Reklamní sdělení
Grafika Gongihttps://www.gongi.czVýroba a prodej dárkových předmětů
Pro Hippo - Stable Shophttps://www.prohippo.comJezdecké potřeby a krmiva v areálu Stáje Kašov
Dogsporthttps://www.dogsport.czNabízíme specializovaný sortiment nejen pro psí sportovce.

Do Kolína s mečbolem! Kralupy slaví úspěšný vstup do play-off, výhru trefil necelých 5 minut před koncem střelec Jan Háva!

1920_predkolo_report

Po dlouhých osmi letech se na kralupský zimní stadion vrátila atmosféra play-off krajské ligy mužů a stejně jako ono poslední domácí utkání, tak i to první letošní skončilo pro kralupské mužstvo vítězně. Tentokrát Kralupy v rámci předkola vyřazovacích bojů vyzvaly nováčka soutěže z Kolína se zkušeným veteránem Jiřím Kadlecem v sestavě. Do zápasu nemohli ze zdravotních důvodů zasáhnout kralupští střelci Ondřej Hampl s Jiřím Brandejským, jež trenérské duo ve druhé lajně nahradilo v základní části již osvědčenými mladíky Literou s Bradáčkem. Ti tak se Soukupem utvořili lajnu juniorů, která dělala po celý zápas soupeři nemalé problémy.

Obě mužstva vstoupila do úvodního zápasu předkola s velkou opatrností a hráči zpočátku spíše vyčkávali na chyby soupeře. V první velké příležitosti se ocitl až v 6. minutě Jan Vaněk, když mu ze skrumáže po vhazování vypadl puk přímo do jízdy a z mezikruží vypálil. Navrátilec do kralupské obrany Martin David ale jeho střelu skvěle zblokoval. Z protiakce si následně příležitost vypracovala dvojice Ŕehák - Student, když první jmenovaný našel milimetrovou přihrávkou přes obránce před brankou najíždějícího druhého nejlepšího kralupského střelce Studenta, ale vracející se kolínský obránce jeho šanci ještě dokázal zabránit. Ve 12. minutě se ale puku ve středním pásmu ujal Tomáš Roubal, projel s ním do útočné třetiny, kde nevymýšlel nic složitého a šikovně schovanou střelou přes obránce otevřel brankový účet utkání! 1:0!

To bylo ovšem z první třetiny, co se gólů týče, všechno. Brankový pytel se roztrhl až ve druhé dvacetiminutovce. Nejprve spálil nejzkušenější juniorský zástupce mužstva Tomáš Soukup obrovskou příležitost, když v útočném pásmu dojel vyhozený puk, který si před dojíždějícím soupeřem jako zkušený mazák pokryl a protlačil se s ním až před brankáře Hermanna. Toho se snažil překvapit střelou do protipohybu, ale kolínský gólman byl na šikovného mladíka skvěle připraven a slavit tak mohl ve 29. minutě až osmnáctiletý David Bradáček. Kolínským se po jedné z domácích útočných akcí nepodařila rozehrávka protiútoku, čehož využil aktivně napadající zástupce kralupské juniorky, v mezikruží si ze vzduchu stáhl letící kotouč a překvapenému Hermannovi ho procedil výstrojí. 2:0!

Poté však na trestnou lavici za nedovolené bránění usedl kralupský kapitán Tomáš Prášek. Domácí čtveřice následné oslabení dlouho zvládala na jedničku, v poslední minutě přesilové hry ale zkušený veterán Jiří Kadlec, ostřílený několikaletým působením v první lize, kde jen v play-off odehrál slušných 87 utkání, podržel při střídání svého mužstva puk v obranném pásmu, aby ho následně sám zavezl do pásma útočného. Tam ho předal na vrchol pásma Kyselovi, jenž ho potáhl do středu, nerozpakoval se a vypálil. Vlastním obráncem "vystíněný" Jiří Exner našel kotouč až za svými zády a svou první branku utkání tak po polovině zápasu vsítil i Kolín. 2:1.

Dvě minuty na to se poté stala situace, která se příliš často nevidí. Nejprve se totiž provinil podrážením mladší z Jiřích Kadleců, načež ho hlavní sudí odkázal na trestnou lavici. O minutu později ovšem přišla podrážení dvou kolínských hráčů Zugara s Ježkem a hosté tak šli na velmi dlouho do tří. Přesilovou hru se ale dlouho nedařilo proměnit. Po vypršení Kadlecova trestu ale od modré tvrdě vypálil Martin David a jeho střelu usměrnil před brankářem Hermannem Robin Student až za brankovou čáru! 3:1!

Kralupy měly své dvoubrankové vedení zpět a navíc i přes opuštění trestné lavice obou kolínských borců pokračovaly v přesilovce 5 na 4. Tu už se jim ale proměnit nezdařilo a naopak byl na trestnou lavici za nedovolené bránění odeslán Tomáš Roubal. Kolínští předvedli ukázkovou přesilovkovou souhru a domácí mužstvo vyškolili v efektivitě. Veterán Kadlec předal od modré na levé křídlo Hyšplerovi, který bekhendem našel před prázdnou bránou nekrytého Peška. Ten z první vypálil a dostal svůj tým zpátky na dosah vyrovnání. 3:2.

