Reklamní sdělení
Ateliér Holubí dům Dana Kybicováhttps://www.atelierholubidum.czAndělé,Andělé s drahými kameny, minerály, skleněné vitráže, cínované šperky, obrazy,malba
Chytrý výpishttps://chytryvypis.czUrychlíme procesy ve vašem e-shopu. Ověřujte bankovní převody efektivně.
Jackob Sochy z kovu .cz https://www.sochyzkovu.euVýroba na zakázku i dle foto. Exkluzivní umění ČR auta-motorky-dekorace-postavy-sci-fi-zvířata

Po slibném začátku z Benešova bez bodu. Domácí obrat řídil čtyřbodový Kaňka. 

1920_Benesov_Kralupy_report

V rámci 10. kola středočeské krajské ligy zajížděly Kralupy na led benešovských Lvů s cílem přenést úspěšnou hru z domácích zápasů i na venkovní kluziště a vylepšit tak bilanci výsledků ze stadionů soupeřů. Začátek utkání probíhal relativně podle plánu, velké množství nevyužitých šancí však Kralupy nakonec stálo všechny body, které tak zůstaly v Benešově. "Venku se na jeden gól vždycky strašně moc nadřeme," potvrzuje mizivou produktivitu asistent trenéra Martin Hampl. 

První velkou šanci v utkání v Benešově měl na své holi hned z kraje utkání mladík Jiří Neiss, když prokázal skvělou intuici a zachytil v útočném pásmu pokus domácích o rozehrávku. Sám proti Štěpánkovi však přestřelil bránu.

V 5. minutě pak Kralupští získali příležitost předvést skvělou obrannou hru ve svém prvním oslabení v utkání a zvládli ho na výbornou. Ondřej Hampl s Romanem Verbíkem se spolu dokonce málem dostali do velké šance, když Hampl zavezl puk do útočného pásma a zpoza brankové čáry našel od modré najíždějícího Verbíka, kralupský bek ale přihrávku bohužel nezpracoval.

V 8. minutě už se ale kralupští příznivci dočkali. Ondřej Hampl po skvělém forčekingu vybojoval u zadního mantinelu puk, předal před bránu na najíždějícího Hávu, který se neukvapil, hodil si kotouč na bekhend a pod lapačkou brankáře Štěpánka ho procedil do brány. 0:1.

Hamplův útok byl v hlavní roli i v následujících minutách. Konkrétně Janu Hávovi se nejprve nepovedlo vyhození z obranného pásma, puk zakotvil v hledišti mezi diváky a hosté tak čekaly horké chvilky proti silné domácí přesile. I toto oslabení však zvládli Kralupští na výbornou, Háva se navíc hned po návratu z trestné zapojil do útoku a mířil sám na domácí branku. Tentokrát se rozhodl pro forhendový blafák, kterým si Štěpánka roztáhl po celé šíři brankoviště a stačilo už kotouč jen zvednout. To se ale kralupskému útočníkovi bohužel nepodařilo a jeho pokus skončil na levém betonu benešovského gólmana.

V 15. minutě pak získali možnost zahrát si svou první přesilovou hru zápasu i Kralupští po faulu Korvase a sehráli jí úspěšně. K odraženému puku po Řehákovu pokusu se dostal Robin Student, který našel mezírku ve Štěpánkově výstroji a dorazil puk do brány. 0:2.

Do té doby měli hosté ze všech situací za nerovnovážného stavu hráčů na ledě stoprocentní bilanci a zápas skvěle rozehraný. Vše však změnilo následné vyloučení Tomáš Práška a třetí přesilovka domácího týmu. Benešov se usadil v pásmu, kombinoval a tvořil si šance. Jednu z velkých příležitostí vychytal po rychlém přesunu výtečným zákrokem Jiří Exner, na střelu zkušeného veterána Michala Kaňky o chvíli později už však byl krátký. Kaňka trefil přesně a snížil na rozdíl jediné branky.

Jednobrankový rozdíl poté nevydržel příliš dlouho a o 11 sekund později tahal kralupský brankář puk ze své brány znovu. David Martínek přejel modrou čáru, napřáhl a prudkou střelou se trefil na výbornou. Bylo srovnáno a tento stav vydržel až do konce první třetiny.

Ve druhé části měly Kralupy šanci dostat se zpátky do vedení v další přesilovce. Největší příležitost měl Jiří Neiss, který dostal v útočném pásmu přesnou přihrávku od Ondřeje Hampla do jízdy, v prostoru levého kruhu pro vhazování ujel napadajícímu obránci soupeře, vystřelil a zazvonila tyč. Hamplova formace byla v tomto utkání i nadále velmi aktivní, avšak kromě branky otevírající skóre utkání se jí nedařilo dotáhnout své akce do úspěšného konce a držela se jí obrovská smůla, což potvrdil i následný Hamplův pokus, kdy se snažil na brankovišti "vymíchat" Štěpánka, ale domácí brankář doslova čaroval. Obrovská touha se prosadit spojená s tlakem do brány nakonec vyústila v šarvátku na domácím brankovišti mezi Hamplem a Korvasem, načež poslal rozhodčí Lukavský oba aktéry za hrubost na trestnou lavici.

Méně hráčů, více prostoru na ledě, to byla následná situace, kterou dokázal téměř okamžitě zužitkovat domácí tým. Konkrétně 45ti-letý Michal Kaňka objevil mezeru v soupeřově formaci, nabral rychlost a ujížděl sám na Exnera. Vybral si volné místečko a trefil přesně, kralupský brankář nemohl nic dělat. Benešov otočil stav utkání a domácí tým byl v laufu. 

Na domácím mužstvu byla hlavně ve druhé třetině poznat lepší fyzická připravenost. Pocítil to i Martin Hanžl, když Ondřej Davídek u mantinelu získal puk, předal na volného Hanžla, před nímž zívala dálnice až ke Štěpánkově bráně. Neměl však rychlost a domácí obránce ho stačil dojet a jeho šanci eliminovat.

Ve 29. minutě se pak znovu vyznamenal Jiří Exner, když ujížděli Benešovští zprvu dva na jednoho, Stejskal předal na najíždějícího Duška a ten přihrál ještě do mezikruží Starcovi, který dvojici následně doplnil, ale v ideálně střelecké příležitosti nedokázal kralupského brankáře překonat. Exner pak zazářil i o chvíli později, kdy stál sám proti Eiseltovi, ale fantom středočeských brankovišť zasáhl dalším výtečným zákrokem a držel svůj tým i nadále ve hře. V tu chvíli byl pravděpodobně nejlepším kralupským hráčem na ledě.

Po překlenutí do druhé poloviny zápasu se domácí usadili v útočném pásmu a vytvořili si útočný tlak, který nakonec dokázali i proměnit. Ve skrumáži na kralupském brankovišti se Benešovští dostali k několika dorážkám, na tu poslední z hole Michala Kaňky do prázdné brány už byl ale Exner krátký a benešovský veterán tak mohl završit svůj hattrick. 

Ve 35. minutě odvedl skvělou práci Martin David při bránění přečíslení dva na jednoho. Kaňka v něm hledal před odkrytou klecí Netolického, ale David Kaňkův záměr perfektně odhadl a pátému domácímu gólu zkušeně zabránil. Hra se otočila a vyznamenat se mohl opět domácí brankář Štěpánek. Ondřej Hampl nejprve našel v mezikruží najíždějícího Hávu, ten neuspěl a Hampl tak mohl o chvíli později čelit domácímu brankáři sám, ale ani tentokrát jeho kličku nenásledovala gólová tečka. Smůlu Hamplovy formace pak potvrdila i akce o chvíli později v další kralupské přesilovce, kdy posílal Hampl puk před bránu na osamoceného Neisse, ale tomu neposedný puk přeskočil hůl a do konce druhé třetiny už se stav utkání nezměnil.

Na začátku třetí třetiny otestoval pozornost studeného Štěpánka Háva, když těsně před ním tečoval nahození od modré. Ve třetím dějství si jinak Benešov dvoubrankové vedení zkušeně hlídal. Domácí obranná hra dělala Kralupům problémy při rozehrávce a hráči pak akce často brali na sebe, jako například ofenzivně laděný bek Martin David, který vytvořil příležitost v útočném pásmu pro Romana Verbíka, jenž následně z mezikruží nedokázal trefit přesně. O něco později to znovu zkoušel Hampl. Nabral rychlost, jednoho hráče obehrál, ale na bránící dvojici v další vlně už nestačil.

V polovině třetí části přišla další Exnerova chvíle, když lapačkou doslova ukradl gól Netolickému v úniku, stejně jako o něco málo později ve vlastní přesilovce Formánkovi, který vzal v přečíslení dvou na jednoho střeleckou zodpovědnost sám na sebe. Díky kralupskému brankáři byla naděje na bodový zisk držena až do samotného závěru utkání.  

Minutu před koncem pak vsadila kralupská střídačka všechno na hru dopředu a Exnera na ledě vystřídal šestý hráč do pole. Hostům se podařilo získat pásmo a vytvořit si tlak, po chybě ale získal puk benešovský útočník David Starec, dovezl ho až do odkryté klece a upravil na konečných 5:2 pro domácí.

"Dnešní utkání rozhodla spousta neproměněných šancí," má jasno Martin Hampl. "Potřebujeme deset šancí na jeden gól. Taky nedáváme góly z přesilovek, které nám moc nejdou a musíme je ještě vyladit. Zápas jsme jinak začali dobře, bylo vidět, že Benešov z nás má respekt. Vedli jsme 2:0, ale zase jsme si nepohlídali konec první třetiny, kde jsme opět neudrželi koncentraci a soupeř srovnal. Řekli jsme si, že musíme hrát poctivě dozadu, pár chyb tam bylo, to se v hokeji stává, nicméně produktivita našich útočníků dneska byla špatná. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že se pokusíme neinkasovat a věřili jsme, že nějakého góla ještě dáme. V závěru jsme to otevřeli, zkusili hru bez brankáře, ale dostali jsme pátý gól. Bylo to těžké utkání."

Příští sobotu pak čeká Kralupy na domácím ledě důležité okresní derby s Mělníkem, v němž se budou chtít z utkání v Benešově poučit a zapracovat hlavně na zmiňované produktivitě. "Na tréninku se zaměříme hlavně na útočníky, budeme pro nich chtít, aby si věřili, zbytečně nic nevymýšleli a stříleli, tlačili se do brány a celkově byli důraznější na brankovišti a věříme, že se to příští týden otočí a ty góly tam dáme."

 

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                

 

 

 

  • Komentáře jsou prázdné.