Reklamní sdělení
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Ve středu startuje semifinále snů, o finále se Kralupy utkají s Mělníkem!

Kolínské béčko vyprovodily Kralupy ve čtvrtfinálové sérii už po dvou zápasech a čeká je zasloužené semifinále. Po nejlepším týmu východní skupiny budou však nyní Kralupané čelit o něco větší výzvě, když se v bitvě o finále utkají se suverénně nejlepší obranou vítěze základní části Mělníku!

Série snů, série století! Divácky atraktivnějšího soupeře si Kralupští pro boj o finále ani nemohli přát, když v něm už od středy budou čelit nesmiřitelnému okresnímu rivalovi z Mělníka! Semifinále jako takové navíc uvidí Kralupy vůbec poprvé od přelomu milénia, kdy ve svém dosud posledním druholigovém ročníku na jaře roku 2000 vyprovodily 2:1 na zápasy Klášterec nad Ohří a zastavilo je až Ústí nad Labem v samotném finále. Ústečtí se mimochodem přes následnou baráž probojovali až do 1. ligy, ze které už poté nikdy nesestoupili. Původně se mělo semifinálové derby konat již před dvěma lety po dramatickém postupu Kralupanů přes Mladou Boleslav. Tehdy začínající koronavirová pandemie ještě znemožnila, aby se hokejový svátek uskutečnil, letos už se snad fandové obou táborů konečně dočkají.

Jak se kralupský semifinálový soupeř do nejlepší čtyřky probojoval? Paradoxně měl jako jednoznačný vítěz základní části cestu trnitější, než právě Kralupy, které zatím play-off prochází bez zaváhání a ve dvou zápasech dokázaly po Králově Dvoře vyřadit dokonce i favorizovaný Kolín. Na rychlý proces to sice po prvním čtvrtfinálovém zápase vypadalo i na Mělníku, když domácí deklasovali Čáslav jednoznačně 7:0. Po této facce se však Gripeny doma probudily a v prodloužení devítigólového utkání vrátily sérii zpátky na Mělník, kde prožíval Junior horké chvilky. Domácí museli v rozhodujícím utkání proti houževnaté Čáslavi dvakrát dotahovat a ještě ve třetí třetině byli blíže postupu Čáslavští, kteří favorita úspěšně drželi daleko od svého brankoviště a i přesto, že domácí ve 43. minutě srovnali, byli to hosté, kdo měli více ze hry. Utkání pak dospělo až do prodloužení, kde mohly více vyniknout mělnické individuální dovednosti a neuběhly nakonec ani dvě minuty, kdy Jakub Nesládek vstřelil postupový gól a poslal Mělník do semifinále s Kralupami.

Základní částí jinak Mělničtí prošli jako nůž olejovým máslem, když ve 22 kolech vybojovali celkem 19 vítězství a pouze ve dvou případech nebodovali, přičemž jedním z těchto případů byla navíc kontumační prohra v posledním hracím týdnu proti Rakovníku. Technicky tedy Junior odehrál jediný zápas, v němž nedokázal získat ani bod a to konkrétně hned ve druhém kole v Berouně proti nepříjemnému kralupskému soupeři z předkola Královu Dvoru. Po skončení základní části měl v celkové ligové tabulce téměř neuvěřitelný devítibodový náskok na druhý Kolín, přesto jeho ofenzivní čísla zdaleka tak neoslňovala, jako u některých konkurentů. Celkem Mělník vsítil 111 gólů, přičemž o 24 gólů více nastřílel až čtvrtý celek západní skupiny Velké Popovice, o 18 více Kralupami již vyřazený Kolín a o 9 branek více nastřádaly Poděbrady, které si číslo mohou rovněž už leda tak nechat zarámovat a mazlit se s ním cestou "na dovolenou". Co Mělník dělá rozdílovým a co ho dostalo až mezi 4 nejlepší týmy, a koneckonců to ve finále ukázala i čtvrtfinálová série s obrozenou Čáslaví, není bezhlavé útočení a "honění" bodů (Robin Martínek z Kolína by jistě mohl vyprávět, k čemu to bylo), ale obětavá komplexní hra celého týmu, které dominuje především zodpovědná hra dozadu podpořená velice efektivním útokem, jenž sebemenší zaváhání okamžitě trestá. V průměru měla skálopevná mělnická obrana s Janem Cháberou v zádech po skončení základní části zapsáno 2,7 inkasovaného gólu na zápas, čímž se Mělník dostal jako jediný tým celé ofenzivní krajské ligy pod hodnotu 3 obdržených gólů na utkání.

