Reklamní sdělení
Zlatnictví Helenahttps://www.zlatnictvihelena.czprodej šperků ze zlata a stříbra,výroba na zakázku ,snubní a zásnubní prsteny, diamantové šperky
JMK spokojenost zaručena https://www.pet-shop-jmk.czNabízíme kvalitní a bezpečné postroje pro papoušky, které jsou navrženy podle jejich potřeb..
Hračky Modely Stavebnicehttps://www.domovshop.czProdej dřevěných hraček, stavebnic, sběratelských modelů, nábytkového kování a domácích potřeb.

Studentův hattrick a další prodloužení! Drama v Mladé Boleslavi rozhodl Ondřej Hampl a Kralupy mají mečbol!

1920_ctvrtfinale1_report

Po úspěšném nervydrásajícím předkole s rezervním týmem druholigového Kolína odehrály Kralupy v sobotu po dlouhých osmi letech svůj první čtvrtfinálový zápas, v němž je čekalo další rezervní mužstvo, tentokrát extraligové Mladé Boleslavi. Zápasu se vzhledem k souběžně hrajícímu čtvrtfinále české druhé nejvyšší juniorské ligy nemohl zúčastnit kompletně celý druhý útok složený ze zástupců kralupské juniorky Tomáše Soukupa, Davida Litery a Davida Bradáčka, který pomohl k porážce Kolína dvěma přesnými zásahy. Na soupisce samosebou chyběl také juniorský obránce Tomáš Klapka. Do sestavy se sice po uzdravení vrátil nejproduktivnější Kralupan základní části Ondřej Hampl, přesto musela trenérská dvojice zalepit mezeru v útoku Jakubem Šaršem, který nastupuje často ve třetí obranné dvojici a Kralupané tak odehráli první čtvrtfinálový zápas na 5 obránců.

Odpočinutý mladoboleslavský tým, který si čtvrtfinále vybojoval už v základní části umístěním na druhém místě východní skupiny a vyhnul se tak předkole, byl v úvodu zápasu na ledě lepším mužstvem, což už ve 4. minutě zužitkoval Jan Vondrlík, když dorazil Bílkovu Exnerem vyraženou střelu a dostal svůj tým rychle do vedení. 1:0.

Šanci na srovnání poté dostali Kralupští, když se provinil hákováním domácí útočník Michal Protivný a diváci tak mohli vidět vůbec první přesilovou hru zápasu. V její druhé polovině se však otevřela dvířka druhé trestné lavice, kam rozhodčí Jelínek odkázal za nedovolené bránění kralupského obránce Martina Davida. Následná hra ve čtyřech byla vodou na mlýn Ondřeje Hampla, z něhož číšil obrovský hokejový apetit po nucené týdenní odmlce a úbytek hráčů na ledě mu více než vyhovoval. Hampl nabral rychlost, prohnal se podél levého mantinelu, proti bránícímu bekovi si vybruslil do lepší střelecké pozice v mezikruží a střelou mířenou pod víko se pokusil překvapit brankáře Vícha. Bohužel pro hráče v modrém neúspěšně a tak mohli udeřit domácí. Poté, co Protivnému vypršel trest, se mladoboleslavský útočník rovnou zapojil do přesilové hry, zpoza brány našel v mezikruží Michala Mareše, který zamířil a trefil přesně. 2:0.

Do první sirény domácí ještě po střele od modré trefili tyč, ale jinak se v úvodní části nic dalšího nestalo. Po první třetině tak z domácího pohledu vše nasvědčovalo podobně hladkému průběhu, jako při posledním kralupském představení v extraligové ŠKO-ENERGO areně. Pak ovšem přišla druhá dvacetiminutovka a v modrých dresech úplně jiný tým, kterého bylo všude na ledě najednou plno. Ve 28. minutě se před brankářem Víchem utvořila skrumáž, z níž musel pochytat pár střeleckých pokusů z holí útočně agresivních Kralupanů. Domácí gólman několik dorážek vyrazil, ale na tu Studentovu už byl krátký. Druhý nejproduktivnější Kralupan základní části tak mohl rozjet svůj koncert a dostal hosty na kontakt. 2:1.

Po brance došlo k vystřídání formací a na ledě se objevil s velkou chutí hrající Ondřej Hampl, který ve středním pásmu převzal puk a ve velké rychlosti se dral před boleslavské brankoviště. V konečné fázi mu sice sjel kotouč z čepele, ale na blízku byl dojíždějící snajpr Jan Háva, jehož pokus se odrazil do domácího obránce a ten si puk srazil sám do vlastní brány. 2:2!

