Reklamní sdělení
Prajzulka https://www.prajzulka.czZabývám se výrobou a prodejem drátovaných výrobku.
Kadeřnictví Veltrusyhttps://www.kadernictviveltrusy.czVeltrusy, kadeřnictví Veltrusy, stříhání, kadeřník, lóreal, dámské stříhání, panské stříhání,
FotoStoryAShttps://www.fotostoryas.comlovecká fotografia , lovecká kynológia

6 branek a 4. výhra v řadě! Kralupy vezou z Vlašimi další 3 body!

1920_Vlasim_Kralupy_report

5. kolo krajské ligy zaneslo kralupský autobus až do daleké Vlašimi. Cestu po D1 přežili dle dostupných informací všichni bez úhony, nicméně určitou daň si vybralo počasí úřadující v posledních dnech v kralupských ulicích. Díky viróze se nemohl zápasu účastnit například Tomáš Soukup či z rodinných důvodů Ota Řehák a trenér Sikela tak byl nucen zamíchat sestavou. Jakub Kaprál získal obě křídla nová, v elitní formaci vedle něj nastupoval Robin Student a Jakub Šarše, Ondřej Hampl si pak mohl zahrát s dvěma Jiřími, Hrdinou a devatenáctiletým nováčkem Neissem. Třetí centr Háva pak odehrál utkání mezi Davídkem a Hanžlem.

Domácí vstoupili do utkání velmi opatrně a otěže přebíralo zpočátku hry kralupské mužstvo. Vlašimská obranná hra ale byla velmi účinná a Kralupané se dostávali velmi těžce do šancí. Hru Rytířů založenou na zodpovědné obraně, čekání na chyby soupeře a útočení z případných brejků, narušila paradoxně první domácí přesilovka, v níž se kralupští dostali do prvních větších šancí. Nejprve se v 5. minutě utkání dostal do brejku kralupský štírek Neiss, následně se ve velké šanci ocitl Ondřej Davídek, jehož pokus z bezprostřední blízkosti nakonec skončil na betonech domácího brankáře Holánka. 

Domácí svou přesilovou hru nevyužili a Kralupy pokračovaly ve tvoření šancí. V 6. minutě vyzkoušel Holánkovu pozornost obránce s častými ofenzivními choutky Martin David, chvíli na to na domácího gólmana nevyzrál ani Jan Háva, který se ho pokoušel překvapit zpoza brány.

V 8. minutě však domácí zeď konečně povolila. Robin Student zavezl puk do útočného pásma, přenechal Jakubovi Šaršemu a ten nevyzpytatelnou bekhendovou střelou otevřel skóre utkání. 0:1.

Vstřelená branka domácí mírně rozhodila a kupili chyby. V 10. minutě jeden z vlašimských beků doslova namazal Hávovi do mezikruží, naštěstí pro domácího obránce včas zasáhli blokující spoluhráči. K puku se dostal ještě David Bunda, ale jeho pokus skončil jen v Holánkově výstroji.

V polovině první třetiny se domácí útok začal rozkoukávat a hra se pomalu vyrovnávala. Obrovskou příležitost měla Vlašim v 11. minutě zápasu, kdy Exner jednu ze střel vyrazil jen k volnému vlašimskému útočníkovi, před nímž zívala naprosto odkrytá klec. Domácí hráč bránu trestuhodně minul. 

O 2 minuty později však získala Vlašim příležitost v podobě další přesilové hry, kterou už tentokrát sehráli na výbornou. Vlašimští vyhráli buly a z první akce procedili kotouč za Exnerova záda. 1:1.

Vyrovnaný stav však nevydržel dlouho a stejně jako v Příbrami, tak i na vlašimském ledě dokázali na vyrovnávací branku kralupští bleskově odpovědět. Holánek nejprve vyrazil střelu Ondřeje Hampla, ale jen na hůl Jiřího Hrdiny, jehož dorážka doputovala půl minuty po domácím gólu jen tak tak za brankovou čáru a Kralupy měly své vedení zpět. 1:2.

Dlouho se pak hrálo bez větších šancí. Držení puku ovládali spíše Kralupané, nicméně Vlašim velice efektivně střežila střední pásmo, přes které se do útočné třetiny velmi těžko dostávalo. Hostům nepomohla ani přesilová hra, až nakonec udeřili domácí. V 18. minutě tečoval střelu Slabého pod víko Exnerovy brány Adam Herwig, který si tak připsal druhý zásah v utkání.

