Reklamní sdělení
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Chytrý výpishttps://chytryvypis.czAutomatizace bankovních procesů. Sloučení účtů, uživatelé a práva, rychle vyhledávání.

Na druhý pokus o první body, do Kralup míří Easy Flyers z Králova Dvora!

2021_Kralupy_KraluvDvur_preview

Po neúspěšném 1. kole středočeské krajské ligy čeká kralupské hokejisty v sobotu pokus o reputaci, který rozhodně nebude nijak jednoduchý. Do Kralup má totiž namířeno posílený Králův Dvůr, který dokázal bodovat s favorizovaným Mělníkem a nízké cíle si jistě neklade ani v sobotním utkání v Kralupech. Ačkoliv nám aktuální nařízení vlády nepovoluje akce na stání s účastí nad 10 lidí, na sedící návštěvníky se nejnovější omezení nevztahuje. A jelikož má kralupský zimní stadion jednu celou tribunu s místy k sezení s kapacitou 700 diváků, určitě se nenechte nejnovějšími nařízeními rozhodit a ač s rouškou, rozhodně dorazte naše bojovníky podpořit! 

Poslední sobotní zápas nedopadl úplně dle představ Kralupanů, když si z něj všechny 3 body odvezl velkopopovický Slavoj. "Rozhodla naše nedisciplinovanost," reagoval trenér Sikela na 45 trestných minut, které Kralupští často snad z přemíry snahy v utkání inkasovali. Disciplinovanost je tedy hlavním aspektem hry Kralupanů, který hodlají do dalších utkání zlepšit a právě proti Královu Dvoru může hrát podstatnou roli. Králodvorští totiž v prvním kole proti Mělníku příliš příležitostí v podobě hry v početní převaze neměli, přesto dokázali být efektivní a aktuálně si drží 25% úspěšnost jejich využití. Právě úspěšná hra za nerovnovážného počtu hráčů na ledě domácím dopomohla ke zdánlivé senzaci, když loni jeden z nejhorších celků soutěže, jehož dělily pouhé dva body od příčky zajišťující pád do baráže, dotáhl utkání s jedním z největších ligových favoritů až do prodloužení. Kromě přesilové hry totiž Králodvorští dokázali skórovat i ve vlastním oslabení, o což se postaral jeden z nejproduktivnějších hráčů posledního ročníku Milan Piovarči, který kromě Králova Dvora ve 4. české nejvyšší soutěži reprezentuje ve svých 23 letech rovněž Karlovu Univerzitu ve stále populárnější české univerzitní lize. 

KOHO SLEDOVAT

Když pomineme nejproduktivnějšího králodvorského borce poslední sezóny Tomáše Bréma, který dokázal jako jediný z pravidelně nastupujících hráčů sbírat v průměru více než bod na utkání (7+13 v 17 zápasech), bude rozhodně třeba dát si pozor na třicetiletého forvarda Patrika Pánka, který proti Mělníku zaznamenal hattrick a dokázal tak hned v prvním ligovém kole naplnit polovinu brankového konta z minulého ročníku. Zápas v Kralupech tedy trochu může i napovědět, zda se jednalo o jeho ojedinělý ústřel, či v letošní sezóně agresivně zaútočí na svůj osobní ligový šestibrankový střelecký rekord, který se mu už 7 let nedaří překonat.

Svým způsobem speciální může být utkání pro nového kralupského zadáka Davida Chládka, který přišel v létě do Kralup právě z králodvorského klubu, kde působil jednu sezónu po návratu z americké USPHL a jednoročním angažmá v druholigových Řisutech. V této jediné sezóně v Králově Dvoře vstřelil Chládek 5 branek, jimiž ovládl tabulku střelců králodvorských obránců a jen dva zásahy mu chyběly na dotažení střeleckého konta nejproduktivnějšího útočníka Tomáše Bréma. Dokáže se David Chládek letos poprvé prosadit právě proti svým bývalým spoluhráčům?  

ZAJÍMAVOST O SOUPEŘI

Králův Dvůr je ve středočeské krajské lize už dlouhá léta, tedy až na výjimku ze sezóny 2014/2015, jejím stabilním účastníkem, kdo však vlastně jsou tito dnešní Easy Flyers? Od roku 2001, kdy byl klub založen, působil několik let o úroveň níž v krajské soutěži, kde se pohyboval spíše ve spodních patrech tabulky, než že by měl nějaké postupové ambice. V krajské lize v té době působil klub z malé obce Felbabka, kde žije aktuálně necelých 290 obyvatel. Tento malý klub byl založen již v roce 1937 a dlouho působil dokonce v soutěžích na 2. československé ligové úrovni. Své zápasy odehrávala Felbabka rovněž na zimním stadionu v Berouně, stejně jako králodvorští Easy Flyers. V roce 2006, tedy po téměř 70 letech své existence, na felbabský celek dolehla finanční náročnost soutěže a nadále již nebyli schopni v lize samostatně působit. Přišla tak dohoda s králodvorským klubem, následná fúze a s ní tak i právo Králova Dvora na účast ve 4. české nejvyšší soutěži, kde od té doby až na zmiňovanou sezónu 2014/15 působí dodnes, tak jak ho nyní známe.

TABULKA KLM PO 1. KOLE:

    SKUPINA ZÁPAD Z V VP PP P skóre B
1. Z Velké Popovice 1 1 0 0 0 8:3 3
2. Z Slaný 1 1 0 0 0 7:4 3
    SKUPINA VÝCHOD
1. V Poděbrady 1 1 0 0 0 4:0 3
2. V Čáslav 1 1 0 0 0 5:2 3
    O PŘEDKOLO              
1. V Kolín 1 1 0 0 0 4:1 3
2. V Benešov 1 1 0 0 0 4:2 3
3. Z Mělník 1 0 1 0 0 6:5 2
4. Z Králův Dvůr 1 0 0 1 0 5:6 1
5. V Vlašim 1 0 0 0 1 2:4 0
6. Z Žebrák 1 0 0 0 1 4:7 0
7. V Mladá Boleslav 1 0 0 0 1 2:5 0
8. V Žabonosy 1 0 0 0 1 1:4 0
9. Z Kralupy nad Vltavou 1 0 0 0 1 3:8 0
10. Z Černošice 0 0 0 0 0 0:0 0
    O UDRŽENÍ              
1. V Kutná Hora 1 0 0 0 1 0:4 0
2. Z Rakovník 0 0 0 0 0 0:0 0


Kralupským cílem ve 2. ligovém kole rozhodně nebude nic menšího, než zisk prvních tří bodů do tabulky. Králův Dvůr zase bude chtít navázat na bodový zisk proti silnému Mělníku a překvapit tak i další celek z mělnického okresu. Očekává se náročná bitva na ostří nože, kde nehodlá ani jedno z mužstev svému soupeři nechat jediný centimetr ledu zadarmo a náš tým bude rozhodně i v tomto těžkém boji potřebovat vaší podporu. Neseďte proto doma, nasaďte roušku a určitě dorazte naše bojovníky podpořit! Na tribuně k sezení je 700 volných míst, tak si pojďme užít kralupský ligový hokej, dokud je to vůbec ještě možné! Společně jsme silnější!

  

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                
  • Komentáře jsou prázdné.