Reklamní sdělení
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

První domácí zápas je tu! Do Kralup míří silné Černošice

2122_Kralupy_Cernosice_preview

Z úvodního ligového kola Kralupané minulou neděli na ledě posíleného Rakovníka i přes nesporný bojovný výkon nakonec body nebraly a tuto sobotu se tak poperou znovu o vůbec první bodový zápis do tabulky. Proti se tentokrát postaví silné Černošice, které jsou tak dalším těžkým soupeřem v nepříznivém zářijovém losu. Napraví si Kralupy před domácím publikem reputaci?

Před týdnem semifinalista posledního play-off Rakovník, tuto sobotu každoroční favorit z Černošic. Letošní ročník středočeské krajské ligy nenabízí Kralupům cestu k prvním bodům zrovna růžovým sadem. Výsledek posledního vzájemného utkání dvou sobotních soupeřů hraje přesto do karet trochu více Kralupanům.

Psal se ještě rok 2019, když přivítaly Kralupy Černošice naposledy. V tehdejším pozdním listopadovém 12. kole měli za sebou kralupští hokejisté sérii pěti domácích zápasů, ve kterých vždy dokázali bodovat. A Černošice měly sílu rozjetých Kralup řádně prověřit. Hra nabídla nespočet šancí na obou stranách kluziště, avšak vývoj zápasu diktovali brankáři. Martin Formánek společně s Jiřím Exnerem tehdy dotáhli nervydrásající utkání za bezbrankového stavu až do prodloužení, kde už stačilo kralupskému hračičkovi Ondřeji Hamplovi jen trochu prostoru, aby nakonec utkání přetavil na domácí stranu. Kralupy tedy tehdy porazily Černošice v poměru 1:0.  

Aktuálně mají za sebou Černošice těžký domácí zápas s Velkými Popovicemi, proti nimž se kralupskému sobotnímu soupeři podařilo už v 5. minutě otevřít skóre, přestože zpočátku nebyli lepším týmem na ledě. To Popovičtí potvrdili začátkem druhé poloviny zápasu, kdy se dostali už do dvoubrankového vedení. Hned na to však domácí prokázali obrovskou vnitřní sílu, když dokázali vzápětí snížit a o necelou minutu později dokonce vyrovnat. Třetí popovickou branku a černošickou vyrovnávací od sebe přitom dělilo pouhých 76 sekund. Trend poté Černošice potvrdily v 54. minutě rozhodující brankou Dominika Šalamouna, která se nakonec zapsala jako vítězná.

NA KOHO SI DÁT POZOR

Podobně jako v Rakovníku čeká Kralupany nelehký souboj s mužem v brankovišti. Ač Martin Frolík od Velkých Popovic inkasoval v prvním ligovém kole třikrát, spoustu popovických branek hlavně v úvodní fázi zápasu vychytal a na prvních třech bodech do tabulky má nemalý podíl. Pětatřicetiletý gólman se zkušeností i ze druhé české nejvyšší soutěže patří již k černošickým stálicím a je dlouho stabilní jistotou, která s mužstvem od Berounky slavila poslední mistrovský titul a v poslední řádně dokončené sezóně ho dotáhla znovu až do finále.

Zajímavou ofenzivní statistiku zaznamenal v loňské sezóně útočník Jakub Hofmeister, který přerušenou sezónu zakončil s jindy úctyhodnými čtyřmi získanými body na zápas. Nutno však podotknout, že Černošice stihly odehrát pouhé dva zápasy a sedm z osmi bodů získal Hofmeister proti slabému nováčkovi ze Žebráku, kdy si připsal dvě branky a pět asistencí. Přesto mu nelze upřít fakt, že bodoval ve všech čtyřech posledních utkáních, ke kterým nastoupil. Proti Velkým Popovicím to byl právě on, kdo vstřelil důležitou první branku zápasu. 

ZAJÍMAVOST

V letech 2007-2013 Černošice rok co rok střídavě sestupovaly z krajské soutěže a postupovali nazpět do krajské ligy. Pomalu se jim tehdy mohlo přezdívat "barážový klub," kdyby se v té době ve všech uvedených ročnících baráž hrála. Od posledního postupu v roce 2013 se však nejenže usadily na čtvrté nejvyšší české úrovni natrvalo, ale zároveň nechyběly v jediném play-off. V posledních letech černošické výkony kulminují, když si zahráli ve třech ze čtyř posledních finále, které v roce 2018 naposledy po dlouhých 14 letech dokonce znovu vyhráli. A se stejným cílem vstupují do ligového ročníku znovu i letos.
 

AKTUÁLNÍ TABULKA KLM:

    SKUPINA ZÁPAD Z V VP PP P skóre B
1. Z Mělník 1 1 0 0 0 8:4 3
2. Z Rakovník 1 1 0 0 0 4:2 3
    SKUPINA VÝCHOD
1. V Kolín 1 1 0 0 0 13:1 3
2. V Žabonosy 1 1 0 0 0 4:1 3
    O PŘEDKOLO              
1. V Mladá Boleslav 1 1 0 0 0 4:1 3
2. Z Králův Dvůr 1 1 0 0 0 4:2 3
3. Z Černošice 1 1 0 0 0 4:3 3
4. V Poděbrady 1 0 1 0 0 6:5 2
5. V Benešov 1 0 0 1 0 5:6 1
6. Z Velké Popovice 1 0 0 0 1 3:4 0
7. Z Kralupy nad Vltavou 1 0 0 0 1 2:4 0
8. Z Slaný 1 0 0 0 1 2:4 0
9. V Čáslav 1 0 0 0 1 1:4 0
10. V Kutná Hora 1 0 0 0 1 1:4 0
    O UDRŽENÍ              
1. Z Žebrák 1 0 0 0 1 4:8 0
2. V Vlašim 1 0 0 0 1 1:13 0


V utkání proti Černošicím Kralupany rozhodně nečeká jednoduchá mise a v dalším pokusu získat první body do tabulky budou potřebovat podporu každého z vás. Určitě tak neváhejte a dorazte na zimák v Lobečku kralupské hokejisty v prvním domácím utkání sezóny a zároveň jediném zářijovém podpořit! Začínáme v tradičních sobotních 18:15 kralupského času. Společně jsme silnější!   

 

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                

  

  • Komentáře jsou prázdné.