Reklamní sdělení
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.

Čtvrté domácí utkání, čtvrté vítězství! Kralupskou tvrz nedobyly ani Žabonosy!

1920_Kralupy_Zabonosy_report

S nadějí navýšení mizivého náskoku na poslední příčku ve své skupině přijely v sobotu do Kralup Žabonosy. Sebevědomí jim dávala vzpomínka na únorové poslední vzájemné střetnutí, v němž kralupské mužstvo deklasovaly vysoko 8:3. Do sobotního utkání však Kralupy nastoupily s mnohem připravenější obranou, které kryl záda tradičně vynikající Jiří Exner v bráně.

Kralupy tahaly od počátku utkání trochu více za nitky a hosté měli potíže s prosazením se přes připravenou domácí obranu. O první větší šanci se postarala dvojice z prvního kralupského útoku Řehák - Student, když ujížděla v přečíslení dva na jednoho. Řehák se pak přes napadajícího obránce snažil najít najíždějícího Studenta, který však dostal prudkou přihrávku příliš před sebe a chybělo mu pár centimetrů, aby puku do cesty vložil hůl. Hned z protiútoku pak zahrozily v přečíslení i Žabonosy, ale s útočící dvojicí si poradil Roman Verbík, když nejprve nepustil dotírajícího protihráče do brankoviště, tomu se nakonec podařilo procpat přihrávku na najíždějícího útočného parťáka, ale jeho střelu pak kralupský obránce dokázal zblokovat. 

V 9. minutě pak odcestoval na trestnou lavici za podražení žabonoský Hutla a před domácím týmem se objevila příležitost zúročit svou převahu. Kralupům se však přesilové hry dlouhodobě nedaří proměňovat a ne a ne tuhle skutečnost prolomit. Jeden ze žabonoských útočníků naopak zachytil Cafourkovu přihrávku podél modré čáry a uháněl sám na Exnera. Domácí gólman ale potvrdil své kvality a jeho pokus zlikvidoval lapačkou. O 3 minuty později se pak fantom v domácím brankovišti vyznamenal znovu, když zastavil hned čtyři dorážky dotírajícího protihráče. 

S brankářskou jistotou v zádech pak mohl hrát domácí útok ve větší pohodě a konečně o sobě dát i výrazněji vědět. První útočná formace se usadila v pásmu, načež kombinaci zakončoval Robin Student střelou z úhlu, kterou ještě brankář Burda vyrazil, ale jen do jízdy Otovi Řehákovi, který už měl před odkrytou klecí snadný úkol. 1:0!

Ve zbytku první třetiny se už nic vážnějšího nestalo, v jejím závěru pak byla Žabonosům po Studentově faulu loktem poskytnuta přesilová hra, ale Kralupští vedení udrželi a jednobrankový náskok si přenesli do druhého dějství.

Ze začátku druhé třetiny si zahráli hosté opět v přesile po pozdním dohrání Romana Verbíka, ale žabáci se k vážnější příležitosti nepropracovali, kralupská čtveřice odehrála oslabení na výbornou. Jiří Neiss byl dokonce ve velké šanci navýšit vedení o dvě branky, když žabonoskou rozehrávku zachytil Cafourek, od nějž dostal přihrávku přímo před Burdu, ten se ale přesunul včas a příležitost zlikvidoval.

Šanci obohatit své střelecké konto měl poté Martin David, kterému poslal profesorskou přihrávku Jakub Kaprál zpoza brankové čáry do mezikruží, ale i jeho pokus Burda vychytal.

Ve 27. minutě vyloučil rozhodčí Valda za podrážení Soukupa a v následné přesilové hře se Žabonosy usadily v útočném pásmu. Ve velké šanci se pak po kombinaci ocitl Procházka, ale Exner opět ukázal svoje kvality a jeho razantní pokus ukryl ve své lapačce.

V polovině utkání zachytil Jakub Kaprál kotouč unikající z útočného pásma, na modré naznačil střelu a střílenou přihrávkou pak našel v mezikruží Robina Studenta, proti jehož následné střele zasáhl Burda svým betonem.

Ve 35. minutě pak byla elitní útočná formace v další příležitosti, když v přečíslení dva na jednoho unikal Student s Řehákem. První jmenovaný přes dotírajícího žabonoského beka už téměř za brankovou čárou posílal přihrávku na před bránu najíždějícího Řeháka, ale ten už byl příliš blízko brankáři, aby mohl šanci nějak zužitkovat, gólman Burda vyřešil situaci pozičně na výbornou. O chvíli později se ocitla stejná formace v přečíslení tří proti jednomu, žabonoský obránce však se štěstím domácí útok zastavil.

Po nevyužitých kralupských šancích následně přišel žabonoský trest. Ve 36. minutě nachytal Kunášek Exnera na švestkách, když v útočném pásmu dojel nahozený kotouč a z prostoru kruhu pro vhazování se nerozpakoval, okamžitě vystřelil a z úhlu trefil přesně pod víko. 1:1.

Na konci druhé třetiny se do šance svým typickým průnikem hnal Ondřej Hampl, ale jeho pokus orazítkoval jen levou Burdovu tyč. Třetinu pak zakončil Jiří Exner zákrokem lapačkou proti prudké střele Tomáše Procházky a do kabin se odešlo za vyrovnaného skóre, což bylo pro Žabonosy více než uspokojivým stavem.

Do třetí třetiny vstoupili domácí velmi aktivně a odhodlání získat zpátky ztracené vedení na nich bylo znát. Ve 43. minutě však své mužstvo oslabil Tomáš Soukup dalším podražením protihráče a šance přetavit zápas na svou stranu se překlenula na Žabonosy. Ti však ani tuto přesilovou hru nedokázali využít, naopak ihned po návratu z trestné se plný energie řítil do šance Soukup, bohužel pro domácí ale branku netrefil.

