Reklamní sdělení
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Završí Kralupští měsíc třetí výhrou v řadě? Do Kralup míří Spartak Žebrák

Po domácí výhře nad béčkem Benátek a následném těžce vydřeném vítězství v Kolíně proti Žabonosům čeká Kralupy v sobotu poslední zářijové utkání, které sehrají doma proti Žebráku. 

Žebrák si v krajské lize kroutí svou druhou kompletní sezónu, v níž se pokouší výrazněji prosadit mezi kvalitnější osmnáctkou středočeských mužstev. Loňský ročník zakončil s 5 body jako suverénně nejhorší tým soutěže a v podobném duchu započal i ročník letošní, když v prvním kole nejprve padl vysoko 8:3 na ledě Benešova a následně 2:3 doma proti Kutné Hoře. Zápas se Sršni přitom Žebrák neměl rozehraný vůbec špatně. Ještě v 56. minutě vedl 2:1 a prvním bodům této sezóny byl opravdu blízko. Pak ovšem přišlo z hole kutnohorského Kadlece vyrovnání a o minutu a půl později dokonce Tvrdík rozhodl pro Kutnou Horu o tříbodovém zisku.

Zdviženým prstem pro Kralupy ovšem budiž hlavně osobní zkušenost z loňské sezóny, kdy jim nepříjemná hra Spartaku dělala velké problémy. Žebrák v zápase dokonce dvakrát vedl o dvě branky. Ztrátu se sice podařilo v polovině třetí třetiny zásluhou Chládka, Husarika a Hampla smazat, v prodloužení však poté ujel Šmerhovský a rozhodl o žebráckém vítězství. Kralupští tak nakonec z hořovické nafukovačky odjely s pouhým bodem.

Téměř polovinu všech v loňském ročníku získaných bodů tedy Žebrák získal právě proti Kralupanům, na což bude chtít navázat i v sobotu v Kralupech, kde po přesunu do jižní skupiny sehrají s našimi hokejisty jediný zápas sezóny. Kralupští budou oproti tomu proti Žebráku útočit na třetí výhru v řadě a s ní i na rekordní vstup do sezóny od klubového restartu na přelomu milénia. Od návratu na 4. ligovou úroveň v sezóně 2002/2003 totiž úvodní měsíc nového ligového ročníku nikdy neodehráli bez jediné prohry, natož bez ztráty jediného bodu.

KOHO SLEDOVAT

O síle žebráckého útoku svědčí už jen fakt, že nejlepšího střelce po úvodních dvou kolech mají na postu obránce. Není jím nikdo jiný než druhý nejproduktivnější bek Spartaku loňské sezóny David Novák, který započal v dresu Žebráka už svou čtvrtou sezónu a momentálně táhne se dvěma vstřelenými brankami jeho ofenzivní statistiky. Do mužstva na Berounsku se pětadvacetiletý obránce přesunul v roce 2019 z pražské Slavie, kde mu v juniorské kategorii dokonce patřila pozice asistenta kapitána a než se vydal oslňovat zaplněná lešení hořovické nafukovačky, přičuchl v sešívaném dresu i k Chance lize či v dresu českobudějovického David Servisu ke druhé lize. Společně s loňským nejproduktivnějším obráncem týmu Davidem Jíchou tvoří Novák základní pilíř defenzivy Žebráku, na který se bude v sobotním zápase v Kralupech nejvíce spoléhat. 

K Novákovi s Jíchou pak nesmíme zapomínat na třetího Davida jménem Belda. Loňský nejproduktivnější útočník Spartaku byl jako jediný schopen sbírat více než bod na zápas, když celkově ve 21 odehraných kolech zaznamenal 15 gólů a 11 asistencí. I letos už má za sebou Belda úvodní branku sezóny a přestože v lednu oslaví už 41. narozeniny, bude na jeho příspěvky v letošním ročníku krajské ligy Žebrák stále hodně spoléhat.

A nakonec bude v dresu soupeře jistě zajímavé sledovat počínání dvacetiletých kralupských nadějí, mezi které patří obránce Jakub Vrbka s útočníky Adamem Stupkou a Karlem Šmídem, který ve čtyřech přípravných zápasech ještě za Kralupy nasbíral celkem 4 body (2+2). Pro vývoj tří uvedených hráčů loňské kralupské juniorky uznala kralupská střídačka vzhledem k aktuální šíři kádru za nejlepší, když dostanou v rámci dočasného hostování více prostoru v dresu Žebráku a zpátky do Kralup se vrátí v nejlepší možné formě.

V domácích kralupských barvách se pak rozhodně zaměřte na jednadvacetiletého útočníka s dvacítkou na zádech Davida Bradáčka, který do utkání nastoupí coby lídr bodování celé ligy. Bradáček zaznamenal v obou zápasech úvodních dvou kol hattrick a aktuálně má na svém kontě více branek, než celý Žebrák dohromady. Rozšíří momentálně nejlepší ligový střelec svou gólovou sbírku i v sobotu proti Spartaku?

 

AKTUÁLNÍ TABULKA KLM:

    PŘÍMÝ POSTUP DO ČF Z V VP PP P skóre B
1. S Mělník 2 2 0 0 0 13:6 6
2. J Benešov 2 2 0 0 0 12:5 6
3. S Kralupy nad Vltavou 2 2 0 0 0 11:5 6
4. V Kutná Hora 2 2 0 0 0 6:3 6
    O PŘEDKOLO              
1. S Rakovník 2 2 0 0 0 9:6 6
2. V Mladá Boleslav 2 1 0 1 0 7:6 4
3. V Poděbrady 2 1 0 0 1 15:5 3
4. J Černošice 2 1 0 0 1 11:8 3
5. J Velké Popovice 1 1 0 0 0 2:1 3
6. J Králův Dvůr 2 1 0 0 1 4:4 3
7. J Vlašim 2 1 0 0 1 10:12 3
8. V Kolín 2 0 1 0 1 6:6 2
9. S Slaný 1 0 0 0 1 3:5 0
10. V Žabonosy 2 0 0 0 2 4:9 0
11. S Benátky nad Jizerou 2 0 0 0 2 4:9 0
    O UDRŽENÍ              
1. J Žebrák 2 0 0 0 2 5:11 0
2. S Hvězda Praha 2 0 0 0 2 4:10 0
3. V Čáslav 2 0 0 0 2 3:18 0

 

Role obou soků jsou před zápasem 3. kola poměrně jasně rozdané, přesto je třeba k utkání přistoupit i vzhledem k loňské zkušenost z Hořovic zodpovědně. "Zápas se Žebrákem bude hodně podobný jako se Žabonosy," je si vědom i brankář Luboš Novotný se vzpomínkou na těžký nedělní boj v Kolíně, kde Kralupům dělali Žabonoští svým nasazením a tlakem do brankoviště velké problémy. "Musíme se na něj lépe připravit a nepodcenit je."

Zápas o další důležité body v souboji o čelo severní skupiny začíná v 18:15 kralupského času. Přijďte kluky podpořit.

 

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

  • Komentáře jsou prázdné.