Vyrovnaný stav vliv domácím do žil novou energii a dostávali se do dalších šancí, zuby si však vždy vylámali na tradiční jistotě v kralupském brankovišti Jiřím Exnerovi, který nedovolil ani nadvakrát vlašimskému Slaninovi dostat z bezprostřední blízkosti brankoviště svůj tým do vedení. 

Půl minuty před koncem třetiny usedl na trestnou lavici domácí Matějka a třetinu tak Kralupy dohrály v přesilové hře. Do sirény však gól nepadl a do kabin se šlo za vyrovnaného stavu 2:2.

Na začátku druhého dějství kralupští dokázali obsadit útočné pásmo a kombinovali. V Holánkovi ve vlašimské bráně však našli domácí jistotu, kterou se nedařilo zlomit. Kralupskému tlaku však domácí nedokázali odolat beztrestně a půl minuty před Matějkovým návratem šli do tří. Vlašimská trojice ovšem odbránila dvojnásobné oslabení na výbornou a nedovolila soupeři dostat se zpátky do vedení, což se hostům nepodařilo ani v pokračující přesilovce 5 na 4.

Důsledná vlašimská obrana pak opět držela soupeře dál od svého brankoviště, až ve 25. minutě se podařilo Jakubu Verbíkovi najít skulinku a poslat do brejku Ondřeje Hampla. Domácí obrana se s ním však stačila vrátit a jeho bekhend už neměl gólové parametry.

Ve 28. minutě se po jedné z kralupských akcí strhla za domácí bránou potyčka, která vyústila ve vyloučení obou hlavních aktérů. Na trestnou lavici usedl Davídek a vlašimský Vladislav Pessr a hrálo se ve čtyřech. S regulací počtu hráčů na ledě se ve vlašimské obranné hře objevily mezery, kterých dokonale využila kralupská hračička Ondřej Hampl. Ten se hned po naskočení ze střídačky chopil puku, narazil si s Jakubem Verbíkem a svým novým křídlem Hrdinou, obkroužil celé útočné pásmo, dokroužil až před brankoviště a forhendem trefil přesně nad Holánkovu lapačku. 2:3. 

Hned z další akce pak mohly Kralupy odskočit o dvě branky, ale Robin Student trefil jen tyč. 

Inkasovaná branka domácím trochu ubrala vítr z plachet a Kralupy měly více ze hry, což měla podpořit i následující kralupská přesilovka. Vlašim však přečetla soupeřovu kombinaci a dostala se do přečíslení 2 na 1, při němž ukázal mladík Jiří Neiss, čím si také v A-týmu vybojoval stálé místo. S protihráčem se stihl bleskově vrátit a znemožnil mu vytvořit jakoukoliv příležitost. 

36. minuta přinesla další kralupské šance. Jiří Neiss vybojoval útočné pásmo, předložil rozjetému Hamplovi, který objel bránu a vracel na brankoviště puk zpátky Neissovi, Holánek však zasáhl úspěšně. Chvíli na to ujížděli v přečíslení dva na jednoho Cafourek s Hrdinou, který dostal přihrávku před úplně odkrytou klec. Puk se mu však postavil a Hrdina prázdnou bránu přestřelil a do konce třetiny už se stav nezměnil.

Třetí třetina začala dalším současným vyloučením hráčů z obou týmů, tentokrát vzal s sebou Vladislav Pessr Robina Studenta. Kralupy pak opět ukázaly, jak jim hra ve čtyřech vyhovuje. Blízko k navýšení vedení byl Jiří Neiss při teči Cafourkovy střely. Bohužel pro Kralupy mimo.

Branka během hry ve čtyřech tentokrát nepadla, ale krátce po návratu obou aktérů zavezl puk do útočné třetiny Jan Háva, předložil Romanu Verbíkovi a ten vypálil. Na jeho prudký projektil byl Holánek krátký a Roman Verbík si připsal svůj premiérový zásah v kralupském dresu.

Po inkasované brance jako by se domácí probudili. Jiří Exner musel vzápětí likvidovat velkou vlašimskou šanci, když čelil tváří v tvář domácímu útočníkovi, který se pokoušel trefit mezírku mezi Exnerovými betony. S rychlostí reakce kralupského gólmana však nepočítal, Exner sklapl své betony včas.

