Reklamní sdělení
Podvladařksá HAf dílna e-shophttps://kogitoeaster.websnadno.czRuční výroba obojků a vodítek z biothanu a hexy
Servis a opravy oken a dveříhttps://www.oknoservis1.czseřízení oken,dveří servis oprava oken a dveřÍ výměna těsnění,kování oken a dveří,
Ateliér Holubí dům Dana Kybicováhttps://www.atelierholubidum.czVitráže Tiffany, Andělé, drahé kameny, minerály, cínované šperky, obrazy, malba

Z Černošic bez bodu. Kralupy v osekané sestavě nestačily na úřadujícího vicemistra. 

1920_Cernosice_Kralupy_report

První ligové utkání sezóny se začalo mírně komplikovat už před jeho samotným startem. Do zápasu nemohl zasáhnout kapitán Tomáš Prášek či křídlo první formace Ota Řehák, na poslední chvíli přemohla viróza i elitního centra Jakuba Kaprála. Trenér Dušan Sikela tak sehrál celé utkání jen na tři "pětky". Kaprála nahradil v první útoku Jan Háva, po jehož boku nastoupil dravý Tomáš Roubal či čerstvá akvizice v týmu Jiří Hrdina.

I přes komplikace vstoupilo do utkání lépe právě kralupské mužstvo. Na finalistu posledních dvou ročníků Kralupané doslova vlétli a zaskočení domácí museli čelit několika šancím hned v prvním střídání. Úvodní tlak hned přinesl i své první ovoce v podobě přesilové hry. 

Nepřipravenost domácího mužstva demonstrovala jejich zaskočenost z aktivity hráčů v modrém, vždyť v posledním utkání na zdejším ledě Kralupy porazily 10:2. Černošičtí jako by očekávali hladký průběh a aktivní hru hostů těžko nesli. Už od počátku tak nebylo nouze i o vyhrocenost zápasu, což mělo za následek i první osobní tresty na obou stranách. Na trestnou lavici usedli ve stejný čas černošický Vladyka a čerstvý Kralupan Jiří Hrdina.

Přesilovka Kralup zůstala bez využití, ale Kralupy nepolevovaly ze své aktivity. Skutečné zaujetí pro hru bylo vidět na hře Robina Studenta, který předvedl v 5. minutě zápasu ukázkový čistý hit, po němž hráči soupeře po piruetě ve vzduchu na několik sekund naprosto znemožnil pokračovat ve hře, což ocenili i kralupští fanoušci. 

Následně však za svou přílišnou aktivitu usedl na trestnou lavici Tomáš Roubal. Kralupy dlouho držely hru pod kontrolou a černošické k ničemu nepouštěly. V závěru přesilové hry se však domácím přeci jen podařilo usadit v útočném pásmu. Němeček našel přesnou přihrávkou z rohu kluziště před brankou číhajícího Staňka a ten společně s návratem Roubala na led trefil přesně. 1:0.

Kralupští po inkasované brance ze své aktivní hry neslevili a tvořili si další šance. V polovině první třetiny ujížděli dva na jednoho, Student předložil do šance autorovi hattricku v generálce proti čínským Golden Dragons Ondřeji Hamplovi, ten však brankáře Frolíka neprostřelil.

Ve 13. minutě zachytili domácí Cafourkovu rozehrávku a dostali se do šance, kdy střelu od modré před Exnerem jeden z útočníků ve žlutém nebezpečně tečoval. Gól z toho nepadl, ale domácí chytili slinu a do další příležitosti se dral 7. hráč loňského ligového bodování Dominik Šalamoun, který po individuální akci trefil horní tyč.

O chvíli později se domácí dopustili faulu na Tomáše Soukupa a před hosty se otevřela příležitost v podobě další přesilové hry. Kralupy se usadily v pásmu, Cafourek však z první na modré netrefil puk ideálně a domácí se osvobodili. Do největší šance se pak dostal až v jejím závěru Kučera, který kombinaci nezakončil přesně.

Velkou příležitost pak přinesla 18. minuta utkání, kdy Kučera vybojoval ve středním pásmu puk, přesnou přihrávkou uvolnil Hávu, jehož následnou střelu Frolík jen vyrazil před sebe. Dorážka pak jen těsně minula tyč. 

Závěr první třetiny pak kralupští strávili v oslabení za vysokou hůl Ondřeje Hampla, hru v početní nevýhodě však odehráli na výbornou, Tomáš Roubal se dokonce dral do šance, v přímém souboji o lehce vyhozený puk v útočném pásmu však vyhrál brankář Frolík, jenž vyrazil z brány a kotouč poslal do bezpečí.

Úvod druhé třetiny patřil domácím, kteří se usadili v pásmu. Po Šalamounově střele se puk zastavil v brankovišti před odkrytou klecí a Brejcha už měl snadnou pozici. 2:0.

