Reklamní sdělení
Jsme výhradním dovozcem pomůcek https://www.guamani.czJsme výhradním dovozcem pomůcek pro výcvik psů "Z Polytanu SK" pro Českou republiku. Z
Svetsingle-svět osamělýchhttps://www.svet-single.czSvět osamělých lidí.Poznatky a rady.
Šatoli.cz - šijeme kvalitněhttps://www.satoli.czSvatební doplňky, kapsáře na zeď, kapsáře do školky, ubrousky na svačinu, zakázkové šití.

Zkouška defenzivy v posledním domácím zápase roku! Na Kralupy míří ofenzivní mašina z Poděbrad!

1920_Kralupy_Podebrady_preview

Po utkání v posledně hraném kole na ledě Velkých Popovic si trenér Sikela pochvaloval zlepšenou obrannou hru, díky níž Kralupané vybojovali v dosud nedobyté aréně cenný bod za porážku v prodloužení. Opravdová defenzivní zkouška ovšem přijde tuto sobotu, kdy naše město poctí svou návštěvou nejofenzivnější mužstvo krajské ligy Poděbrady. 

Pro řadu hráčů to bude trochu i speciální utkání. Několik letošních kralupských posil totiž ještě v loňské sezóně oblékalo právě poděbradský dres a se svými nejbližšími soupeři se tak důvěrně zná. Jedná se hlavně o vytěžovaného obránce Miloslava Cafourka, který byl s 15 body (5+10) loni druhým nejproduktivnějším poděbradským obráncem, či útočníka Jiřího Hrdinu. Ten odehrál v barvách lázeňského města dvě celé sezóny, v nichž nasbíral 30 bodů za 17 gólů a 13 asistencí. V letošním ligovém ročníku má na kontě po sedmi odehraných utkáních prozatím 2 góly a 3 asistence, ovšem poslední zápas odehrál začátkem listopadu na ledě Slaného a od té doby se na soupisce neobjevil. Třetím do party je nejčerstvější útočná akvizice v Sikelově mužstvu Jiří Brandejský, který válel za Poděbrady ještě tuto sezónu a sobotní utkání tak pro něj bude obzvlášť pikantní. Brandejský letos odehrál v poděbradském dresu 9 utkání, během nichž pomohl svému bývalému mužstvu 5 body (1+4). V kralupských barvách stihl hned ve svém druhém zápase zapsat svou první asistenci na Hamplovu úvodní branku v posledním kole ve Velkých Popovicích.

I bez těchto opor se Poděbradům daří svou ofenzivou nadále válcovat soupeře. Na svém kontě mají 85 vstřelených gólů, což je suverénně nejvyšší počet ze všech týmů v lize a v průměru to znamená více než 6,5 úspěšných zásahů na zápas. Mužstvo s druhým nejlepším útokem z Mladé Boleslavi ztrácí na Poděbrady téměř neuvěřitelných 22 branek. Útočnou dominanci však spolehlivě kompenzují mizernou obranou, která je s 62 inkasovanými brankami druhá nejhorší v lize. Více obdržených branek mají zapsáno jen Žabonosy a to jen díky kontumaci v prvním kole, v němž ve Vlašimi nejprve vyhrály 5:0, ale následně se kvůli neoprávněnému startu jednoho z brankářů utkání kontumovalo za stejného poměru v jejich neprospěch. Technicky vzato se tedy mohou Poděbrady chlubit jak nejlepším útokem, tak zároveň nejhorší obranou celé krajské ligy, což jim momentálně stačí na 2. pozici v tabulce východní skupiny a s 25 body si drží dvoubodový náskok na třetí Čáslav.

Ofenzivní síla se pochopitelně projevuje i v tabulce ligového kanadského bodování, kde to poděbradskými barvami přímo září. Mezi deseti nejproduktivnějšími hráči mají Poděbrady hned pět zástupců, z nichž tři okupují dokonce všechny tři první příčky. Nejvýraznějšími osobnostmi mužstva je dvojice Lukáš Rindoš (28 bodů) a Martin Příhoda (26 bodů). Lídr bodování krajské ligy Rindoš je zároveň suverénně nejlepším ligovým nahrávačem, když si se svými 20 nasbíranými asistencemi drží na spoluhráče Davida Pojkara náskok pěti gólových přihrávek. Martin Příhoda svého parťáka zase doplňuje jako suverénně nejlepší ligový střelec. Jeho spoluhráč Lukáš Tuma na něj ztrácí celé čtyři góly. Tuma je mimo druhého nejlepšího střelce zároveň tím třetím hráčem na pomyslné bedně celého ligového bodování. Zbylou dvojici doplňující poděbradskou reprezentaci v top desítce tvoří již zmiňovaný druhý nejlepší nahrávač Pojkar (6+15) a desítku uzavírá se svými 19 body za 7 gólů a 12 asistencí Dominik Čapek.

