Reklamní sdělení
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

V sobotu doma se Žebrákem, potvrdí Kralupy roli favorita?

2122_Kralupy_Zebrak_preview

Po domácím úspěchu s rivalem ze Slaného završí Kralupané říjnový domácí dvojzápas s posledním celkem západní skupiny Žebrákem, proti němuž zaútočí na třetí výhru v řadě a zároveň nejvyšší příčky západní skupiny.

Se Spartakem se Kralupy utkají v ostrém zápase poprvé od února 2018, kdy spolu oba týmy naposledy válčily o čelo tabulky nižší krajské soutěže. Od postupu Žebráku do krajské ligy o dva roky později se v jeho kabině nic moc nezměnilo. Kádr byl doplněn převážně několika mladíky z juniorky Spartaku, jinak zůstalo jádro týmu stejné. Přesto už Žebrák není zdaleka až takovým ligovým otloukánkem, jako byl loni na začátku vůbec první popostupové sezóny, kdy inkasoval v průměru 8 branek na zápas a pouze 2,5 na utkání jich střílel soupeřům. Útok je letos po 6 zápasech sice jen napatrně produktivnější (2,7 gólu na utkání), nicméně značný pokrok udělal Spartak ve hře dozadu. Obrana momentálně dostává o téměř 2 góly na zápas méně, přestože už čelila nájezdům útoků nejsilnějších ligových celků, jako jsou Černošice, Mělník, Rakovník či Velké Popovice. Právě Slavoj střílí v průměru 6,5 branek na zápas, avšak Žebrák dokázal porazit o "pouhé" dvě branky v poměru 5:3.

"Zápas to bude určitě těžký," ví centr prvního útoku Jakub Kaprál. "Bude se od nás očekávat, že bychom měli zápas vyhrát, možná i větším rozdílem. Ale tím, že je to pro Žebrák už několikátý zápas v soutěži a postupně si zvykají na tu úroveň a na tu rychlost, tak to určitě nebude jednoduchý zápas."

Zlepšení defenzivní hry Spartaku koneckonců pocítily Kralupy už během přípravného období, kdy se v přátelském zápase sice Kralupanům podařilo zápas rozhodnout čtyřmi góly už v první třetině, ovšem ve zbytku utkání po promluvě v žebrácké kabině během první přestávky už Kralupy na obranu soupeře vyzrát přes veškerou útočnou snahu nedokázaly a Spartak tak domácím nedovolil více než 40 minut ani jednou skórovat. 

"Klíčem bude, aby se nám povedla dobrá první třetina," ví Jakub Kaprál. "Pokud v první třetině dokážeme odskočit o dva, o tři góly, tak si myslím, že už pak ten zápas bude v klidu, ale čím déle se bude stav držet nerozhodně, tím to bude těžší a těžší."

Pokrok v adaptaci na vyšší úroveň Žebrák potvrdil v domácím zápase 4. kola se Žabonosy, při kterém Spartak vybojoval v krajské lize své vůbec první vítězství v novodobé ligové historii. Krok k senzaci nejprve udělal aktuálně nejproduktivnější obránce David Novák vyrovnávací brankou 19 sekund před koncem třetí třetiny, aby ji následně v prodloužení dokonal druhý muž žebráckého bodování Matěj Langer.

KOHO SLEDOVAT

Jestli někdo drží Žebrák nad vodou, je to rozhodně devětatřicetiletý David Belda. Zkušený veterán zatím táhne Žebrák 9 body za 6 branek a 3 asistence a s přehledem vede týmové bodování s tříbodovým náskokem na výše zmiňovaného šestibodového Langera. Společně s těmito dvěma útočníky má Žebrák pouze čtveřici hráčů, kteří dokázali od začátku sezóny vsítit víc než jednu branku, přičemž jedním z nich je dokonce obránce. Čtyřiadvacetiletý David Novák je odchovancem slávistického hokeje, za níž si dokonce krátce zahrál i v Chance lize. Bodování Žebráku výrazně ovlivňoval už v krajské soutěži, když v 21 utkáních základní části postupové sezóny 2019/2020 zaznamenal 20 bodů za 9 branek a 11 asistencí, což je i přes nižší ligovou úroveň na obránce vynikající počin.