Ve 24. minutě utkání vidělo 125 platících diváků další decentní potyčku. Mrštného Tomáš Soukupa nedokázal jeden z urostlých černošických obránců zastavit jinak než drtivým naražením na mantinel v rohu kluziště, po němž zůstal kralupský mladík ležet na ledě. Bez povšimnutí to nezůstalo u Robina Studenta, který hned vyrazil svého parťáka bránit a domácího bekovi jasně vysvětlil, jak se bude k jeho spoluhráčům chovat.

Aktivita domácích ve druhé třetině každopádně výrazně stoupla. Ve 26. minutě domácí střelu před Jirkou Exnerem nepříjemně tečoval jeden z vlastních obránců, načež si trenér Sikela vybral oddechový čas. 

Aktivní kralupské hře time-out pomohl, bohužel se však neobešla bez následků. Po Roubalovi usedl v krátkém časovém sledu na trestnou i Hampl za sekání a modří čelili dvojnásobnému oslabení. Tuto situaci ale zvládli na jedničku. Kralupská trojice nepouštěla domácí borce do větších šancí a když přišla střela, podržel mužstvo Jirka Exner v brance. 

Dvojnásobná domácí přesilovka tak zůstala bez využití a hra se vyrovnala. Velkou šanci měl Brejcha, který nedokázal trefit puk skákající kralupským brankovištěm a do šance se dostali na druhé straně hosté. Čerstvá posila Jirka Hrdina trefil ve velké přiložitosti tyč, puk pak získal Roubal, ale s jeho střelou si poradil Frolík.

Jiří Exner pak v polovině utkání vytáhl dva výstavní zákroky. Domácí zachytili Bundovu rozehrávku a řítili se do šance. První střelu vytěsnil Exner betonem, na následnou dorážku se stihl přesunout a tím samým betonem zabránil Černošicím v navýšení skóre. Hra se přelila na druhou stranu, kde nabil Hanžl Romanu Verbíkovi. Jeho dělovku nebezpečně tečoval v předbrankovém prostoru Davídek, ale bez úspěchu. 

Tlak však vynesl další kralupskou přesilovku. Hosté se usadili v pásmu a ostřelovali Frolíka v černošické bráně. Po střele Cafourka pálil Roman Verbík, štěstí se ale k modrým klonilo zády. Naopak jednu z kombinací zachytil bránící Pulkrab, dostal se do brejku a sám proti Exnerovi navýšil na 3:0.

Velká příležitost ke zkorigování skóre se hostům naskytla 5 minut před koncem druhé třetiny. Martin Hanžl vyslal do úniku Ondru Davídka a domácí beci museli zatáhnout za záchrannou brzdu. Rozhodčí zkřížil ruce nad hlavou a Dušan Sikela ukázal na jediného střelce nájezdové loterie posledního přípravného utkání Miloslava Cafourka. Cafourek si však svým bekhendovým blafákem na Frolíka nepřišel a stav se neměnil. 

Sotva začínali kralupští příznivci polemizovat na existencí spravedlnosti, dostal se k puku v útočném pásmu Ondřej Hampl a bez pohybu stojící na místě poslal puk z mezikruží na Frolíkovu branku. Puk k překvapení všech a velké radosti Kralupanů doplachtil až do domácí sítě a hostům svitla naděje. 3:1.

Kralupům dodala branka energii a v závěru třetiny hýřily aktivitou. Ve 39. minutě Ondřej Hampl vyhrál buly a následně hledal z rohu před brankou číhajícího Soukupa, ten neproměnil. K puku se dostal Student, ale obránce jeho šanci zneškodnil. Ondřej Hampl pak neunesl domácí provokace a vrhnul se po jednom z černošických hráčů. Potyčka se obešla bez trestu.

Stejně jako úvod, tak i závěr nakonec patřil domácím. V protiútoku vypálil od mantinelu Dimitrov a střelou nad Exnerovu lapačku poslal svůj tým znovu do tříbrankového vedení. Šanci ke zkorigování stavu měl ještě pár vteřin před koncem třetiny Robin Student, jemuž však v tomto zápase štěstí příliš nepřálo a na brankovišti nedokázal ze vzduchu dopravit proskakující kotouč do branky.

Na začátku třetí třetiny hrozily Černošice znovu. Puk už mířil za brankovou čáru, ale hostům se ho podařilo včas poslat do bezpečí. Z dorážky pak modré barvy zachránil svým zákrokem Exner. O chvíli později pak opět nebezpečně tečoval střelu od modré Ondra Davídek, ale jeho pokus skončil na Frolíkovu betonu. 

Jiří Exner svůj tým o pár minut později zachraňoval znovu. Za volným pukem v útočném pásmu se natahoval jeden z aktivních domácích útočníků, kralupský gólman neváhal ani vteřinu, rybičkou skočil po kotouči a odpálil ho do bezpečné vzdálenosti. Následně se domácí dostali jen k nahození, které ztečoval Davídek nepříjemně svou rukavicí tak, že si to zamířil obloučkem přímo na kralupskou bránu. Exner ale pohotovou hlavičkou vytěsnil puk do rohu kluziště. 