45. minuta poté přinesla ve třetí třetině drobné zdramatizování utkání a trenérské dvojici na střídačce další vrásky na čele. Na ledě totiž znovu zaúřadoval klon Kadleců, tentokrát jen sourozenci bez dohledu osmačtyřicetiletého otce. Antonín Kadlec vybojoval puk za kralupskou brankou, okamžitě předal svému v mezikruží si najíždějícímu bratrovi Jiřímu a ten ukázal, že tohle jablko se patrně daleko od stromu neodkutálelo. Mezeru mezi Exnerovou výstrojí a brankovou konstrukcí trefil Jiří Kadlec mladší na výbornou a na tabuli se rozsvítil stav 3:3.

Zápas se po vyrovnávací brance vrátil nazpět do opatrnějších kolejí. Až v 51. minutě kralupská střídačka špatně vystřídala a následující dvě minuty museli domácí přečkat v oslabení. To ovšem zvládli na výbornou a do čtyř poslal naopak kolínský tým dalším podražením Martin Ježek. I hosté zvládali své oslabení na jedničku, jenomže jen do doby, než ve středním pásmu nestačil na Bradáčkovu rychlost o 30 let starší veterán Kadlec a musel ho zastavit podražením. Kolínská střídačka si následně vyžádala oddechový čas, který ovšem pomohl naopak spíše domácím. Trenér Sikela poslal do pole své tři nejmohutnější obránce Miloslava Cafourka s bratry Verbíkovými a krok mu vyšel na výbornou. Zkušený "bulař" Jan Háva vyhrál vhazování a předal na modrou na Cafourka, který okamžitě vypálil. Jeho střela se ještě neujala, stejně jako následná dělovka Romana Verbíka. Ani jeden z beků v přesilovce skórovat nedokázal, ovšem při nejmenším svou přítomností odlákali pozornost soupeře a když se k puku dostal na levém křídle Jan Háva, měl cestu k bráně zcela volnou. Téměř třicetiletý útočník si vybruslil do prostoru kruhu pro vhazování, zamířil k pravé Hermannovi tyči, kde mu kolínský brankář nechal mezírku a kralupský ostrostřelec trefil přesně! Necelých 5 minut před koncem třetího dějství tak Kralupy vedly 4:3 a tribuny byly v euforii.

Vývoj utkání v závěru třetiny hosté moc dobře neunesli, což vyústilo v drobnou potyčku a na každé straně barikády byli nuceni dva hráči strávit za hrubost zbytek zápasu na trestné lavici. Z Kralupanů se jednalo o Otu Řeháka a týmového ochránce lidských práv Robina Studenta. Centr prvního útoku Jakub Kaprál tak musel zbytek zápasu odehrát bez svých dvorních křídel, což jak se ukázalo později, ho zase tolik nelimitovalo. Hosté totiž v posledních sekundách třetiny odvolali brankáře, ale dostat pod tlak se jim už domácí borce nepodařilo. Ve vlastním pásmu se puku ujal právě Jakub Kaprál, který ho přes celé kluziště poslal do odkryté klece a pátou kralupskou brankou zpečetil osud utkání. Výsledek pak podtrhl už jen následný osobní trest Antonína Kadlece za nesportovní chování. 

"Dnešní zápas byl po dlouhé době prvním utkáním play-off v Kralupech. Myslím si, že to kluci měli trochu v hlavách a výkon v prvních dvou třetinách nebyl z naší strany asi úplně ideální," komentoval po zápase kralupský výkon hlavní trenér Dušan Sikela. "Paradoxně nám v tom ale asi pomohlo vyrovnání soupeře na 3:3. Náš výkon byl od té doby bojovný, kluci to odehráli až do konce utkání dobře a zaplaťpánbůh máme první vítězství."

Druhý zápas sehrají Kralupané v sobotu od 19:00 na ledě Kolína a Sikelovi svěřenci jsou odhodlaní sérii dál neprodlužovat. "Já doufám, že nervozita z nás už spadla a v Kolíně to bude lepší než dneska. Myslím si, že náš výkon půjde nahoru," říká Sikela a jeho slova jsou zároveň i pozvánkou na sobotní výlet na východ Čech. Kralupští bojovníci jsou odhodlaní nechat na ledě všechno a po dvou utkáních předkola play-off rozhodnout o postupu do čtvrtfinále, kde na ně dle výsledku Čáslavi čeká buď Rakovník nebo "béčko" Mladé Boleslavi.

Pokud nemůžete být případnému postupovému zápasu přítomni osobně, sledujte určitě jeho průběh na serveru onlajny.com a mějte přehled o každém pohybu puku po ledové ploše. Jsme jedno město, ukažme, že i v play-off jsme jeden tým!

 

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                

 

 

V případě zájmu o zaslání fotografií v plné kvalitě pište na email: 1Spesnanda1@seznam.cz

  • Komentáře jsou prázdné.