Reklamní sdělení
Servis a opravy oken a dveříhttps://www.oknoservis1.czseřízení oken,dveří servis oprava oken a dveřÍ výměna těsnění,kování oken a dveří,
Jsme výhradním dovozcem pomůcek https://www.guamani.czJsme výhradním dovozcem pomůcek pro výcvik psů "Z Polytanu SK" pro Českou republiku. Z
english1to1 - výuka angličtinyhttps://www.english1to1.czSPEAKING IS EASY - obecná a obchodní angličtina, konverzace, děti, maturanti, Cambridge zkoušky.

Těsná prohra na Mělníku. Kralupy odjíždí z derby bez bodu a čeká je předkolo s Kolínem.

1920_Melnik_Kralupy_report

Dramatický souboj o korunu krále okresu nabídlo poslední kolo středočeské krajské ligy, v němž zajížděly Kralupy na horký led odvěkého rivala z Mělníka. Do utkání zasáhli i tři hráči kralupské juniorky, kteří se předvedli ve výborném světle a dvě branky dokonce padly z jejich holí. Jedním z nich byl i David Litera, jehož starší bratr Petr nastoupil proti němu v domácím dresu, což bylo další pikantností tohoto zápasu. 

Utkání bylo od začátku vyrovnaným soubojem dvou ambiciózních celků a hrálo se nahoru-dolů. První velkou příležitost měla dvojice Hampl - Soukup, když první jmenovaný v přečíslení dvou na jednoho hledal svého parťáka přihrávkou vzduchem, ovšem mladému útočníkovi se baseballově zakončit nepodařilo a první ránu tak zasadili domácí. Jeden z hitů Jakuba Šaršeho posoudil rozhodčí Kučera jako nedovolené bránění a kralupský obránce musel usednout na trestnou lavici. Mělník pak soupeře vyškolil v efektivitě využívání přesilové hry, která trvala jen 17 sekund a David Chvátal po Mackově přihrávce otevřel skóre utkání. 1:0.

Krátce po úvodní brance málem ještě využil nepozornosti trochu opařené obrany hostů David Šubrt, který našel mezeru mezi dvěma obránci a volnou cestou si to zamířil až ke kralupské bráně. Jiří Exner se ovšem předvedl výstavním zákrokem a domácím druhou branku v rychlém sledu po sobě nedovolil.

Po vstřelené úvodní brance hrál ovšem Mělník při chuti a vytvářel si útočný tlak, který vyústil ve faul v podobě hákování Ondřeje Davídka. Následné oslabení už ale hosté zvládli na výbornou a po návratu do plného počtu mohli i poprvé udeřit. Jan Háva předložil puk v přečíslení dvou na jednoho jedné z juniorských posil Davidu Literovi, který zamířil na levý roh Šrámkovy brány a trefil milimetrově přesně. 1:1!

V závěru třetiny prožil ještě horké chvilky kralupský gólman Jiří Exner, před nímž se po chybě obrany ocitl s pukem úplně sám Filip Štrombach. Fantóm kralupského brankoviště ovšem své mužstvo tradičně podržel a udržel vyrovnaný stav až do první přestávky.

Ve 25. minutě jsme poté mohli být svědky starého dobrého "nedáš-dostaneš". Jakub Kaprál nejprve ve středním pásmu zachytil mělnickou rozehrávku a vyslal do útočného pásma rozjetého Studenta. Ten se ve střelecké pozici nerozpakoval a vypálil na domácí bránu tvrdou střelu, po níž mělnický brankář puk vyrazil před dojíždějícího Řeháka. Vytáhlé křídlo prvního kralupského útoku ovšem stínoval jeden z obránců tak důsledně, že se Řehákovi před odkrytou klecí nepodařilo zakončit. Mělník následně otočil hru a Havel vypustil prudký projektil na Exnera. Brankář hostů jeho pokus vyrazil před Petra Literu a starší z účastníků sourozeneckého souboje v tomto derby vrátil Mělníku zpět jeho vedení. 2:1.

Jako by inkasovaná branka tým hostů vždy poslala do kolen a o necelé čtyři minuty později už byl rozdíl ve skóre dvojnásobný. Třetí domácí gól dokázal ze závaru na Exnerově brankovišti vytěžit Tomáš Havel, přestože jeho první pokus Exner zlikvidoval. Stalo se tak přesně v polovině utkání. Na tabuli svítil čas 30:00, skóre 3:1 a kralupská střídačka si vyžádala oddechový čas.

Time-out na hostující mužstvo zapůsobil dobře a hra se srovnala. O velkou parádu se následně málem postarala jedna z juniorských posil na kralupské soupisce David Bradáček, pro něhož to bylo už druhé představení v A-týmu Kralup. Jakub Kaprál s ním unikal v situaci dva na jednoho, načež mu předal kotouč. Bradáček však přejel ideální střeleckou pozici a situaci se snažil vyřešit střelou hokejkou mezi nohami. Domácím brankář Šrámek se ale překvapit nenechal a skórovat mladíkovi nedovolil. O zakončení, které z českých hráčů v NHL v posledních letech nejvíce proslavil Tomáš Hertl, se pokoušel už v předchozím kole šikula Ondřej Hampl a u kralupských hráčů se tak zřejmě těší velké oblibě. Jen ta gólová tečka tomu stále chybí.