Až v 51. minutě se kralupské tribuny konečně rozjásaly podruhé. Ondřej Hampl zavezl puk do pásma, načež ho převzal Ota Řehák, který si trochu protáhl střídání. Jeho přihrávku na Hávu ještě žabonoský obránce zblokoval, Jakub Verbík ale následně na modré na poslední chvíli zachytil do středního pásma unikající puk, s čímž už hosté nepočítali a nechali před svou bránou osamoceného Jana Hávu. Ten s vděčností přijal Verbíkovu přihrávku, forhendovou kličkou si položil Burdu a pohotově zavěsil. 2:1.

O minutu později se opět vyznamenal Jiří Exner. Žabonosy se v honbě se opětovném vyrovnání krátce usadily v útočném pásmu, načež se před Exnerem utvořila houšť hráčů. Toho se snažil využít Kunášek a vyslal na kralupského brankáře úzkou uličkou v klubku hráčů prudkou střelu mířící přímo k Exnerově lapačce. Domácí gólman se však nenechal překvapit a puk s jistotou v lapačce uschoval. V následné akci pak zkoušel překvapit žabonoského brankáře Ota Řehák nenápadným nahozením mezi gólmanovi nohy od mantinelu a k úspěchu stačilo opravdu málo. Puk se mezi betony zavrtěl, bohužel pro domácí už dál ale nepokračoval. 

V době, kdy měly Žabonosy zvyšovat svůj tlak a hnát se za vyrovnáním, přišla chyba v podobě dvou krátce po sobě jdoucích žabonoských faulů. Jeden z nejnebezpečnějších hráčů Martin Mejzr navíc celou situaci psychicky nezvládl a obdržel od rozhodčího ještě desetiminutový osobní trest. Bylo tak jasné, že do konce třetí třetiny už nezasáhne. Na malé žabonoské trestné lavici se v tu chvíli tedy sešli tři hráči a z dálky připomínala sklenici plnou zavařovaných okurek. Kralupská pětice začala dvojnásobnou přesilovku dobře, získala puk a v útočném pásmu tlačila soupeře. Neméně výborně ale svou roli zvládal i brankář Burda, který skvělými zákroky držel svůj tým nadále ve hře, případě ho zastoupila precizně posazená konstrukce brány, na níž ztroskotala už druhá Hamplova střela. Tentokrát to byla horní tyč. 

I dvojnásobná kralupská přesilovka tak skončila bez využití. Po jejím skončení ještě do úniku ujížděli Řehák s Kaprálem, první jmenovaný poslal svému centrovi perfektní žabičku přímo na hůl před bránu, ale Burda byl připraven. O chvíli později to zkoušel znovu Ondřej Hampl, ale tomu v tomto utkání střelecké štěstí opravdu nepřálo. 

Dvě minuty před koncem třetiny se žabonoská střídačka pomalu začala připravovat na odvolání Burdy z brány a hosté se snažili získat útočné pásmo. Kotouč ale za bránou získal Roman Verbík, posunul ho po mantinelu ke Studentovi, ten našel Jakuba Kaprála, který kotouč vyhodil ven z pásma akorát do jízdy unikajícímu Otovi Řehákovi, jenž pak měl dostatek času na to si promyslet, kam ho Burdovi šoupne. Řehák si puk hodil na bekhend a střelou k tyči rozhodl o osudu utkání.

Kralupy tak díky dvěma gólům Řeháka, druhé vítězné brance sezóny Jana Hávy a samozřejmě vynikajícímu výkonu Jiřího Exnera v domácí bráně poráží Žabonosy v poměru 3:1. "Dnes to bylo velice těžké utkání. Bylo vidět, že výsledek Žabonos v Čáslavi nebyl nijak náhodný," hodnotí trenér Sikela a připomíná poslední kolo soutěže, v němž Žabonosy na ledě silné Čáslavi vybojovaly bod za prohru 4:3 v prodloužení. "Po tom, co jsme v úvodním tlaku v první třetině dokázali vstřelit jen jedinou branku, nám bylo tak nějak jasné, že se bude jednat o vyrovnané utkání až do konce. Ve druhé třetině jsme pak trochu vypadli z rytmu, nehráli jsme moc týmově a místy jsme zapomínali na obranné povinnosti, což mělo za následek vyrovnání soupeře. Po druhé třetině jsme si ale v kabině všechno vyříkali a výkon ve třetí třetině už odpovídal našim představám. Žabonosy každopádně hodnotím jako hodně silného soupeře a dnešní vítězství je pro mě hodně cenné."

Příští sobotu čeká Kralupy poslední listopadové venkovní utkání v Benešově, kde budou chtít napravit porážky z posledních dvou venkovních klání z Rakovníka a Slaného. "Venkovní utkání potřebujeme zlepšit," ví Sikela. "V Benešově nás čeká další těžký soupeř, ale já pevně věřím, že předvedeme takovou hru, jakou od sebe očekáváme a odčiníme zápas ze Slaného, který z naší strany nebyl moc dobrý. Máme co napravovat."

S každou podporou navíc se hráčům bude hrát každopádně o něco lépe. Pokud tedy nevíte co se sobotou, máte ideální příležitost být nedílnou součástí kralupského úspěchu. Naplánujte si výlet a pojeďte s námi do Benešova hnát naše hráče za dalším důležitým vítězstvím! Společně jsme silnější! 

 

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                

 

 

 

 

  • Komentáře jsou prázdné.