O útočné síle Poděbrad měli Kralupští možnost se přesvědčit v 5. kole loňského ročníku, v němž na ledě lázeňského města inkasovali nejvíce branek ze všech kol základní části. Zároveň tam ale 6 gólů vstřelili, což už se jim v sezóně nepodařilo překonat a celé to jen potvrzuje, jakým směrem je poděbradská hra směřovaná. Kralupy tehdy v Poděbradech prohrály vysoko 13:6, čtyři domácí body se však mezitím přesunuly na druhou stranu barikády. Dnes již Kralupan Miloslav Cafourek totiž tehdy zapsal 2 asistence a Jiří Hrdina dva vstřelené góly. 

V kralupském dresu se jiank momentálně nejvíce daří Ondřeji Hamplovi. Sedmnáctibodový lídr byl jediným úspěšným střelcem v posledních dvou odehraných kolech. I tyto pouhé dvě vstřelené branky však vynesly Kralupům celkem tři cenné body za výhru v prodloužení proti nejlepšímu mužstvu ligy Černošicím a porážku v prodloužení na ledě doma neporazitelných Velkých Popovic. Velkou měrou se na tom podílel nejen kralupský brankář Jiří Exner, který jako by byl s každým další zápasem neprůstřelnější a neprůstřelnější, ale samozřejmě také zlepšená kralupská obranná hra, kterou si trenér Sikela po posledních utkáních velice pochvaloval. "Eky (brankář Jiří Exner, pozn. red.) chytá výborně, ale kluci mu v posledních zápasech hodně pomáhají. Hlavně útočníci se hodně zlepšili v bránění, což se pak projevuje v celkovým chodu celé pětky. Když pominu první třetinu s Mělníkem (Kralupy jí prohrály 1:5, pozn. red.), tak posledních osm třetin jsme odehráli hodně slušně dozadu," pochvaluje si kralupský kouč. Opravdová zkouška však kralupskou defenzivu čeká v sobotním utkání proti Poděbradům. "Poděbrady jsou nejofenzivnější mužstvo v soutěži a my se na ně musíme pořádně připravit," je si vědom trenér Dušan Sikela. Sobotní soupeř je natolik specifický, že Kralupy do utkání hodlají vstoupit dokonce se speciální strategií. "Tu si ale nechám pro sebe," tajnůstkaří Sikela. 

Zastaví kralupská defenziva v čele s králem středočeských brankovišť Jiřím Exnerem rozjetý poděbradský útok? A kolik dokáže kralupská ofenziva se čtyřmi hráči s více než 10 body na kontě vstřelit branek nejhorší obraně v lize? Nenechte si ujít poslední domácí zápas tohoto roku a přijďte se přesvědčit osobně na vlastní oči! S vaší podporou v zádech bude kralupské mužstvo mnohem silnější! 

TABULKA KLM PO 13. KOLE:

    SKUPINA ZÁPAD Z V VP PP P skóre B
1. Z Černošice 13 10 1 1 1 58:37 33
2. Z Velké Popovice 13 6 2 3 2 58:36 25
    SKUPINA VÝCHOD              
1. V Mladá Boleslav 13 9 0 0 4 63:44 27
2. V Poděbrady 13 7 2 0 4 85:62 25
    O PŘEDKOLO              
1. Z Rakovník 13 7 1 1 4 54:44 24
2. V Čáslav 13 7 1 0 5 54:44 23
3. Z Kralupy nad Vltavou 13 5 2 2 4 50:45 21
4. Z Mělník 13 6 1 1 5 53:56 21
5. Z Slaný 13 6 0 1 6 60:56 19
6. V Kolín 13 5 1 0 7 52:61 17
7. V Benešov 13 5 0 1 7 52:54 16
8. V Vlašim 13 4 0 3 6 33:51 15
9. V Kutná Hora 13 3 2 1 7 32:47 14
10. Z Příbram 13 3 1 0 9 42:57 11
    O UDRŽENÍ              
1. Z Králův Dvůr 13 2 2 1 8 32:52 11
2. V Žabonosy 13 3 0 1 9 33:65 10

 

Utkání začíná v tradičním kralupském čase 18:15! Nemůžete dorazit osobně? Nezoufejte a sledujte náš live stream!

 

facebook twitter                                                
  • Komentáře jsou prázdné.