Kralupské tabulce střelců začíná výrazně vévodit Martin Příhoda, který po dvou dalších trefách v posledním kole proti Slanému drží na svém brankovém účtu už celkem 7 zásahů a mezi ním a třígólovým Davidem Bradáčkem na druhém místě se otevírá propastná mezera. Obhájí Příhoda léta poctivě budovanou pověst střelce i proti loňskému ligovému nováčkovi ze Žebráku, nebo kartami v kralupské střelecké tabulce sobotní večer zamíchá?

ZAJÍMAVOST

Po předloňském postupu do krajské ligy zažívá momentálně Žebrák vůbec nejúspěšnější období své novodobé, a snad i celkové historie. Ještě nedávno působil Spartak dokonce na 6. české ligové úrovni v meziokresním přeboru, než si v roce 2016 vybojoval postup do krajské soutěže, tedy 5. české nejvyšší úrovni. Tam hned od své druhé sezóny obsazoval nejvyšší příčky tabulky a když se v roce 2020 objevila po pandemií předčasně ukončeném ročníku příležitost udělat další krok k posunu výš, Žebrák nezaváhal. Momentálně si tedy Spartak včetně loňského nedohraného ročníku kroutí druhou sezónu v krajské lize, kde nedávno vybojoval vůbec první vítězství. Kralupy se před sobotním střetnutím se Spartakem v minulosti utkaly celkem ve třech zápasech v krajské soutěži s bilancí dvě výhry a jedna porážka, na vůbec první domácí vítězství s tímto soupeřem přitom Kralupané stále čekají. 

AKTUÁLNÍ TABULKA KLM:

    SKUPINA ZÁPAD Z V VP PP P skóre B
1. Z Rakovník 6 4 1 0 1 27:15 14
2. Z Mělník 6 4 0 1 1 31:18 13
    SKUPINA VÝCHOD
1. V Kolín 6 4 1 1 0 37:18 15
2. V Vlašim 6 4 0 0 2 31:32 12
    O PŘEDKOLO              
1. Z Velké Popovice 6 4 0 0 2 39:20 12
2. Z Králův Dvůr 6 4 0 0 2 21:17 12
3. V Poděbrady 6 3 1 0 2 28:21 11
4. V Benešov 6 3 0 2 1 29:23 11
5. Z Kralupy nad Vltavou 6 3 1 0 2 23:19 11
6. Z Černošice 6 3 0 1 2 24:24 10
7. V Mladá Boleslav 6 3 0 0 3 28:32 9
8. V Žabonosy 6 1 1 2 2 20:27 7
9. V Čáslav 6 1 0 0 5 13:26 3
10. Z Slaný 6 0 1 0 5 21:43 2
    O UDRŽENÍ              
1. Z Žebrák 6 0 1 0 5 16:38 2
2. V Kutná Hora 6 0 0 0 6 12:27 0


Výhrou v sobotním utkání nad Žebrákem mohou Kralupané atakovat nejvyšší příčky západní skupiny, Spartak oproti tomu hraje o odpoutání se od místa posledního, které drží jen díky méně vstřeleným brankám oproti rovněž dvoubodovému Slanému, a rozhodně tak nebude chtít dát domácímu týmu v Kralupech nic zadarmo. "Bude důležité naplno bruslit, napadat soupeře a hlavně proměňovat šance," říká Jakub Kaprál, který bude chtít proti Žebráku navázat na první dva góly sezóny, jimiž pomohl minulý týden k výhře proti Slanému.

Podaří se Kralupanům na úspěch z posledního hracího kola navázat a vyhrát třetí zápas v řadě? Přijďte se na tribuny přesvědčit osobně a dorazte kralupské hokejisty v posledním domácím říjnovém utkání podpořit! Společně jsme silnější!

 

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                

  

  • Tomáš Pekárek
    0 0
    Teprve nedávno jsem objevil tyto stránky a jsem z nich naprosto nadšený. Kralupskému hokeji fandím od dob 1. DZ ligy, kdy jsem byl malý kluk a na hokej mě brával ďeda. Za posledních hodně dlouho let nepamatuji, že by mělo áčko tak skvělou a komplexní prezentaci, jako na těchto stránkách. Z tohoto preview jsem opravdu unešený. Že si s tím dáte až takovou práci, to bych skutečně nečekal. Velká chvála všem, kteří se na tom podílejí a týmu hodně úspěchu do dnešního utkání! Budu na stadionu stejně jako Vy ;)