Reklamní sdělení
Podvladařksá HAf dílna e-shophttps://kogitoeaster.websnadno.czRuční výroba obojků a vodítek z biothanu a hexy
Servis a opravy oken a dveříhttps://www.oknoservis1.czseřízení oken,dveří servis oprava oken a dveřÍ výměna těsnění,kování oken a dveří,
Ateliér Holubí dům Dana Kybicováhttps://www.atelierholubidum.czVitráže Tiffany, Andělé, drahé kameny, minerály, cínované šperky, obrazy, malba

Sezóna začíná! Kralupy v 1. kole prověří loňský finalista z Černošic.

1920_Cernosice_Kralupy_preview

Okurková sezóna je konečně za námi a pomalu nám začíná ta hokejová. A pro kralupské mužstvo rovnou pěkně zostra, v prvním kole zajíždí v sobotu 14. září na led ambiciózních Černošic, finalisty posledních dvou ročníků.

Černošice prošly poslední sezónou jako nůž máslem. V základní části ochutnaly z 22 zápasů jen šestkrát hořkost porážky. Méně zápasů prohrála už jen Čáslav, s níž Černošice nakonec padly i v nervydrásající finálové sérii. Po prvních dvou zápasech finále, kde se rozhodovalo až v prodloužení, nakonec černošičtí třetí rozhodující duel nezvládli a pohár po výhře 4:1 vybojovali symbolicky proti úřadujícímu mistrovi čáslavští.

Poslední vzájemné statistiky do kralupských karet příliš nehrají. Z loňské sezóny drží Kralupy proti Černošicím nelichotivé skóre 4:15. Během léta se však přihodilo několik zásadních událostí, které zvyšují kralupské šance s touto nelichotivou bilancí něco udělat.

Černošice dle všech dostupných informací opustil jejich loňský lídr Roman Formánek, který o sobě dal svými loňskými výkony vědět tak hlasitě, že si ho všimli až v druholigových Řisutech a od nové sezóny je tak Formánkovo jméno na jejich soupisce. Černošický tým tak rázem přišel o celých 42 bodů (24+18) a hráče z druhé pozice kanadského ligového bodování. Před Formánkem byl už jen nedostižný Ladislav Gengel z Příbrami, na něhož ztrácel 11 bodů. Ani jeden už letos v krajské lize s největší pravděpodobností působit nebude.

Kralupy naopak svůj kádr výrazně vyztužily, hlavně obrana se proměnila k nepoznání. Ze Slaného kralupský kádr posílil lídr slánské obrany Martin David, z Poděbrad přišel druholigovými zkušenostmi ověnčený bek Miloslav Cafourek, z druholigové pražské Kobry pak dvojčata Verbíkovi, kteří hrají po celou aktivní hráčskou kariéru spolu v jedné obranné dvojici. Pozici dlouho nejisté pozice brankářské dvojky navíc vyřešil návrat Pavla Kresty z nedalekých Neratovic, kde se bude po neúspěšné baráži hrát příští sezónu jen krajská soutěž. Ten bude krýt záda králi středočeských brankovišť Jiřímu Exnerovi. 

Více o letních posilách čtěte ZDE!

U posilování jen zadních řad ale nezůstalo. Útočné formace oživil návrat talentovaného Tomáše Soukupa, který si během loňských 21 zápasech v dresu druholigových Letňan v pouhých 18 letech připsal slušných 11 bodů za 6 branek a 5 asistencí. 

Nejčerstvější novinkou je příchod zkušeného Jiřího Hrdiny, který se z poslední sezóny zná velmi dobře s Miloslavem Cafourkem z poděbradské kabiny. Jednatřicetiletý útočník přešel do Poděbrad v roce 2017 z Jesenice a vydržel tam až do posledního ročníku, v němž nastřádal 17 bodů za 9 branek a 8 asistencí. "Jirka je zkušený útočník, jehož hlavní zbraní by měla být produktivita hlavně díky jeho velmi dobré střele. Spoléhat na něho budeme zejména při přesilových hrách," komentuje příchod Hrdiny trenér Sikela.

Většina nových tváří v kralupské kabině už se měla možnost představit ve třech přípravných utkáních před sezónou a nevedla si vůbec špatně. Nově poskládaný tým dotáhl všechny tři utkání do vítězného konce a do nového ročníku krajské ligy tak vstupuje povzbuzený vítěznou morálkou. I proto utkání v Černošicích slibuje velice zajímavou bitvu, která může skončit jakkoliv. Neseďte tedy doma a vyrazte podpořit kralupské mužstvo v boji o první body do tabulky.  Společně jsme silnější!

TABULKA KLM 2018/2019
               
Skupina západ Z V VP PP P skóre B
1. Černošice 22 15 1 1 5 123:68 48
2. Mělník 22 12 3 2 5 100:68 44
3. Rakovník 22 13 1 3 5 87:64 44
4. Slaný 22 13 2 0 7 121:77 43
5. Příbram 22 13 2 0 7 106:79 43
6. Kralupy nad Vltavou 22 5 1 1 15 66:113 18
7. Králův Dvůr 22 3 2 4 13 69:101 17
8. Neratovice 22 0 2 4 16 55:124 8


Vyrazte do Černošic s předstihem a zpříjemněte si předzápasový čas procházkou podél řeky Berounky s cílem jedné ze zdejších úžasných vyhlídek na město. Nejbližší je vzdálená 3 km od zimního stadionu a nachází se kousek od místa s pozůstatky někdejšího hradu Kazín. Cesta pěšky Vám zabere slabší hodinku, tak vyjděte s dostatečným předstihem, ať Vám neuteče hlavní bod dne wink

vyhlidka


Pokud se přeci jen nebudete moci akce zúčastnit, sledujte vývoj utkání ZDE nebo na našich sociálních sítích.

Úvodní vhazování je naplánováno na 17:00 přesného kralupského času.

 

facebook twitter                                                

 

 

  • Komentáře jsou prázdné.