Změnu ve skóre přinesl až začátek 35. minuty, kdy se v útočném pásmu nerozpakoval Jakub Kaprál, od mantinelu vystřelil dělovou přízemní střelu na domácí bránu a překvapeného Šrámka prostřelil. Snížený stav na rozdíl jediné branky následně Kralupy udržely až do konce druhé části. 

Namísto honby hostů za vyrovnáním však po hlavě do třetí třetiny vlétli domácí a od počátku přidělávali kralupskému trenérskému štábu další vrásky na čele. Nejprve v přečíslení dvou na jednoho unikal Prejza se Šubrtem, načež druhý jmenovaný trestuhodně přestřelil Exnerovu bránu a halou to jen zahučelo. O 2 minuty později už se ale stav utkání přeci jen měnil. Albert Janele zpoza branky našel přesným pasem Havla, jemuž se zakončení nepodařilo úplně podle představ a kotouč mu sjel z čepele. Naneštěstí pro Kralupany si ale puk našel cestu přímo na čepel Marka Macka číhajícího u pravé tyče odkryté brány a přesně zakončit už pro něj nebylo ničím složitým. 4:2.

Albert Janele poté dělal ve 49. minutě Exnerovi další potíže, když se prosmýkl kralupskou obrannou dvojicí a unikal sám na bránu soupeře. Po bekhendové kličce se pokusil procedit kotouč mezi Exnerovými betony, ale kralupská jednička je zkušeně sklapla včas a držela své mužstvo dál ve hře o body.

Když se mělo v závěru třetiny pomalu schylovat ke kralupskému útočnému tlaku vedoucím za vyrovnáním, posadil hlavní sudí na trestnou lavici necelých 5 minut před koncem Otu Řeháka a zdálo se, že je rozhodnuto. Hosté ovšem nejen, že oslabení přečkali bez újmy, ale krátce po návratu do plného počtu si vyjel juniorský obránce Tomáš Klapka na útočný výlet, dostal se až před domácí bránu, kde zamířil k levé tyči a pod rukou brankáře Šrámka přesnou trefou snížil na rozdíl jediné branky! Kralupský sektor byl v euforii a 2 a půl minuty před koncem třetí části byly Kralupy stále ve hře. Pro Klapku to navíc byl už druhý přesný zásah ve druhém utkání za mužský A-tým, což je na obránce vynikající počin a trenér Sikela ho bude na soupisku jistě rád zařazovat i do dalších zápasů.

V samotném závěru poté Kralupy obsadily útočné pásmo a dostaly domácí formaci pod tlak umocněný šestým hráčem v  poli nahrazujícím brankáře Exnera. Ke srovnání místy chybělo opravdu málo, Jan Háva snad dokonce trefil při jedné z dorážek na brankovišti tyč. Mělničtí už ale své skromné vedení dokázali uhájit a letošní derby tak znovu ovládli, čímž pro Kralupy padly i veškeré naděje na přímý postup do čtvrtfinále.

"Dnešní utkání mělo výbornou atmosféru, dorazila i spousta fanoušků z Kralup, což je dobře," začal komentář k utkání tou pozitivní stránkou hlavní kralupský trenér Dušan Sikela, který si chválí i zapracování mladých kralupských nadějí. "Ze tří gólů dnes dva dali junioři, což je jedině dobře. Pokud to jde, měli by tímto způsobem junioři áčku vypomáhat. Tak by to podle mě mělo v Kralupech ideálně vypadat." Pak se ale vrací k hodnocení zápasu jako takového. "Celkově ale náš dnešní výkon nebyl úplně z těch nejlepších, Mělník byl lepší a vítězství si zasloužil. Hlavně naše obranná činnost byla špatná a to musíme do příště zlepšit. Brali jsme to dnes jako přípravu na play-off, venkovní utkání, hodně diváků, dobrá atmosféra," pochvaloval si načasování derby jako generálku před vyřazovacími boji, v rámci nichž narazí již tuto středu na kolínské béčko. "Máme výhodu domácího prostředí a ve středu hrajeme první domácí zápas. Nesmíme moc přemýšlet nad tím, že je to play-off a musíme hrát tak, jako celou sezónu. Aktivně, rychle a hlavně jednoduše. V tom je naše síla a takhle k tomu musíme přistoupit."

Série s Kolínem na 2 vítězné zápasy odstartuje již ve středu 26. února v tradičním čase 18:15. Bližší informace o soupeři a celém předkole Vám přineseme v úterní pozvánce, tak nás určitě sledujte!

 

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                

 

 

V případě zájmu o zaslání fotografií v plné kvalitě pište na email: 1Spesnanda1@seznam.cz

  • Komentáře jsou prázdné.