Reklamní sdělení
HRNECKY.CZhttps://www.hrnecky.czKeramika do kuchyně i do zahrady. Kvašáky, hrnečky, sošky vodníků. Majolika. Keramické kurzy.
Jsme výhradním dovozcem pomůcek https://www.guamani.czJsme výhradním dovozcem pomůcek pro výcvik psů "Z Polytanu SK" pro Českou republiku. Z
english1to1 - výuka angličtinyhttps://www.english1to1.czSPEAKING IS EASY - obecná a obchodní angličtina, konverzace, děti, maturanti, Cambridge zkoušky.

Jiří Exner to zavřel a Kralupy slaví čtvrtfinále! Postupový gól trefil v samostatných nájezdech Roman Verbík!

1920_predkolo2_report

Sobotní zápas na kolínském ledě ukázal snad vše, co má utkání play-off obsahovat. Domácí museli pro udržení se naživu vyhrát a na ledě i posléze v hledišti to bylo znát. Stoprocentní nasazení obou mužstev, šarvátky, dramatické prodloužení a fantastické výkony obou brankářů od první střely až do posledního samostatného nájezdu. To byl druhý zápas předkola play-off středočeské krajské ligy mužů.

Po kralupském středečním vítězství na domácím ledě se série předkola přestěhovala na Zimní stadion města Kolín, kde domácí museli zvítězit, aby sérii vrátili na rozhodující zápas zpět do Kralup. Bitva začala v diametrálně odlišném tempu, než středeční utkání v Kralupech. Kolínští vědomi si své šibeniční situace na soupeře doslova vlétli a už ve 2. minutě utkání otevřeli brankový účet. Radan Zugar nahodil puk na Exnerovu bránu a Martin Ježek ho ukázkovou tečí usměrnil mezi tři tyče. Jiří Exner nemohl nic dělat. 1:0.

Kralupští se ovšem nenechali zaskočit, velmi rychle se Kolínem nastolenému tempu přizpůsobili a na ledové ploše se hrálo doslova nadoraz. Po několika neproměněných šancích se kotouče ujal kralupský snajpr Jan Háva, protlačil ho až před domácí branku, kde ho od něj sice odstavil jeden z kolínských beků, ale černou pryž se mu podařilo ještě šikovně předat na týmového benjamínka Davida Bradáčka, který ho zavěsil jako zkušený mazák pod víko Martínkovy brány. Bylo vyrovnáno!

Kromě úvodní pasáže utkání byli následně Kralupané tím lepším mužstvem na ledě a na konci 12. minuty se dostali zaslouženě do vedení. Martin David vyslal střílenou přihrávku na teč Robinovi Studentovi připravenému před domácí brankou. Ten puk nejprve netrefil, ale ve skrumáží před brankářem Martínkem ho vybojoval a překvapenému gólmanovi poslal za jeho záda. 1:2!

Zbytek třetiny držely Kralupy i přes dvojnásobnou domácí přesilovou hru pod kontrolou. Nejblíže další brance byl Miloslav Cafourek, po jehož prudkém projektilu od modré zazvonila tyč Martínkovy brány. Skóre už se ale do konce úvodní dvacetiminutovky neměnilo. 

Z kraje druhé části ovšem zavezl puk do útočného pásma mladý útočník Tomáš Soukup, který byl ale před brankářem Martínkem důsledným kolínským obráncem od puku odstaven. Naneštěstí pro domácí se ale po střetu  obou aktérů dráha jízdy kotouče odklonila přímo do cesty dojíždějícímu Hávovi a kralupský střelec nezklamal. Černou pryž procpal výstrojí kolínského brankáře a poslal svůj tým do dvoubrankového vedení.

Radost ovšem hostům příliš dlouho nevydržela a domácí dokázali záhy odpovědět. Z levého křídla napřáhl nejstarší borec kolínského mužstva, osmačtyřicetiletý Jiří Kadlec starší, a propálil vše, co mu stálo až do sítě kralupské brány v cestě. 2:3.

Ve druhé třetině se začalo i trochu více přiostřovat. Obzvláště po tom, co hlavní sudí Radek Jecelín nechal hru plynout po několika zákrocích na hranici trestu a dost možná i za ní, spustila se v hráčích obou mužstev časovaná emoční bomba, která na počátku druhé poloviny zápasu explodovala. Do následné šarvátky se zapojila i již tradiční dvojice Robin Student a Antonín Kadlec, který se nejprve pustil do vytáhlého křídelníka Oty Řeháka. Hlavní sudí následně z obou mužstev vykázal na trestnou lavici po dvou hráčích a mohlo se tak pokračovat v pěti na obou stranách.

Ota Řehák měl poté ve 38. minutě obrovskou příležitost navýšit kralupské vedení, když ujel domácí obraně a dostal se do samostatného úniku. Tváří v tvář brankáři Martínkovi ale neuspěl, domácí gólman předvedl výtečný zákrok a jeho spoluhráči tak mohli nevyužitou šanci potrestat. Hlavní sudí nejprve vykázal obránce hostů Romana Verbíka na trestnou lavici a poskytl Kolínu přesilovou hru. Tu sice domácí nevyužili, ale přesto uštědřili po jejím konci soupeři velice tvrdou ránu. V kolínském útočném pásmu se kotouče ujal Vasyl Zheliznyak, který si s ním vybruslil do mezikruží a přesně zamířil k levé tyči Exnerovy brány. Kralupský brankář neměl šanci přes stínícího hráče cokoliv vidět a Kolín pouhých 5 sekund před koncem druhého dějství vyrovnal na 3:3.