Ve 45. minutě podpořil vlašimské tažení za vyrovnáním faul Jiřího Hrdiny. Domácí však v přesilovce nic moc nevymysleli, a to ani po vyloučení Cafourka krátce před Hrdinovým návratem, po němž hráli kralupští chvíli dokonce ve třech.

V 50. minutě se ale domácí přeci jen dočkali. Slanina našel před odkrytou klecí připraveného Kratochvíla, který už se nemýlil a dostal svůj tým na dosah vyrovnání. 3:4.

V poslední desetiminutovce se hra hodně otevřela a šance střídaly šance na obou stranách. Jan Háva nejprve vyslal nebezpečnou střelu na Holánka, který zasáhl jen tak tak špičkou betonu, vzápětí musel Exner likvidovat šanci Trpišovského.

Vlašim se tlačila za vyrovnáním, kralupští bojovníci však nehodlali své vedení pustit a bránili ho všemi silami. Do tvrdé domácí střely lehl v 52. minutě Robin Student a zabránil tak zdramatizování situace. Na druhé straně pak měla chvíli na to několik šancí k navýšení vedení Hamplova formace, Holánek byl ale nekompromisní.

Velké drama přineslo Hávovo vyloučení za podrážení v 55. minutě. Domácí se usadili v pásmu a po jednom ze závarů před Exnerem zůstal dlouho na kralupském brankovišti před odkrytou klecí osamocený puk a u něj dva vlašimští útočníci. Ti ho však z přemíry snahy nedokázali dotlačit za brankovou čáru.

Chvíli na to se do úniku řítil Ondřej Hampl. Domácí obránce musel zatáhnout za nedovolenou záchrannou brzdu a rozhodčí zkřížil ruce na hlavou. Trestné střílení. Hampl se k Holánkovi rozjel zprava a zkusil forhendovou kličku, Holánek ale jeho úmysl přečetl a držel svůj tým ve hře.

Vlašim zvyšovala tlak a nadále se tlačila za vyrovnáním tak chtivě, až to s důrazem domácí útočníci trochu přeháněli. Po jednom z Exnerových zásahů rozhodčí přerušil hru, po němž jeden z vlašimských nadále zbytečně osekával Exnerovy betony. Nezůstalo to bez povšimnutí Davida Bundy, který ani vteřinu neváhal a šel svého gólmana bránit, což záhy domácí útočník silně pocítil.

V 58. minutě si mohly Kralupy své vedení pojistit. Nejprve si vytvořil po individuální akci velkou příležitost Jiří Neiss, následně pálil tvrdou střelou z první jeho centr Ondřej Hampl. Holánek ale nepolevil. Domácí protiútok pak zastavil ukázkovým semaforem Jiří Exner, který přerušil hru a Vlašim si vyžádala oddechový čas.

Po time-outu zůstal Holánek sedět na střídačce. Domácím se nepodařilo udržet kotouč na svých holích a Jiří Neiss pojistil kralupské vítězství svým druhým gólem v dresu kralupského A-týmu.

Opařené vlašimské mužstvo už smířené s porážkou následně ještě dorazil Ondřej Davídek, který zužitkoval nabídku Jakuba Šaršeho, od nějž dostal puk přímo před domácí brankoviště, položil si Holánka a upravil na konečných 3:6.

Vlašim to v závěrečných sekundách zápasu ještě zkusila v šesti, ale branka už nepadla. Kralupy si tak připisují vydřené čtvrté vítězství v řadě. "Dnes to bylo hodně těžké utkání. Vlašim chtěla vyhrát, dala do zápasu všechno a byla hodně nepříjemná. Měli jsme problém udržet vedení, soupeř vždy vyrovnal, pak se nám podařilo utéct o dva góly, ale domácí zase snížili a konec utkání byl otevřený," hodnotí zápas trenér Dušan Sikela. "Naštěstí nás opět jako vždy podržel gólman, bojovností jsme vedení udrželi, na konci pojistili a konečný výsledek je celkem lichotivý. Zápas to byl ale hodně těžký."

Po dnešní tříbodové výhře ztrácí Kralupy pouhé 4 body na první místo v tabulce hájící Černošice. Příští neděli nás další výjezd, tentokrát do nedalekého Rakovníku, kde budou chtít Kralupy svou vítěznou šňůru zase o něco natáhnout. Pro bližší informace sledujte náš web.

 

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter