Reklamní sdělení
Zlatnictví Helenahttps://www.zlatnictvihelena.czprodej šperků ze zlata a stříbra,výroba na zakázku ,snubní a zásnubní prsteny, diamantové šperky
Hračky Modely Stavebnicehttps://www.domovshop.czProdej dřevěných hraček, stavebnic, sběratelských modelů, nábytkového kování a domácích potřeb.
JMK spokojenost zaručena https://www.pet-shop-jmk.czNabízíme kvalitní a bezpečné postroje pro papoušky, které jsou navrženy podle jejich potřeb..

Poslední štace před nucenou pauzou, Kralupy zajíždí na led lázeňských Poděbrad

2021_Podebrady_Kralupy_preview

Tento víkend čeká krajskou ligu a všechny další české soutěže poslední kolo před nucenou pauzou z důvodu zpřísnění proticovidových vládních opatření. Kralupy toto kolo odehrají na ledě ofenzivního celku z Poděbrad, který v loňském ročníku na kralupské obraně jako jedné z mála ztroskotal. Podaří se Kralupům obhájit loňské vítězství z domácího prostředí?

Poděbrady patří ke dvěma celkům středočeské krajské ligy, jimž se podařilo ve čtyřech hracích víkendech odehrát všechny 4 zápasy. Může za to jejich pružná reakce na odklad soupeře, jemuž se ani Poděbradským vyhnout nepodařilo. Vždy se včas dokázali domluvit s alternativním protivníkem na předehrávce jiného kola a do nynějška tak nemuseli čelit jedinému výpadku ze zápasového rytmu. To bude jistě jedna z výhod sobotního soupeře. V dosud odehraných zápasech si navíc Poděbrady vedou více než dobře. Jednoznačné tříbodové vítězství vybojovaly postupně proti Kutné Hoře, Vlašimi i silné Čáslavi, která aktuálně vede tabulky východní skupiny a jíž budou chtít triumfem nad Kralupami na první příčce nahradit. Jediný zápas dosud Poděbradští prohráli. Trochu překvapivě to bylo proti jednomu ze slabších soupeřů Královu Dvoru, na jehož ledě nezvládli prostřední část zápasu, kvůli níž nakonec padli 6:2.

Kralupy se nacházejí v téměř zrcadlově opačné situaci. Králův Dvůr dokázaly na svém ledě vcelku jednoznačně porazit, ovšem aktuálně mají za sebou nepovedený zápas v Rakovníku, který kvůli 6 inkasovaným brankám ve třetí třetině i navzdory předchozímu vedení ztratily. Vysoko prohrály i v úvodním ligovém kole s favorizovanými Velkými Popovicemi a po na poslední chvíli odloženém zápase s Vlašimí mají na kontě aktuálně 3 body. V Poděbradech je tak čeká před nucenou pauzou těžká zkouška. Body budou chtít do Kralup každopádně přivézt za každou cenu.

NA KOHO SI DÁT POZOR

Největší poděbradskou ofenzivní zbraní je letos jednoznačně dvojice Dominik Čapek a Lukáš Tuma. Jeden je odchovanec pražských Letňan, druhý Slavie. Oba dva mají zkušenost s 2. ligou (Nymburk a Kobra Praha) a v kraji si kroutí druhou, respektive třetí sezónu. Dominik Čapek navíc strávil rok v dresu Casper Coyotes hrající americkou WSHL, kde zaznamenal v 29 utkáních slušných 34 bodů za 10 branek a 24 asistencí. Dohromady letos tahle dvojice zatím posbírala společně ve 4 zápasech už 17 bodů, Čapek kraluje s 5 asistencemi poděbradským nahrávačům, Tuma zase se 6 góly střelcům. A jak si útočná dvojice vede v porovnání se zbytkem mužstva? Za druhým osmibodovým Čapkem zeje v týmovém bodování po 4 utkáních čtyřbodová mezera, víc netřeba k užitečnosti těchto útočníků pro své mužstvo dodávat.

ZAJÍMAVOST

V loňské sezóně byly Poděbrady suverénně nejofenzivnějším týmem v celé krajské lize, když nastřílely ve 22 utkáních základní části až neuvěřitelných 138 branek. V průměru to vychází téměř na 6,3 vstřelených branek na utkání, což se nikomu dalšímu v celé uplynulé dekádě ani zdaleka nepodařilo. V Kralupech však jako by platila úplně jiná pravidla. Poděbrady zde v rámci 14. ligového kola sice začaly více než dobře, když střílely v 8. minutě utkání už svou druhou branku utkání, ovšem to bylo z jejich strany vše. Fantom v kralupském brankovišti Jiří Exner v tu chvíli svou bránu zavřel a ve spolupráci s obětavou obranou už úřadoval jen kralupský útok, který Poděbradské nakonec deklasoval v poměru 6:2. V sestavě soupeře v té době ještě působil nejlepší střelec tehdejšího ročníku Martin Příhoda, jehož atmosféra v Kralupech a místní hra oslnila natolik, že nad letní nabídkou působit v kralupském týmu nemusel příliš dlouho váhat a od nové sezóny už tak jeho góly dělají radost jen kralupským fanouškům.


AKTUÁLNÍ TABULKA KLM:

    SKUPINA ZÁPAD Z V VP PP P skóre B
1. Z Velké Popovice 3 3 0 0 0 17:7 9
2. Z Mělník 3 2 1 0 0 16:12 8
    SKUPINA VÝCHOD
1. V Čáslav 4 3 0 0 1 22:15 9
2. V Poděbrady 4 3 0 0 1 18:12 9
    O PŘEDKOLO              
1. V Kolín 3 3 0 0 0 14:8 9
2. V Benešov 3 2 0 0 1 19:7 6
3. Z Králův Dvůr 3 1 0 1 1 14:14 4
4. Z Černošice 2 1 0 0 1 13:8 3
5. Z Slaný 2 1 0 0 1 10:8 3
6. Z Rakovník 3 1 0 0 2 16:17 3
7. Z Kralupy nad Vltavou 3 1 0 0 2 13:18 3
8. V Kutná Hora 3 1 0 0 2 8:16 3
9. V Mladá Boleslav 2 0 0 0 2 5:9 0
10. V Vlašim 2 0 0 0 2 5:10 0
    O UDRŽENÍ              
1. Z Žebrák 3 0 0 0 3 9:22 0
2. V Žabonosy 3 0 0 0 3 6:22 0


Těžký zápas proti jednomu z nejútočnějších týmů ligy začne v sobotu od 17 hodin! Sledovat ho můžete skrz live stream na naší FB stránce, tak si poslední možnost vidět v nejbližších dnech kralupský hokej určitě nenechte ujít a fanděte aspoň na dálku, ať do Kralup ty body přivezem! Společně jsme silnější!

  

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                              
  • Komentáře jsou prázdné.