Třetí třetina nabídla na obou stranách velké množství příležitostí, ale žádná z nich se neujala. Jeden z mnoha výborných zákroků v této sérii předvedl Jiří Exner například ve 49. minutě, kdy zastavil šanci rodu Kadleců při přečíslení dvou na jednoho. Otec Jiří Kadlec starší předal napříč pásmem kotouč mladšímu synovi Antonínovi, který zamířil na mezeru mezi Exnerovými betony. Kralupský brankář ale svou výstroj uzavřel v pravý čas a nedovolil změnu skóre, stejně jako o chvíli později na druhé straně Ondřej Martínek při Hávově šanci. K útočníkovi hostů se v domácím obranném pásmu odrazil kotouč do podobné střelecké pozice, z jaké vsítil vítěznou branku v prvním utkání této série brankáři Hermannovi. Na Ondřeje Martínka si však nepřišel. 

Další velkou šanci rozhodnout i druhý zápas předkola měl Jan Háva ještě v 56. minutě, kdy ho mladý útočník David Bradáček vyslal šikovnou žabičkou do úniku. Háva zvolil sám proti Martínkovi střelu ke vzdálenější tyči, ale ani tentokrát mu štěstí nepřálo a utkání tak dospělo až do prodloužení.

Hned z kraje nastaveného času prokázal svou bojovnost útočník Tomáš Soukup, když jeden z kolínských hráčů unikal sám na Exnerovu bránu, ale kralupský mladík nabral rychlost a na poslední chvíli se stihl vrátit, padnout na led a špičkou hole vypíchnout soupeři kotouč z čepele.

V 63. minutě se do brejku dostal zástupce kralupské střídačky Roman Verbík. Zakončení se ale urostlému obránci nepodařilo dle představ a domácí brankář úspěšně zasáhl, stejně jako o dvě minuty později, kdy tentokrát Roman Verbík pálil z "první".

Drama pokračovalo na druhé straně kluziště, když nejprve v 67. minutě zachránil Jiří Exner Kralupy před nejstarším aktivním hráče z rodu Kadleců, který na jeho bránu unikal úplně sám, ale kralupského fantóma pokořit nedokázal. Exner udržel Kralupy ve hře během následujících sekund ještě několika výtečnými zákroky.

Zahanbit se však nenechal ani Ondřej Martínek na druhé straně, když vychytal pokus z "první" bezprostředně před jeho brankovištěm tentokrát v podání druhého z bratrů Verbíků Jakuba a zaskvěl se i v posledních sekundách prodloužení opět proti Janu Hávovi, který v přečíslení dvou na jednoho po žabičce od Jakuba Kaprála vypálil taktéž bez přípravy. 

Jak Martínek, tak ani Exner na druhé straně v divokém prodloužení nepropustili puk za svá záda a o osudu zápasu tak musely rozhodnout samostatné nájezdy, kde oba brankáři pokračovali ve skvělých zákrocích. Jen jeden z nich však mohl být šťastnější a tím byl ten v kralupských barvách. Jiří Exner vychytal všech pět domácích pokusů, kdy proti němu neuspěli postupně Jiří Kadlec starší, David Švanda, Martin Ježek, Lukáš Pešek ani Jiří Pecka, který ho prakticky pokořil, ale Exner neuvěřitelným zákrokem holí nedovolil soupeři udržet naději na srovnání stavu série. Kralupanům tak stačil jediný zásah k úspěchu. O ten se postaral ve čtvrté sérii netypický nájezdník, obránce Roman Verbík, který tak všechny své dnešní neproměněné šance definitivně smazal a přesnou střelou rozhodl o postupu Kralup do čtvrtfinále!

"Dnes bylo k viděné krásné utkání play-off, bylo tam asi všechno, co v tom utkání mělo být, hezké góly, šarvátky, vyloučení," pochvaloval si po zápase hlavní trenér Dušan Sikela. "Prodloužený bylo nahoru-dolů, šance na obou stranách. Nakonec to skončilo po samostatných nájezdech, takže si myslím, že utkání se muselo líbit. Pro diváky určitě zajímavé a navíc se šťastným koncem pro nás, takže nádhera. Jsem rád, že to tak dopadlo. Kluci zjistili, o čem je play-off a dnes jsme byli lepším mužstvem, přestože jsme tam udělali dvě velké chyby, po kterých soupeř nejprve snížil a pak i srovnal na 3:3. Paradoxně si ale myslím, že nám to zase pomohlo. Kluci pak bojovali a měli spoustu šancí rozhodnout už v základní hrací době."

Kralupy tedy čeká čtvrtfinálová série proti rezervnímu týmu Mladé Boleslavi, odkud si v základní části odvezli porážku 5:2. Trenér Sikela si ale ze soupeře hlavu rozhodně nedělá. "Kdo proti nám stojí, je úplně jedno. My se na Boleslav těšíme a jedeme tam uspět."

Čtvrtfinálová série odstartuje ve středu v 18:00 v mladoboleslavské ŠKO-ENERGO Areně, kde se bude hrát i případný nedělní třetí zápas a  Kralupy tak budou muset v automobilovém městě minimálně jednou zvítězit, aby mohli pomýšlet na postup do semifinále. Více informací o celé čtvrtfinálové sérii Vám přineseme den před prvním zápasem, tak nás určitě sledujte ať už na těchto stránkách, tak na sociálních sítích. Společně jsme silnější!

 

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                

 

 

V případě zájmu o zaslání fotografií v plné kvalitě pište na email: 1Spesnanda1@seznam.cz

  • Komentáře jsou prázdné.