Reklamní sdělení
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Hokejová horečka stoupá, ve středu startuje finále snů s Mělníkem!

Souboj na ostří nože, řežba na krev. Bitva o okres Kralup s Mělníkem byla vždy o něco víc i v základní části, natož pak v souboji tváří v tvář o titul, ve kterém se proti sobě oba rivalové postaví tento týden! Finálová série s obhájcem titulu startuje ve středu večer v Kralupech, vstupenky je možné zakoupit v předprodeji už v úterý od 8:00 na recepci zimního stadionu! Zajistěte si svá místa včas!

Finále Kralup s Mělníkem. Co víc si oba tábory mohli přát, než přímou bitvu o titul s nenáviděným okresním rivalem. Svátkem byla pro zdejší region už loňská semifinálová série, kdy si oba rivalové vynahradili covidem zrušené chystané semifinále v roce 2020 a jehož reprízou tedy letošní finálová série bude, ovšem s jedním rozdílem - výhoda zápasu v domácím prostředí navíc bude tentokrát na straně Kralup.

Vůbec poprvé za současného ligového formátu se stalo, že se do finále probojovala dvě mužstva z předkola, ačkoliv je jedním z nich obhájce titulu. Mistr z loňské sezóny Mělník přitom v úvodu sezóny poměrně přesvědčivě navázal na závěr té poslední, když po prvních dvou kolech okupoval se šesti body čelo tabulky se solidním skóre 13:6. Utkání 3. kola v Kolíně však přineslo zlom a poměrně rychlý sešup tabulkou dolů, jehož spustila drtivá porážka 1:7 od Marimexu.  Z následných 12 zápasů pak dokázal úřadující šampion vyhrát jen čtyřikrát, z toho třikrát proti kompletní sestavě účastníků skupiny o udržení a jednou s nestabilním Benešovem. V tu chvíli byli Mělničtí 7 zápasů před koncem základní části vzdáleni 5 bodů od postupu do předkola play-off a stejně daleko měli ke skupině o udržení.

Obrat a velká stíhací jízda začala s příchodem posily do brankoviště Michaelem Formánkem, který de facto jasně definoval Achillovu patu mělnického Junioru v dosavadním průběhu sezóny. Formánkovo angažmá se zrodilo poté, co se Mělníku v divoké přestřelce proti Poděbradům zranil už třetí brankář, což tedy vlastně Mělníku ve výsledku s trochou nadhledu zachránilo sezónu. Hned v prvním zápase v mělnickém dresu pak Formánek ukázal, jak velký poklad v něm Junior našel, když pomohl k přesvědčivému vítězství 5:2 na ledě suverénního lídra z Černošic. Bylo to navíc vůbec poprvé v sezóně, kdy Černošice na vlastním prohráli. 

S Formánkem v zádech náhle Mělník získal zpátky jistotu na své hokejky a vydal se na cestu za postupem, který získal definitivně pod vlastní kontrolu 2 kola před koncem základní části. Po 5 výhrách ze závěrečných 6 kol nakonec Mělník vybojoval pozici 5. nasazeného týmu do předkola play-off, kde jeho fazónu odnesli po výsledcích 4:2 a 6:0 ve prospěch Junioru bruslaři z Mladé Boleslavi.

Vyrovnanou bitvu poté Mělník sehrál s vítězem skupiny Rakovníkem, kde po srovnání Mělníka na 1:1 muselo rozhodnout až prodloužení třetího zápasu na západě středních Čech. Hrdinou okamžiku se v něm nakonec stal Marek Macek, který v 68. minutě projel celé hřiště, aby forhendovým blafákem tváří v tvář brankáři Strejcovi rozhodl o postupu do čtvrtfinále.

V semifinále následně čekala Mělník opravdová zkouška se svým nástupcem na pozici vítěze základní části Černošicemi. Zajímavostí této série je, že ani jednou v ní nevyhrál domácí tým. Po prvním utkání, kdy Mělník Černošické překvapil vítězstvím 4:2, nedokázal k postupu dotáhnout druhý zápas na vlastním ledě a rozhodnout tak muselo opět až třetí střetnutí na ledě "favorita". Tam si Junior ve druhé třetině vybudoval na pohled pohodlný náskok 4:1, ovšem to by nesměl hrát na ledě úderných Černošic. Domácí hokejisté manko stáhli na rozdíl jediného gólu a na závěr fanouškům obou mužstev přichystali velké drama. Černošické nadšení ovšem nakonec ještě včas uhasil Jakub Šípek, který stihl definitivně rozhodnout 74 sekund před třetí sirénou ještě před chystaným pokusem domácích o hru v šesti a poslal tak Mělník definitivně do finále. 

Kralupy měly cestu do posledního kola o něco kratší, ovšem ne natolik, jak ji mít mohli, když prohrály až v posledním kole základní části souboj se Slaným o přímý postup do čtvrtfinále. Začít tak museli Kralupští v předkole, kde si poradili 2:0 na zápasy s houževnatou Kutnou Horou, aby mohli následně nejkrutějším možným způsobem vrátit ve čtvrtfinále Slanému porážku z 22. kola. Sérii totiž muselo rozhodnout až třetí utkání, které dospělo až sedmého kola samotných nájezdů. Tam nakonec Forsbergovou kličkou rozhodl Pavel Husarik a poslal Kralupy do semifinále s vítězem východní skupiny Poděbrady. S těmi si Kralupští poradili až nečekaně snadno a po vítězstvích 5:3 a 5:2 vyhlíží velkolepé finále s okresním rivalem.

