Reklamní sdělení
Zlatnictví Helenahttps://www.zlatnictvihelena.czprodej šperků ze zlata a stříbra,výroba na zakázku ,snubní a zásnubní prsteny, diamantové šperky
Hračky Modely Stavebnicehttps://www.domovshop.czProdej dřevěných hraček, stavebnic, sběratelských modelů, nábytkového kování a domácích potřeb.
JMK spokojenost zaručena https://www.pet-shop-jmk.czNabízíme kvalitní a bezpečné postroje pro papoušky, které jsou navrženy podle jejich potřeb..

Krajská liga startuje! V prvním kole Kralupy prověří silný Rakovník

2122_Rakovnik_Kralupy_preview

Zbývá už jen měsíc a bude to přesně rok, co byl pandemií přerušen poslední ročník krajské ligy, tak dlouho Kralupy čekají na ligové utkání. Hokejový půst už je snad definitivně u konce a v neděli Kralupané vyráží k prvnímu ostrému zápasu od října loňského roku, a to rovnou na horký led posíleného Rakovníka.

Shodou okolností je to letos přesně deset let, co Kralupy naposledy zahajovaly sezónu právě s Rakovníkem. A také to bylo tenkrát naposledy, co Kralupy do nového ročníku krajské ligy vstoupily vítězně. Ve všech následujících sezónách zahajovací zápasy Kralupané prohráli. Bude se letos dávná historie opakovat a dokáží naši hokejisti v Rakovníku znovu vyhrát za 3 body, což se jim mimo ono zahajovací utkání podařilo naposledy před třemi lety?

Rozhodně mají Kralupy svému nedělnímu soupeři co vracet. Rakovník byl jedním z míst, kde loni Sikelovi svěřenci stihli zápas ještě před přerušením soutěže odehrát a rozehraný ho neměli vůbec špatně. Domácí sice skóre otevřeli, ale po dvou gólech Ondry Hampla vstupovali Kralupané do třetí třetiny s jednobrankovým náskokem. Co se však stalo ve třetím dějství, to asi málokdo předvídal. Rakovník dostal šesti góly zápas po kontrolu a zvítězil nad marodkou osekanou mladou kralupskou sestavou nakonec vysoko 7:4. "Na začátku třetí třetiny jsme tam udělali jednu naivní chybu a pak jsme se sesypali, to už se nám teď stát nemůže, musíme se z toho poučit," ví trenér Dušan Sikela, který má o receptu na úspěch jasno. "Musíme hrát dobře dozadu, dobře bruslit a vyhrávat souboje, pak si myslím, že tam můžeme uspět."

KOHO SLEDOVAT

Kdo si bude chtít po loňském neúspěchu určitě spravit chuť, bude jeden z nadějných mladých kralupských obránců Jakub Kučera. Právě poslední zápas na rakovnickém ledě byl jeho vůbec první zkušeností s dospělým hokejem a z ostrých ligových zápasů zatím i celkově dosud jedinou, zbytek loňské sezóny jinak odehrál za kralupskou juniorku. O motivaci bude mít tento dvacetiletý bek tedy rozhodně postaráno a už v přípravných zápasech to dával značně najevo.

Mise však Kučeru společně se všemi spoluhráči nečeká jednoduchá, tím spíš, že zástupci domácího klubu 3 dny před zápasem oznámili příchod zvučné posily se 612 starty v 1. lize, Ladislava Gengela. Veterán se zkušenostmi na rozdávání má s Rakovníkem prozatím domluvené střídavé starty společně se svým současným chlebodárcem druholigovou Příbramí, přičemž naskočit by měl hned v prvním kole do zápasu s Kralupy. Naposledy v krajské lize Gengel naplno působil tři sezóny nazpět právě v dresu Příbrami, když ještě čtvrtou nejvyšší českou soutěž hrála. Tehdy s 53 body na kontě za 30 branek a 23 asistencí v pouhých 19 zápasech s přehledem ovládl kanadské bodování celé ligy s jedenáctibodovým náskokem na druhého Formánka z Černošic.

