Reklamní sdělení
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
Jackob Sochy z kovu .cz https://www.sochyzkovu.euVýroba na zakázku i dle foto. Exkluzivní umění ČR auta-motorky-dekorace-postavy-sci-fi-zvířata

Startuje semifinále s Poděbrady! Sérii Kralupy započnou ve středu na ledě východního lídra

Play-off středočeské krajské ligy spěje ke svému vyvrcholení a ve hře o mistrovský titul už jsou jen poslední čtyři týmy. Mezi nimi jsou po emotivním čtvrtfinále se Slaným i Kralupy, které vyzvou lídra východní skupiny Poděbrady. O další finálovou místenku se pak popere vítěz základní části Černošice s Mělníkem. 

Jestli někomu z řad kralupských příznivců v dosavadním průběhu vyřazovacích bojů občas trochu chyběly góly, může si v semifinále přijít na své. V bitvě o finále totiž Kralupy vyzvou druhý nejproduktivnější tým celé krajské ligy Poděbrady, které ve 22 kolech základní části nastřílely celkem 112 branek (v průměru přes 5 gólů na zápas) a ve stejném tempu pokračovaly i ve čtvrtfinále, kde vstřelily v prvním zápase s Velkými Popovicemi 5 branek, načež ve druhé epizodě série přidaly ještě jeden navíc.

Úvod čtvrtfinálové série přitom pro tým z lázeňského města nebyl snadný. Poděbrady totiž jako jediný zástupce elitní čtyřky nárokující si přímý postup do čtvrtfinále přišel po postupu Slavoje z předkola o výhodu domácího prostředí. I coby první tým východní skupiny totiž v základní části nasbíral o bod méně než právě Velké Popovice, které se tak musely o čtvrtfinále z druhého místa jižní skupiny poprat v předkole s pražskou Hvězdou. Z třízápasového předkola rozjetý Slavoj pak dělal v úvodním zápase na domácím ledě poděbradským hokejistům problémy, když dokázal dvakrát otočit vývoj zápasu na svou stranu a jakmile ve 47. minutě posílal popovický Luboš Rejna domácí tým podruhé do vedení, nevypadalo to s poděbradskými hokejisty příliš dobře. Ti však dokázali pouhých 17 sekund na to zareagovat a znovu srovnat krok, což pravděpodobně velice významně ovlivnilo další vývoj série. První zápas totiž následně dospěl do prodloužení, kde v 65. minutě rozhodl o důležitém vítězství na ledě soupeře druhý muž ligového bodování ze základní části Lukáš Rindoš. Odvetný zápas na domácím ledě už si poté Poděbradští pohlídali a o postupu rozhodli prakticky už v jeho první polovině, kdy v rozmezí 26 minut nasázeli Popovicím 5 gólů.

KOHO SLEDOVAT

Nezpochybnitelným lídrem poděbradské sestavy je druhý muž bodování základní části celé ligy Lukáš Rindoš, kterému na krále produktivity Dominika Floriána chyběly pouhé 3 body a snad i jeden jediný zápas, který v základní části vynechal. Celkově Rindoš ve 22 zápasech nastřádal 47 bodů a alespoň v asistencích díky 29 gólovým přihrávkám obsadil na konci základní části dělené první místo s Dominikem Šalamounem z Černošic.  Rindoš takto v Poděbradech už pátou sezónu uplatňuje bohaté zkušenosti nasbírané ve 142 extraligových startech v dresu Litvínova, potažmo dalších 71 utkáních ve druhé nejvyšší soutěži za Most, Chomutov, Tábor či Litomoměřice a i ve svých pětatřiceti letech patří k nejvýraznějším osobnostem nejen poděbradské kabiny, ale i celé krajské ligy.

Více extraligových startů než Rindoš má z poděbradské sestavy už jen obránce Martin Ševc, který jich včetně play-off nasbíral celkem 648. Během nich pomohl Kladnu, Liberci a Mladé Boleslavi dohromady 265 body za 75 gólů a 190 asistencí. Kromě toho odehrál v dresu běloruského Minsku či pražského Lva i dvě sezóny v KHL (10G+29A) a slušnou kariéru má za sebou i ve Skandinávii, kde za Färjestad a Skellefteå naskočil do celkem 328 utkáních švédské nejvyšší soutěže (27G+84A). V uplynulé základní části krajské ligy stihl Ševc v kombinaci se svými manažerskými povinnostmi v Mladé Boleslavi odehrát za Poděbrady jen 9 zápasů, během nichž ovšem zvládl nastřílet 5 gólů a na dalších 10 přihrát. Bodovým průměrem na utkání mu tak v Poděbradech patří 4. místo. Největším přínosem však bude Ševc pro Poděbrady svou vítěznou mentalitou extraligového mistra, jímž se stal v roce 2016, kdy pomohl libereckým Bílým Tygrům porazit ve finále pražskou Spartu. Ševc má navíc za sebou jen za uplynulý rok ze sestav obou semifinálových soupeřů také suverénně nejvíce zápasů ve vyřazovacích bojích, kdy ho po soubojích s Plzní, hradeckým Mountfieldem, třineckými Oceláři a velkopopovickým Slavojem čeká od loňského března už pátá série play-off.

