Reklamní sdělení
Kávovary Nový Jičínhttps://kavovary-nj.websnadno.czServis kávovarů, prodej kávovarů, prodej kávy
Zlatnictví Helenahttps://www.zlatnictvihelena.czprodej šperků ze zlata a stříbra,výroba na zakázku ,snubní a zásnubní prsteny, diamantové šperky
Sportovní sběratelské kartyhttps://www.collectorie.compro milovníky i investory sportovních karet. Nabídka se zaměřuje na hokejové a fotbalové karty.

Natáhne A-tým vítěznou šňůru? Do Kralup míří hladové Poděbrady 

2122_Kralupy_Podebrady_preview

Říjen započnou Kralupané konfrontací s dvěma silnými mužstvy z východní skupiny a jako první chod jim středočeská krajská liga naservíruje ofenzivně laděné Poděbrady, které nutně potřebují bodovat. Udrží Kralupy proti motivovanému soupeři vítěznou vlnu?

Při pohledu na předchozí výsledky a aktuální postavení Poděbrad v tabulce se na první pohled může zdát, že se bude jednat o snadný úkol. Kralupští napravili zaváhání v Rakovníku roznesením favorizovaných Černošic v poměru 6:3 a minulou sobotu překvapili Velkopopovický Slavoj na jeho vlastním ledě vítězstvím 5:2, přičemž Poděbrady zatím uhrály jediné vítězství v prodloužení v Benešově následované dvěma porážkami 5:4 od Kolína a 4:1 z Vlašimi. Nenechte se však zmást. Právě těsná porážka od Kolína budiž varováním před skutečnou poděbradskou silou. Po získání práv Kolína na Chance ligu se totiž na soupisku tamního rezervního mužstva přesunulo několik kvalitních hráčů, kteří dříve reprezentovali kolínský A-tým ve druhé lize, či ještě loni dokonce v Chance lize. Právě Poděbrady s nimi uhrály ze všech soupeřů dosud nejtěsnější výsledek 5:4 z pohledu domácího Kolína a nebýt vítězného Kadlecova zásahu v 57. minutě, byli Poděbradští letos i prvními, kdo Kolín obral alespoň o bod. Pro představu jinak kolínské béčko před utkáním s Poděbrady doslova rozválcovalo Vlašim 13:1 a v posledním kole přejelo letos poměrně silné Žabonosy 6:2. 

Poděbrady rozhodně nejsou mužstvem, které by se smířilo se spodní polovinou tabulky a do Kralup budou chtít dorazit v nejsilnější možné sestavě. Ambice koneckonců potvrdil před začátkem sezóny i trenér Michal Dobroň: "Chtěli bychom začít ve stejném duchu, jako loni. Máme jen ty nejvyšší ambice," řekl pro webové stránky poděbradského klubu připomínajíce 4 vítězství z pěti odehraných loňských zápasů. Realita se však s očekáváním příliš nepotkala a na kontě tak mají Poděbrady aktuálně z prvních tří utkání pouhé dva body. Další prohra by pro ně znamenala nejhorší vstup do sezóny od ročníku 2015/2016, který pro ně skončil sestupem do krajské soutěže a tým z lázeňského města tak bude chtít udělat maximum pro to, aby v Kralupech uspěl. 

"Poděbrady jsou těžký soupeř," je si vědom hrající asistent hlavního trenéra Martin Příhoda, který Poděbrady výborně zná z dob, kdy táhl právě jejich ofenzivu. "Je to útočné mužstvo, výborně založené dopředu. Musíme si na to počkat, jít do tlaku, zároveň hrát v klidu, s rozumem a pak si myslím, že máme velkou šanci."

V každém případě mají Kralupy Poděbradům co vracet. V posledním vzájemném střetnutí a zároveň vůbec posledním odehraném utkání před zrušenou loňskou sezónou dokázali Poděbradští na svém vlastním ledě Kralupany porazit jednoznačně 7:3. Utkání tehdy rozhodla druhá třetina, v níž se domácí dostali do více než komfortního vedení 5:0. Třemi góly poté ještě Kralupy po brankách Kaprála a Brandejského zdramatizovaly zápas, ale srovnat už nedokázaly a z Poděbrad nakonec odjely po urputném boji s prázdnou.

KOHO SLEDOVAT

Jako spící predátor prozatím působí vítěz ligového bodování poslední dohrané základní části 2019/2020 Lukáš Rindoš. Zkušený útočník se 130 extraligovými starty za Litvínov v nohách ovládl v oné sezóně ve spolupráci s tehdy ještě poděbradským Martinem Příhodou krajskou ligu úctyhodnými 48 body za 14 gólů a 34 asistencí, které zaznamenal v pouhých 19 zápasech. Co však tehdy sbíral téměř na zápas, má aktuálně na kontě po celých třech kolech. Rindoš stále vládne se třemi gólovými přihrávkami klubovým asistencím, avšak v celkovém kanadském bodování Poděbrad mu to stačí prozatím jen na 5. místo. Dokáží Kralupy Rindošovy body udržet nadále ve spánku?

