Reklamní sdělení
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Kralupy míří za dohrávkou 3. kola v Rakovníku, vybojují druhou výhru v řadě?

Po dvou odložených utkáních se snad konečně dočkáme a po více než dvou týdnech budeme moci alespoň online formou sledovat další zápas kralupských hokejistů, v němž v úterý zaútočí na třetí místo západní skupiny na ledě Rakovníka. Ten bude bojovat o vůbec první vítězství sezóny.

Smůla či rozhozenost z neustálých odkladů, ať je příčina jakákoliv, Rakovníku se vstup do nové sezóny nevyvedl vůbec podle jeho představ. Semifinalista posledního ročníku má sezónu co sezónu jen ty nejvyšší cíle, po dvou letošních odehraných zápasech však na jeho bodovém kontě svítí stále nula. Nechybělo přitom příliš a mužstvo ze západu Středních Čech mohlo mít stejně tak za sebou dvě úvodní vítězství. Vůbec nejblíže tomu bylo v prvním utkání proti tradičnímu rivalovi z Mělníka, v němž Rakovničtí třikrát vedli a krátce po polovině zápasu dokonce už o dvě branky. Vše však záhy zhatila využitá přesilovka domácího Junioru po sekání Šímy, která soupeře dostala do hry. Ten následně do konce druhé části srovnal a po dalších dvou trefách ve třetím dějství nakonec Rakovník porazil 6:4. Dalšího souboje se poté Rakovník dočkal po několika odložených zápasech až po více než dvou týdnech, kdy předehrával utkání 10. ligového kola v Kolíně. I v tomto střetnutí Rakovničtí třikrát vedli, ovšem ani tentokrát nedokázali divoké utkání dotáhnout až do vítězného konce. Pro Kralupany to v každém případě znamená, že třetí podobnou porážku už domácí mužstvo v úterní dohrávce nebude chtít dopustit a do zápasu půjdou s cílem výhru za každou cenu urvat.

Co se odehraných zápasů týče, jsou na tom Kralupy s Rakovníkem stejně. Poslední hrací víkend odřekla účast v Kralupech na poslední chvíli Vlašim a o týden dříve to byli právě Kralupané, kdo zažádali o odklad onoho souboje v Rakovníku, které se bude v úterý dohrávat. Narozdíl od soupeře už však za sebou Kralupy první vítězství mají a na rakovnickém ledě tak budou útočit na druhou výhru v řadě, která je za určitých podmínek může vynést až na 3. místo západní skupiny.

KOHO SLEDOVAT

Nestárnoucí tahoun Pavel Hegenbart. Kdo by očekával, že se bude jeho přínos týmu s přibývajícím věkem snižovat, toho musely dva úvodní zápasy této sezóny vyvést z omylu. Druhou ligou ostřílený pětačtyřicetiletý veterán patří rok co rok k lídrům týmového bodování a vše nasvědčuje tomu, že tomu bude nejinak i letos. Branky dosud spíše připravoval, než dával, ovšem v letošním ročníku se rozstřílel a po dvou úvodních zápasech má na kontě už polovinu loňského zápisu, kdy nasbíral celkem 24 bodů za 6 branek a 18 asistencí. V tabulce mu tak svítí už 3 vstřelené góly a má skvěle nakročeno k tomu překonat svou rekordní střeleckou sezónu 2018/2019, v níž jich vsítil rovných 10.

Na kralupské straně bude Hegenbartovi jistě zdatně sekundovat snajpr Martin Příhoda. Letní akvizice Kralup je sice jen o 5 let mladší a v mužstvu zastává především pozici asistenta hlavního trenéra, že to umí stále i na ledě však předvedl hlavně v posledním zápase proti Královu Dvoru, kde nastřílel hattrick a po boku šikovných tvůrců Jakuba Kaprála s Tomášem Soukupem v zahajovací útočné formaci zajisté zdaleka neřekl poslední slovo. Příhoda navíc ke 3 brankám přidal i 1 asistenci a aktuálně vede celé bodování A-týmu Kralup.

ZAJÍMAVOST

Rakovník byl vůbec prvním soupeřem, jehož Kralupy dokázaly po návratu do krajské ligy před dvěma lety porazit a až do posledního kola zcela jediným, koho tehdy Kralupané porazili na jeho vlastním ledě. Stalo se tak 21. října 2018 po heroickém výkonu brankáře Jiřího Exnera, který v 6. kole doslova vymazal snajpry Rakovníka a na jeho vlastním ledě vychytal svou jedinou nulu sezóny. Díky gólu Martina Pražienky vyhrály Kralupy utkání 1:0 a až do 11. kola to bylo jediné vítězství tehdejší sezóny. Body z tohoto euforického zápasu byly poté velice důležité v závěru základní části, kdy se i díky nim Kralupané vyhnuli účasti v baráži, splnili sezónní cíl udržení ligové příslušnosti a mohly tak pokračovat v budování mužstva takového, jak ho známe dnes.

AKTUÁLNÍ TABULKA KLM:

    SKUPINA ZÁPAD Z V VP PP P skóre B
1. Z Velké Popovice 3 3 0 0 0 17:7 9
2. Z Mělník 3 2 1 0 0 16:12 8
    SKUPINA VÝCHOD
1. V Čáslav 4 3 0 0 1 22:15 9
2. V Poděbrady 4 3 0 0 1 18:12 9
    O PŘEDKOLO              
1. V Kolín 3 3 0 0 0 14:8 9
2. V Benešov 3 2 0 0 1 19:7 6
3. Z Králův Dvůr 3 1 0 1 1 14:14 4
4. Z Černošice 2 1 0 0 1 13:8 3
5. Z Slaný 2 1 0 0 1 10:8 3
6. Z Kralupy nad Vltavou 2 1 0 0 1 9:11 3
7. V Kutná Hora 3 1 0 0 2 8:16 3
8. Z Rakovník 2 0 0 0 2 9:13 0
9. V Mladá Boleslav 2 0 0 0 2 5:9 0
10. V Vlašim 2 0 0 0 2 5:10 0
    O UDRŽENÍ              
1. Z Žebrák 3 0 0 0 3 9:22 0
2. V Žabonosy 3 0 0 0 3 6:22 0


Úvodní vhazování prvního kralupského venkovního utkání proběhne v 18:00 na zimním stadionu v Rakovníku. Na základě nejnovějších nařízení vlády nebude fanouškům na tribuny přístup umožněn, přesto snad nebude třeba příliš smutnit. Ze zápasu se vám pokusíme zajistit živý přenos na naší FB stránce, tak určitě zůstaňte s námi a fanděte aspoň na dálku! Společně jsme silnější!

  

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                
  • Komentáře jsou prázdné.