O minutu a půl později přišla pro opařené mladoboleslavské mužstvo další komplikace v podobě dvouminutového trestu pro Zörklera za hákování. Kralupané se v následné přesilové hře usadili v pásmu a po jedné z kombinací se puk dostal k Ondřeji Hamplovi, který zápěstím trefil přesně na vzdálenější tyč a vůbec poprvé v zápase dostal Kralupy do vedení. 2:3!

Kralupský náskok mohl záhy navýšit Tomáš Roubal, který se řítil sám na Víchovu bránu, ale přesně mířenou střelu do pravého rohu brány mladoboleslavský brankář vytěsnil vyrážečkou do horní tyče a čtvrtý rychlý gól tak hosté nevstřelili. Přestřelka přesto pokračovala dál, bohužel pro hosty ale na domácí straně. Nejproduktivnější kralupský obránce vyřazovací části Roman Verbík neměl proti jednomu z domácích hráčů v útočném výpadu rychlost a musel si pomoci držením, což neuniklo pozornosti rozhodčího Jelínka a poslal Kralupy do čtyř. Verbík se ovšem na trestné lavici příliš dlouho neohřál. Boleslavští vyhráli buly, od modré nahodili puk na branku, Michal Mareš ho dopravil do kralupské sítě a ve ŠKO-ENERGO areně bylo znovu vyrovnáno. 3:3.

Ledová sprcha poté přišla pro Kralupany necelou půlminutu od vyrovnávací branky, když chybovali v rozehrávce, kterou za Exnerovou brankou zachytil Lukáš Christov. Mladoboleslavský útočník s vybojovaným kotoučem obkroužil bránu a umístil ho překvapenému kralupskému brankáři mezi tři tyče. Skupina domácích fanoušků říkající si Boleslavská Smečka mohla spustit oslavné chorály, jejich tým byl zpátky ve vedení. 4:3.

Ve 38. minutě se o znovusrovnání skóre pokoušel Ota Řehák, který převzal puk ve středním pásmu, bekhendovou kličkou se téměř zbavil obránce a už už se dostával do brejkové situace. Domácí bek ovšem bez rychlosti nedokázal zastavit vytáhlého kralupského útočníka jinak, než podražením a tímto nedovoleným způsobem tak Řehákovi znemožnil v útočné akci pokračovat. Situace se ale bohužel obešla bez povšimnutí rozhodčího, čehož domácí borci využili k poslednímu úderu druhé části. Patrik Vaníček rozehrál na Petra Zvolenského, který se s pukem natlačil až před Exnera, v brankovišti namířil pod víko a nad lapačkou kralupského brankáře prostřelil. 5:3. Kralupy tak zakončily druhou třetinu s totožnou ztrátou, jako tu první a ve třetí dvacetiminutovce začínaly znovu.

Začátek třetího dějství okořenila mimořádná situace, která na několik minut přerušila celou hru. Po jednom z typických Hamplových nájezdů předvedl brankář Vích výtečný zákrok, kterým zabránil kralupskému šikulovi skórovat, což se ovšem neobešlo bez následků. Zdeněk Vích zůstal ležet na ledě s vykloubeným ramenem a boleslavská střídačka musela řešit velice nepříjemnou situaci, jelikož utkání začala s jediným brankářem na soupisce. Po několika minutách promýšlení možného řešení a ošetřování se nakonec podařilo brankářovo rameno nahodit zpátky, kam patří a hra mohla pokračovat. Hned záhy dokonce boleslavský gólman předvedl několik zákroků, v nichž ukázal, že všechno zapadlo tam, kam má a ve zbytku zápasu může nadále bez výkonnostního výkyvu pokračovat.

Ve 46. minutě ho tak mohl rovnou prověřit Jakub Kaprál, který na něj bekhendem nahodil kotouč. Domácí gólman puk jen vyrazil před sebe, kde ho neúspěšně dorážel obránce Martin David, načež se černá pryž vrátila nazpět na čepel Jakubovi Kaprálovi. Jeho dorážka už mezi třemi tyčemi své místo našla a stáhla kralupské manko na jedinou branku. 5:4.

O minutu a půl později se následně loktem vyfauloval Ondřej Bílek a před hosty v modrém se otevřela obrovská příležitost stav utkání srovnat. Kralupy poté vyhrály důležité vhazování a usadily se v pásmu. Ota Řehák přihrál na Martina Davida, který si vyměnil kotouč s Romanem Verbíkem a vypálil od modré. Kotouč mířící pod víko tečoval těsně před domácím brankářem Robin Student a usměrnil ho za jeho záda. Mladoboleslavští se poté u rozhodčích snažili reklamovat vysokou hůl, ale žádný videorozhodčí pochybení hlavního sudího Jelínka neshledal a branka byla uznána. 5:5, opět srovnáno! 