Jedním z perspektivnějších útočníků soupeře je pětadvacetiletý Dominik Čapek, který je zároveň jedním ze čtveřice hráčů, kteří se v bodování vyhřívají nad Rindošem. Čapek prozatím zaznamenal 3 body, když přihrával Lukáši Tumovi na jedinou poděbradskou branku proti Vlašimi a Davidu Pojkarovi na vítězný gól v prodloužení v Benešově, kde zároveň sám vsítil třetí trefu Poděbrad. Za zmínku však stojí hlavně jeho loňský zápis, když v 5 odehraných kolech dokázal nastřádat 11 bodů za 5 branek a 6 asistencí. 3 body nasbíral jen v zápase právě proti Kralupům. Jeho parťák z útoku Lukáš Tuma s ním v lajně v nedohraném ročníku nastřílel 6 gólů a na 3 další přihrál. Čapek před nástupem v Poděbradech v sezóně 2019/2020 strávil dvě sezóny v druholigovém Nymburce a jeden rok v zámořské WSHL v dresu Casper Coyotes.

Proti svým někdejším spoluhráčům nastoupí v dresu Kralup již podruhé ostrostřelec Martin Příhoda, který si v poslední vzájemné konfrontaci připsal asistenci u všech tří kralupských branek a aktuálně vede týmové bodování s 5 body za 4 přesné zásahy a 1 asistenci. Část sezóny před dvěma lety v Poděbradech působil i Jiří Brandejský, pro něhož to bude už třetí vzájemný souboj od přestupu do Kralup, když v oněch posledních dvou zápasech zaznamenal celé 4 body, v každém z nich po jedné brance a jedné asistenci. Proti Poděbradům Brandejský zároveň shodou okolností vsítil vůbec svůj první gól v kralupském dresu, na který jistě dodnes vzpomíná. Byla to první branka Kralup za stavu 0:2, jež nastartovala obrat ve skóre, které se nakonec zastavilo na poměru 6:2 pro Kralupy. Dokáží oba expoděbradští potvrdit "protipoděbradskou" formu a znovu proti soupeři z východu Středních Čech zabodovat?  

ZAJÍMAVOST

V poslední předpandemické a tedy i poslední kompletně dohrané základní části středočeské krajské ligy v sezóně 2019/2020 vstřelily Poděbrady téměř neuvěřitelných 138 branek. V přepočtu to vychází na necelých 6,3 gólu na zápas a jedná se o nejvyšší ofenzivní počin od ročníku 2008/2009, kdy kutnohorští Sršni nastřádali ve své postupové sezóně 151 zásahů. Jak již bylo i naznačeno výše, součástí onoho úspěšného poděbradského útoku byli i dva členové současné kralupské sestavy Martin Příhoda a na polovinu sezóny i Jiří Brandejský, který před 12. kolem převlékl poděbradský dres za kralupský, v němž od té doby sbírá více než bod na utkání. Martin Příhoda se na tehdejších 138 poděbradských bodech podílel celými 47 body za 26 branek a 21 asistencí a s přehledem ovládl tabulku střelců. V TOP 10 celého ligového bodování se tehdy umístilo pět jeho spoluhráčů. 

 

AKTUÁLNÍ TABULKA KLM:

    SKUPINA ZÁPAD Z V VP PP P skóre B
1. Z Rakovník 3 3 0 0 0 16:3 9
2. Z Kralupy nad Vltavou 3 2 0 0 1 13:9 6
    SKUPINA VÝCHOD
1. V Kolín 3 3 0 0 0 24:7 9
2. V Vlašim 3 2 0 0 1 13:15 6
    O PŘEDKOLO              
1. Z Černošice 3 2 0 0 1 13:10 6
2. Z Králův Dvůr 3 2 0 0 1 9:10 6
3. V Mladá Boleslav 3 2 0 0 1 11:13 6
4. V Benešov 3 1 0 2 0 12:11 5
5. V Žabonosy 3 1 1 0 1 10:10 5
6. Z Mělník 3 1 0 1 1 15:13 4
7. Z Velké Popovice 3 1 0 0 2 15:12 3
8. V Poděbrady 3 0 1 0 2 11:14 2
9. Z Slaný 3 0 1 0 2 10:18 2
10. V Čáslav 2 0 0 0 2 5:10 0
    O UDRŽENÍ              
1. V Kutná Hora 2 0 0 0 2 2:8 0
2. Z Žebrák 3 0 0 0 3 5:21 0

 

Dokáží Kralupy dvouzápasovou poděbradskou sérii porážek a zároveň svou vlastní stejně dlouhou sérii vítězství natáhnout o další utkání? Martin Příhoda má o výsledku jasno. "Jsme víc nabruslení, máme širší kádr, věřím ve vítězství," říká odhodlaně a zve tímto všechny kralupské fanoušky v sobotu na tribuny. Kralupy čeká proti hladovým Poděbradům další těžký boj, ve kterém budou potřebovat vaší plnou podporu, tak na tradičních 18:15 do ochozů kralupského zimáku určitě dorazte. Společně jsme silnější!     

 

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                

  

  • Komentáře jsou prázdné.