MĚLNICKÁ DEFENZIVA

Jestli Mělník v základní části inkasoval v průměru 2,7 branek na zápas, odpovězte si sami, co vypovídá o přínosu někdejšího extraligového brankáře Jana Chábery, který 22. kolo zakončil s průměrem obdržených gólů na utkání na čísle 2,15. Ze všech odehraných zápasů základní části Mělník prohrál jen dvakrát a ani v jednom případě nebyl Chábera ani na střídačce. Celkově pak letos rodák z Jindřichova Hradce nastoupil ke 13 zápasům základní části, v nichž vychytal 13 výher a ztratil jediný bod - v derby v Kralupech. Ve vyřazovací části zatím Chábera prožívá samá poprvé. Vůbec poprvé vlastně ochutnal chuť vyřazovacích bojů krajské ligy, vůbec poprvé v krajské lize vychytal čisté konto (7:0 v prvním zápase) a vůbec poprvé také poznal hořkost porážky (5:4 po prodloužení v Čáslavi). Druhý čtvrtfinálový zápas tak dává Kralupanům jistotu, že i Jan Chábera je jen člověk, který má své slabiny a půjde jen o to je oživit.

Se zajištěným brankovištěm mají mělničtí obránci více klidu na podporu ofenzivy a i díky tomu najdeme v top 5 týmového bodování play-off hned 3 obránce, z nichž jeden je dokonce i druhým nejlepším střelcem. V základní části se Jakub Nesládek příliš neprojevoval, když v 19 zápasech vstřelil jediný gól a nasbíral pět asistencí, o to více ale řádí v části vyřazovací. Čáslavi pomohl ukončit sezónu třemi góly, přičemž byl autorem i toho vůbec posledního z prodloužení třetího zápasu. 

Další dva beci na čtvrtém a pátém místě mělnického bodování mají vlastní zkušenost dokonce s kralupským dresem. Brzy šestatřicetiletý Miloslav Cafourek se měl účastnit už semifinálového derby před dvěma lety, akorát to mělo být na druhé straně barikády, když byl jedním z klíčových členů úspěšného kralupského mužstva, které se tehdy vůbec poprvé za působení v krajské lize od přelomu milénia dostalo přes čtvrtfinále. Aktuálně je "Cáfa" nedílnou součástí neprostupné mělnické defenzivy, kterou doplňuje i pověstnou dělovkou od modré v přesilových hrách. Ta mu vynesla přesný zásah v každém tříapůltém zápase základní části. V play-off zatím na vstřelenou branku ještě čeká, přestože jedovatých střel směrem na čáslavskou bránu měl ve čtvrtfinálové sérii nespočet. Na tři však dokázal alespoň přihrát.

Cafourka doplňuje na děleném čtvrtém místě rovněž se třemi asistencemi jednadvacetiletý Kryštof Kapoun, jenž ještě v loňské sezóně reprezentoval kralupskou juniorku. Nynější mělnický štírek dělá soupeřů starosti svou hbitostí a ofenzivními výpady, které mu v 17 zápasech přinesly 16 bodů za 5 gólů a 11 asistencí.