Necelou minutu po vyrovnávací brance si však poté hákováním pomohl v boji o puk Ondřej Hampl a byl odkázán na trestnou lavici. Následná přesilová hra netrvala příliš dlouho. Jan Kadeřábek vyhrál důležité vhazování, předal na modrou na Petra Zvolenského, který vypálil. Jeho střelu Exner ještě vyrazil, ale jen na hůl nejproduktivnějšího boleslavského hráče základní části Dominika Tregla a takový hráč se v podobných situacích nemýlí. Do odkryté klece vsítil šestou domácí branku a vrátil vedení zpět na mladoboleslavskou stranu. 6:5.

Kralupy se poté dlouho bez úspěchu hnaly za dalším vyrovnáním. Čas plynul velice rychle a když už to vypadalo, že Mladá Boleslav utkání zvládne, nahodil Martin David puk na Víchovu bránu, kde nečíhal nikdo jiný, než Robin Student, který ho tečí usměrnil mezi tři tyče a znovu vyrovnal. Zároveň si připsal svůj vůbec první hattrick v letošní sezóně, čímž svůj dnešní koncert završil. 6:6!

Domácí měli ještě velkou příležitost rozhodnout v posledních sekundách v základní hrací době, když se před Exnerem objevili dva osamocení domácí útočníci. Sami ale nejspíš byli z příležitost tak zaskočeni, že kralupského brankáře překonat nedokázali. Utkání tak dospělo až do prodloužení. 

V nastaveném čase přišla hned v 62. minutě komplikace pro hosty v podobě přesilové hry 4 na 3 po Kaprálově sekání. Mladá Boleslav měla své šance, ale Exner za svá záda žádný z puků nepropustil a Kralupy toto oslabení přežily bez úhony. Velký prostor na ledě dostal v prodloužení Ondřej Hampl, kterému hra ve třech více než vyhovovala. V 64. minutě po svém bleskovém průniku ještě neuspěl, po prostřídání formací ale od Oty Řeháka převzal za vlastní brankou kotouč, nabral rychlost, z posledního domácího beka si udělal kužel a Vícha už byl proti rozjetému Hamplovi a jeho forhendové kličce bezmocný. Hampl rozhodl utkání a stal se hrdinou nečekaného kralupského úspěchu. Kralupy se tak v sérii na dvě vítězná utkání ujímají vedení 1:0 na zápasy a na domácím ledě budou bojovat o postup do semifinále! 

"Zápas jsme tady bohužel začali stejně, jako ten minulý a nevypadalo to s námi vůbec dobře," komentoval zápas hlavní trenér Dušan Sikela se vzpomínkou na 20. kolo základní části, v němž ve stejné hale Kralupy zaslouženě prohrály 5:2. "Hráli jsme špatně, ale v kabině jsme si o přestávce řekli, že jestli s nima chceme v tomhle play-off něco uhrát, tak musíme některé věci zlepšit. Kluci se pak zvedli, otočili to, ale během chvilky to soupeř otočil zase zpátky a byly to zkrátka nervy až do konce. Kluci se ale dostali do určitého zápasového tempa a já jsem věřil, že to zase vyrovnají. Pak přišlo prodloužení, stejně jako v Kolíně, ale dnes jsem věřil, že dáme góla během hry. Trošku nám ten plán narušilo oslabení, ale pak už to dopadlo tak, jak jsme chtěli."

Do domácího prostředí si tak Kralupy z Mladé Boleslavi odváží mečbol a v sobotu budou útočit na postup do semifinále krajské ligy. Dušan Sikela si je moc dobře vědom toho, co je potřeba do utkání zlepšit, aby si cestu jeho svěřenci zbytečně nezkomplikovali. "Určitě musíme hrát lépe zezadu z obrany. Nemůžeme dostat tolik gólů a musíme Ekymu pomoct, aby to zavřel a vyhráli jsme."

2. čtvrtfinálový zápas s rezervním týmem Mladé Boleslavi se odehraje v sobotu 7. března od 18:15. Pokud domácí borci zvítězí, budou Kralupy hostit semifinálové boje jakékoliv mužské soutěže vůbec poprvé od posledního působení ve 2. lize na přelomu milénia. Kralupští borci budou v tomto utkání Vaší podporu potřebovat více než kdy jindy, aby se čtvrtfinálová série nemusela stěhovat zpět do Mladé Boleslavi. Pokud tedy můžete, určitě neváhejte a dorazte v sobotu večer naše borce podpořit a pomoci vytvořit takovou atmosféru, která domácím vžene vítr do zad a hostům podlomí kolena. Otevřme všichni společně bránu do semifinále krajské ligy! Společně jsme silnější!

 

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                

 

 

V případě zájmu o zaslání fotografií v plné kvalitě pište na email: 1Spesnanda1@seznam.cz

  • Komentáře jsou prázdné.