KOHO SLEDOVAT

Už od základní části hraje ve velké formě kapitán David Šubrt, který sice svůj devětatřicetibodový rekord ze sezóny 2016/17 nepokořil, přesto však bodování Mělníku jasně ovládl, když v kompletní sbírce 22 odehraných zápasů nastřádal celkem 31 bodů za 15 gólů a 16 asistencí. A ve stejném tempu pokračuje i v play-off, kde dosavadními 13 body za 6 gólů a 7 přihrávek ztrácí o bod na mělnického lídra vyřazovacích bojů Jana Verneka. Oba dva si tak vzájemně vystřídali pozice, když byl v základní části právě Vernek tím, kdo skončil za Šubrtem s 25 body (9+16) na druhém místě. 

Kdo bodů v základní části příliš nasbírat nestihl je pak dlouholetý lídr Tomáš Havel. To ale především kvůli pouhým jedenácti odehraným zápasům, v nichž Mělníku pomohl 9 body za 4 góly a 5 asistencí. V play-off si ovšem vše vynahrazuje a po 8 odehraných utkáních Junioru má na kontě už 12 bodů za 7 branek a 5 gólových přihrávek. Na Havlovi byly mírně znát i pošetřené síly v průběhu základní části a i v rozhodujícím třetím zápase semifinále v Černošicích tak hýřil velkou aktivitou. Hodně se tak od něj bude jistě čekat i ve finále proti Kralupům.

Na koho nesmíme kromě brankáře Formánka zapomenout ze zadních řad, je lídr obránců nejen v základní části (2+9), ale především právě v probíhajícím play-off. Cafourek byl ještě v roce 2020 nedílnou součástí kralupského postupu do semifinále, které se mělo odehrát proti jeho současnému působišti Mělníku. Covid ovšem tehdy sezónu přerušil a Cafourek si tak proti Junioru v sérii vyřazovacích bojů nikdy nezahrál. V minulé sezóně stál už jednou naopak na druhé straně barikády v třízápasovém semifinále s Kralupy, kde si ovšem nepřipsal jediný bod. Dokážou Kralupané i letos ubránit nejproduktivnějšího obránce Mělníka, který v 8 utkáních v play-off přispěl Mělníku už 5 góly a 6 asistencemi?

V kralupském dresu pokračuje v životní sezóně tvrďák Tomáš Prášek. Třicetiletý všestranný hokejista, který letos už několikrát ukázal, že je schopen hrát na jakémkoliv postu, neměl vstup do sezóny tradičně nijak silný, o to výraznější je však v jejím závěru. V dosavadních 7 odehraných zápasech play-off Prášek pomohl do finále už 6 asistencemi a s nejproduktivnějším útočníkem Ondřejem Hamplem se tak dělí o pozici nejlepšího týmového nahrávače. Proti Mělníku už se v letošní základní části Tomáš Prášek dokonce i jednou trefil, bude opět klíčovým mužem Kralup i ve finálové sérii?

TABULKA ZÁKLADNÍ ČÁSTI KLM:

    PŘÍMÝ POSTUP DO ČF Z V VP PP P skóre B
1. J Černošice 22 18 0 0 4 156:79 54
2. S Rakovník 22 15 1 0 6 110:68 47
3. S Slaný 22 11 3 2 6 86:73 41
4. V Poděbrady 22 12 1 1 8 112:78 39
    O PŘEDKOLO              
1. J Velké Popovice 22 12 2 0 8 91:83 40
2. S Kralupy nad Vltavou 22 10 3 2 7 84:78 38
3. J Benešov 22 11 0 3 8 109:92 36
4. V Mladá Boleslav 22 11 0 2 9 92:94 35
5. S Mělník 22 11 1 0 10 86:91 35
6. V Kolín 22 8 4 1 9 87:82 33
7. V Kutná Hora 22 9 1 0 12 57:72 29
8. S Hvězda Praha 22 8 2 1 11 75:72 29
9. V Čáslav 22 8 1 3 10 85:92 29
10. J Vlašim 22 8 1 2 11 107:120 28
11. J Králův Dvůr 22 8 0 2 12 92:93 26
    O UDRŽENÍ              
1. V Žabonosy 22 7 0 3 12 83:122 24
2. S Benátky nad Jizerou 22 5 3 1 13 63:95 22
3. J Žebrák 22 3 0 0 19 50:141 9

 

Ve finále se sešla dvě mužstva severní skupiny, která základní část zakončila až na jejím třetím, respektive čtvrtém místě. Oba celky cestou do finále musely v prodloužení třetího zápasu série vyřadit jak lépe postavený tým ve své skupině (Mělník vs. Rakovník, Kralupy vs. Slaný) tak lídra ze sousední skupiny (Mělník vs. Černošice, Kralupy vs. Poděbrady). Nic nesvědčí více o tom, nakolik je severní skupina kvalitou odskočená od obou ostatních. A není tedy ani většího důkazu o tom, že letošní finále nabídne ten nejlepší hokej, jaký si hokejový fanoušek v tomto okrese může přát!

"Nevím, co může být víc, snad už pak jen baráž u druhou ligu," říká natěšený kralupský trenér Martin Příhoda, který na Mělníku jako hráč strávil osm dlouhých sezón a o to větší má motivaci v letošním finále uspět. "Budeme bojovat do posledního muže, budeme tam skákat a chytat to zubama, uděláme pro to maximum!"

V Kralupech se finálová série jakékoliv soutěže nehrála dlouhých 23 let! Tím spíše pak v rámci souboje nejposvátnějšího, souboje s největším rivalem Mělníkem. Nenechte si kralupskou hokejovou událost tohoto tisíciletí ujít a buďte u toho s námi! 

Společně jsme silnější!

 

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

  • Komentáře jsou prázdné.