MĚLNICKÁ OFENZIVA

S takovou podporou z obrany už pak mají útočníci snadnou úlohu. Pozici nejproduktivnějšího Mělničana základní části zatím spolehlivě obhajuje Tomáš Havel, jehož jakmile necháte chvíli bez dozoru, zaděláváte si na problém. Havlova muška je seřízená velice dobře a jeho zakončení se velmi často potkává s úspěchem, ať se jedná o střelu zápěstím a nebo vyšperkované teče v předbrankovém prostoru. Nejproduktivnější hráč celého čtvrtfinále (4+3) jen pokračuje v úspěšné základní části, jíž zakončil se 40 body na 6. místě ligového bodování. 

Ruku v ruce s Havlovými čísly pak jde i statistika parťáka Davida Šubrta, který má s Havlem velmi často na mělnických gólech společný podíl a tabulku čtvrtfinálového bodování zakončil hned za ním na druhém místě. V sérii zaznamenal devětadvacetiletý útočník celkem 6 bodů (3+3), přičemž jedním z nich pomohl i k důležitému vyrovnání na 2:2 v nedělním rozhodujícím třetím zápase, po kterém se o postupu muselo rozhodnout až v prodloužení. Základní část Šubrt zakončil s 27 body (13+14) na třetím místě mělnického bodování s dvoubodovou ztrátou na agresora Jana Verneka.

Nepříjemným rychlobruslařským konkurentem Tomáši Soukupovi pak jistě bude nejmladší člen mělnické sestavy Filip Štrombach, který dělá svou hbitostí soupeřům velké problémy a na ledě ho jistě nepřehlédnete. Ve čtvrtfinále odehrál devatenáctiletý útočník se sedmadvacítkou na zádech dva zápasy, v nichž Mělníku pomohl gólem a asistencí. O jeho přínosu mužstvu může svědčit i fakt, že utkání v Čáslavi, do něhož nenastoupil, Mělník nakonec prohrál. V základní části se Štrombach účastnil jen prestižního duelu o čelo ligy s Kolínem, v němž pomohl k mělnickému vítězství 6:4 gólem a dvěma asistencemi, jinak se po většinu sezóny proháněl po extraligových kluzištích v dresu slávistické juniorky, kde skončil třetí v týmovém bodování.


TABULKA KLM PO ZÁKLADNÍ ČÁSTI:

    SKUPINA ZÁPAD Z V VP PP P skóre B
1. Z Mělník 22 17 2 1 2 111:62 56
2. Z Černošice 22 13 2 2 5 109:74 45
    SKUPINA VÝCHOD
1. V Kolín 22 13 2 4 3 129:77 47
2. V Poděbrady 22 14 1 1 6 120:80 45
    O PŘEDKOLO              
1. Z Rakovník 22 12 3 2 5 93:65 44
2. Z Velké Popovice 22 13 1 0 8 135:76 41
3. Z Kralupy nad Vltavou 22 11 2 4 5 96:72 41
4. V Benešov 22 10 2 3 7 96:81 37
5. V Čáslav 22 8 2 2 10 81:89 30
6. Z Králův Dvůr 22 8 1 3 10 71:96 29
7. V Mladá Boleslav 22 8 1 0 13 90:108 26
8. V Vlašim 22 8 0 1 13 90:115 25
9. V Žabonosy 22 6 2 3 11 87:123 25
10. Z Slaný 22 1 3 2 16 68:136 11
    O UDRŽENÍ              
1. V Kutná Hora 22 5 3 0 14 64:92 21
2. Z Žebrák 22 0 2 1 19 57:151 5


Semifinálová série začíná už ve středu od 19:30 na ledě soupeře a pokud mají kralupští hokejisté vybojovat v mnoha ohledech historický postup, budou potřebovat vaší podporu! O finále navíc hrají Kralupy vůbec poprvé za posledních 22 let a ještě navíc s největším ligovým rivalem! Nenechte si tento svátek ujít a určitě dorazte kluky podpořit! Společně jsme silnější!

 

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                

  

  • Komentáře jsou prázdné.