V další kralupské přesilové hře ve 45. minutě padaly nebezpečné teče na brankovišti, zvonily tyčky, ale stále bez využití. Vlnu emocí pak po skončení přesilovky vyvolalo údajné podrážení Martina Hanžla, jehož jen tak něco z míry nevyvede, ale dvířka od trestné lavice jasně pocítily, že i Martina Hanžla dokáže ovládnout vztek. 

V následujícím oslabení si však první šanci vypracovala paradoxně bránící kralupská čtveřice. Robin Student pronikl podél mantinelu do útočného pásma, předložil na najíždějícího Romana Verbíka, ale ten Frolíka neprostřelil. Neproměněnou šanci následně potrestali domácí. Po ukázkové "stahovačce" se jeden z černošických útočníků dostal do výhodně pozice, po několika střeleckých pokusech se kralupská formace nashromáždila ve svém brankovišti a vzniklý chaoz Černošice proměnily druhým Staňkovým zásahem ve svůj prospěch. 5:1.

Pátá branka kralupské mužstvo ochromila. Černošičtí svého soupeře následně zavřeli ve svém pásmu a po přihrávce Sema poslal Jobek "z první" puk pod víko. 6:1. Tahle branka už byla na Exnera příliš a nechal se vystřídat. Svou premiéru si tak v prvním zápase odbyl i druhý gólman Pavel Kresta.

Ani za stavu 6:1 však nehodlalo kralupské mužstvo zápas odevzdat. Další šanci připravil Tomáš Soukup do předbrankového prostoru pro Ondřeje Hampla, který ale trefil jen Frolíkovu lapačku. 

Aktivní hrou vybojoval Martin Hanžl pro svůj tým další přesilovou hru, která se konečně potkala s úspěchem. Cafourek předložil od modré Hamplovi, který se napřáhl a "z první" vyslal dělovku pod víko černošické brány. Frolík puk zpozoroval až ve chvíli, kdy ho lovil z brány. 6:2.

Obrovský tlak pak vytvořila Soukupova formace v 55. minutě. Student si s Hamplem několikrát vyměnili puk, první jmenovaný nakonec zakončoval celou akci, Frolík zasáhl. Odražený puk se dostal zpátky na Hamplovu hůl, který ho předal znovu Studentovi, jeho další pokus však skončil na tyči, od které se odrazil skrz brankoviště ven. Robina Studenta se v tomto utkání smůla pustit zkrátka nehodlala. 

V 58. minutě pak přišlo sporné vyloučení na domácí straně a závěr odehrály Kralupy v početní převaze. V posledních sekundách se do šance přesto dostali domácí, Pavel Kresta si však hodlal uhájit svou dnešní vychytanou nulu, skočil po jednom z dotírajících útočníků a vypíchl mu kotouč, čímž založil protiútok na opačnou bránu. Na černošickém brankovišti vznikla skrumáž, k puku se dostal Jan Háva, dopravil ho do brány a upravil stav zápasu na konečných 6:3.

Kralupy si tak z ledu úřadujícího vicemistra odváží porážku 6:3. Vyrovnaná poslední třetina 2:2 i velké množství kralupských šancí však dává do dalších zápasů i po návratu hlavních opor do sestavy naději na lepší zítřky. Trenér Dušan Sikela hodnotí utkání takto:

"Z výsledku cítím zklamání, jsem přesvědčený o tom, že se tady dal uhrát lepší výsledek. Při hře 5 na 5 jsme podle mě byli lepší, bohužel to bylo tak 15 minut zápasu a častá vyloučení nás dostávaly dolů. Měli jsme tam dva desetiminutové tresty, hráči pak byli zatavení a dostávali jsme zbytečné góly. Svou roli asi sehrálo i to, že to bylo první mistrovské utkání sezóny a bylo to trochu nervózní, na což jsme doplatili víc než soupeř kvůli chybám, které se snad v průběhu sezóny už stávat nebudou. Pozitivně ale vidím to, že jsme poslední třetinu zápasu zase nezabalili a hráli až do konce." 

Další utkání čeká Kralupy v sobotu 21.9. na domácím ledě proti Velkým Popovicím. Pokud hledáte program na sobotní večer, určitě dorazte kralupské mužstvo podpořita a ukázat, že jsme jeden tým! Společně jsme silnější!


SK Černošice - HK Kralupy nad Vltavou 6:3
(1:0, 3:1, 2:2)
Branky (Asistence): 8. Staněk (Němeček), 22. Brejcha (Šalamoun), 33. Pulkrab, 40. Dimitrov (Sem), 49. Staněk (Hofmeister), 50. Jobek (Sem); 35. Hampl (Student), 53. Hampl (Cafourek), 60. Háva

 

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                

 

 

  • Komentáře jsou prázdné.