Zajímavou akvizicí v rakovnickém dresu bude jistě mimo jiné i dvacetiletý obránce Matěj Zíka, který přichází rovnou z extraligové kladenské juniorky. Vysoký bek na začátku roku oslavil polovinu Gengelova věku, přesto už má narozdíl od něj na kontě čtyři reprezentační starty v mládežnických kategoriích, ve kterých nezapomněl ani bodovat (1+1). Rakovníku bude tento mladý nadějný obránce na ledě 4. nejvyšší soutěže jistě přínosem.

Kralupy oproti Rakovníku pojali doplňování kádru trochu jinak a mimo brankáře Škubala posilovali první tým jen a pouze "vlastní krví." Kabina A-týmu tak během léta přivítala desítku mladíků reprezentující Kralupy v loňské sezóně v Redstone extralize juniorů, přičemž dva z nich stihli ochutnat dospělý krajský hokej už v dřívějších ročnících. Mimo výše zmíněného Kučery je tím druhým čerstvě dvacetiletý útočník David Bradáček, který dokonce v předminulé sezóně pomohl áčku dvěma brankami k postupu z předkola play-off proti kolínským kozlům a jeho třetí pozice v nasbíraným bodech během letošních přípravných zápasů jen ukazuje, že je stále velice při chuti.

Zajímavé bude rozhodně sledovat i výkony centra Jakuba Kaprála, který v přípravných zápasech navázal na formu z loňské přerušené sezóny a ve čtyřech zápasech zaznamenal úctyhodných 9 bodů (3+6)! Následoval ho s dvěma góly a čtyřmi přihrávkami ofenzivní obránce Martin David, na jehož podporu hry směrem dopředu bude trenér Sikela znovu hodně spoléhat. 

ZAJÍMAVOST

Rakovník byl vůbec prvním soupeřem, jehož Kralupy dokázaly po návratu do krajské ligy před třemi lety porazit a až do posledního kola zcela jediným, koho tehdy Kralupané porazili na jeho vlastním ledě. Stalo se tak 21. října 2018 po heroickém výkonu brankáře Jiřího Exnera, který v 6. kole doslova vymazal snajpry Rakovníka a na jeho vlastním ledě vychytal svou jedinou nulu sezóny. Díky gólu Martina Pražienky vyhrály Kralupy utkání 1:0 a až do 11. kola to bylo jediné vítězství tehdejší sezóny. Body z tohoto euforického zápasu byly poté velice důležité v závěru základní části, kdy se i díky nim Kralupané vyhnuli účasti v baráži, splnili sezónní cíl udržení ligové příslušnosti a mohly tak pokračovat v budování mužstva takového, jak ho známe dnes.


TABULKA KLM PO ZÁKLADNÍ ČÁSTI 2021/2022

    SKUPINA ZÁPAD Z V VP PP P skóre B
1. Z Velké Popovice 4 3 0 0 1 20:12 9
2. Z Mělník 3 2 1 0 0 16:12 8
    SKUPINA VÝCHOD
1. V Čáslav 5 4 0 0 1 32:16 12
2. V Poděbrady 5 4 0 0 1 25:15 12
    O PŘEDKOLO              
1. V Kolín 4 4 0 0 0 19:11 12
2. V Benešov 4 3 0 0 1 30:10 9
3. Z Králův Dvůr 4 2 0 1 1 25:17 7
4. Z Černošice 2 1 0 0 1 13:8 3
5. Z Rakovník 3 1 0 0 2 16:17 3
6. Z Slaný 3 1 0 0 2 13:19 3
7. V Kutná Hora 3 1 0 0 2 8:16 3
8. Z Kralupy nad Vltavou 4 1 0 0 3 16:25 3
9. V Mladá Boleslav 2 0 0 0 2 5:9 0
10. V Vlašim 3 0 0 0 3 8:21 0
    O UDRŽENÍ              
1. V Žabonosy 3 0 0 0 3 6:22 0
2. Z Žebrák 4 0 0 0 4 10:32 0

 

Úvodní buly nedělního 1. kola na ledě Rakovníka je naplánováno na 17:30 kralupského času! Podpora v tomto těžkém boji o první body do tabulky bude nesmírně důležitá, pokud tedy ještě nemáte program, neváhejte dorazit naše bojovníky přímo na tribuny povzbudit! Pro ty z vás, co na místo dorazit nemůžou, se pokusíme v rámci technických možností zajistit přímý přenos, který sledujte na naší facebookové stránce. Společně jsme silnější!   

 

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                

  

  • Komentáře jsou prázdné.