I přes spoluhráče ověnčené bohatou extraligovou minulostí však poděbradské bodování v play-off aktuálně vede jiný muž, kterým je devětadvacetiletý útočník Lukáš Tuma. Hokejista s ikonickým plnovousem před poděbradskou štací působil ve druholigové pražské Kobře, kde bodoval v průměru každý druhý zápas. Od roku 2018 se ovšem rozhodl své umění předvádět v Poděbradech, kde patří stabilně k týmovým lídrům. K postupu do semifinále Tuma pomohl celkem 4 body za 3 góly a 1 asistenci a velice dobře si vedl i v základní části, kde ovšem zvládl odehrát, stejně jako Ševc, jen 9 zápasů, během nichž nastřílel 11 branek a 5 asistencí. Tuma tak jako jediný člen poděbradské sestavy dokázal v průměru střílet více než jeden gól za zápas a v jasné roli týmového střelce pokračuje i v probíhajícím play-off.

A z poděbradských střelců nelze opomenout také Dominika Čapka, který ve svých 26 letech patří rovněž několikátou sezónu k hlavním ofenzivním pilířům mužstva z lázeňského města. V průměru branek na utkání v základní části patří Čapkovi hned za Tumou druhé místo. V 18 zápasech nastřílel stejný počet gólů a ve stejném výkonu pokračuje i v play-off, když k vyřazení Velkých Popovic pomohl dvěma přesnými trefami, k nimž navíc přidal i jednu asistenci. I Čapek tedy bude jistě patřit k jedním z mnoha tahounů poděbradské ofenzivy.

Na kralupské straně bude kromě obou trenérů Martina Příhody a Jana Boháčka semifinálová série s Poděbrady trochu speciální i pro útočníka Jiřího Brandejského, který v lázeňském městě rovněž několik zápasů odehrál. Urostlý útočník strávil velkou část sezóny na marodce a před play-off stihl kromě osudného prvního kola odehrát jen dvě utkání v závěru základní části. Od startu play-off však ihned dostává své pověsti bojovníka a patří k výrazným postavám kralupské ofenzivy. V Poděbradech Brandejský působil v sezóně 2019/2020, v jejímž závěru uvítal zájem realizačního týmu Kralup, kam tedy ještě před koncem základní části přestoupil. Právě proti Poděbradům také Jiří Brandejský ještě v té sezóně vstřelil svůj premiérový gól za Kralupy, jímž tehdy nastartoval legendární obrat z 0:2 na 6:2. Celkově má devětadvacetiletý forvard proti Poděbradům od přestupu odehrané tři zápasy, v nichž zaznamenal celkem 4 body (2+2). Potvrdí Brandejský  "protipoděbradskou" formu i v semifinálové sérii?

KONEČNÁ TABULKA KLM PO KONCI ZÁKLADNÍ ČÁSTI

    PŘÍMÝ POSTUP DO ČF Z V VP PP P skóre B
1. J Černošice 22 18 0 0 4 156:79 54
2. S Rakovník 22 15 1 0 6 110:68 47
3. S Slaný 22 11 3 2 6 86:73 41
4. V Poděbrady 22 12 1 1 8 112:78 39
    O PŘEDKOLO              
1. J Velké Popovice 22 12 2 0 8 91:83 40
2. S Kralupy nad Vltavou 22 10 3 2 7 84:78 38
3. J Benešov 22 11 0 3 8 109:92 36
4. V Mladá Boleslav 22 11 0 2 9 92:94 35
5. S Mělník 22 11 1 0 10 86:91 35
6. V Kolín 22 8 4 1 9 87:82 33
7. V Kutná Hora 22 9 1 0 12 57:72 29
8. S Hvězda Praha 22 8 2 1 11 75:72 29
9. V Čáslav 22 8 1 3 10 85:92 29
10. J Vlašim 22 8 1 2 11 107:120 28
11. J Králův Dvůr 22 8 0 2 12 92:93 26
    O UDRŽENÍ              
1. V Žabonosy 22 7 0 3 12 83:122 24
2. S Benátky nad Jizerou 22 5 3 1 13 63:95 22
3. J Žebrák 22 3 0 0 19 50:141 9

 

Už jednou letos Kralupy dokázaly poděbradskou ofenzivu eliminovat a na jejich vlastním ledě zvítězit 1:0 po prodloužení. V semifinále je však čeká těžká mise, kdy to minimálně jednou budou muset na poděbradském ledě ještě zopakovat.

"Na lavičce Boháček - Příhoda, to si myslím, že bude červený hadr pro Poděbrady," říká před sérií s úsměvem trenér Martin Příhoda, který kdysi v Poděbradech coby ofenzivní lídr dvě sezóny právě pod vedením svého asistenta Jana Boháčka působil. "Na druhou stranu víme, co na ně platí. Těším se moc."

"Určitě bych chtěl, aby hlavně doma přišlo co nejvíc lidi, abychom v sobotu doma udělali Poděbradům peklo, a při nejlepším tam rovnou ukončili sérii na finále," přeje si autor postupového gólu v nájezdech třetího čtvrtfinálového zápasu Pavel Husarik, jehož doplňuje i druhý brankář Jiří Exner, který se čtvrtfinálové nájezdové loterie účastnil v brankovišti. "Poděbrady budou hodně těžké, ale myslím si, že na ně umíme. Budeme se snažit postoupit dál a konečně urvat to finále." 

Ambice a chuť po skalpu nejlepšího týmu východní skupiny z kralupských hokejistů přímo čiší a jistě nás čeká další velice zajímavá a ofenzivní série plná zvratů a vyhrocených situací. Nenechte si souboj o finále ujít a dorazte kluky podpořit!

Společně jsme silnější!

 

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

  • Komentáře jsou prázdné.