Reklamní sdělení
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Překvapí Kralupy dalšího favorita? A-tým čeká těžký boj na ledě Velkých Popovic

2122_VelkePopovice_Kralupy_preview

V prosinci to bude přesně jedenáct let, co Kralupy ve Velkých Popovicích vyhrály naposledy. A stejně dlouho čekají proti tomuto soupeři na tříbodové vítězství. Podobně dlouhou domácí nepříznivou sérii přerušili Kralupané v prvním domácím utkání sezóny proti Černošicím, podaří se jim v sobotu překvapit na cizím ledě dalšího z ligových favoritů?

Naposledy se Kralupským podařilo Popovice porazit na začátku úspěšné sezóny 2019/2020. Bylo to na vlastním ledě, když v zářijovém 2. kole dokonce vedli o dvě branky, aby nakonec Jakub Kaprál trefil výhru až v samotném prodloužení. Na tříbodový úspěch proti tomuto soupeři však Kralupy čekají od roku 2010. Od té doby se spolu oba soupeři potkali celkem desetkrát, z čehož Kralupané vytěžili pouhé tři body. Co ovšem hraje historicky trochu do karet právě mužstvu z Dolního Povltaví, je fakt, že když se Popovické podařilo o všechny body obrat, bylo to vždy na jejich ledě!

"Bude to boj," neskrývá respekt k soupeři trenér Dušan Sikela. "Když ale zlepšíme hru dozadu a pomůžeme si využíváním šancí při hře dopředu, tak můžeme uspět," odvětil v reakci na první dva úvodní zápasy sezóny, v nichž jeho svěřenci i přes 8 vstřelených branek prohospodařili spoustu dalších šancí. 

Aktuálně mají za sebou Popovičtí úspěšnou domácí kanonádu proti slánským Lvům, kterým nadělily rovných 10 gólů a těší se tak na svém čerstvě zrekonstruovaném zimním stadionu velké střelecké formě. Proti Slanému si spravili chuť po utkání shodou okolností právě s Černošicemi, které Kralupané porazili ve 2. ligovém kole v poměru 6:3. Popovice měly zápas s nedávným finalistou rovněž dobře rozehraný a na ledě byly po většinu utkání lepším týmem. Přesto dokázaly prohospodařit dvoubrankové vedení, aby nakonec prohrály 4:3 a z Černošic si neodvezly jediný bod. 

KOHO SLEDOVAT

Na špici popovického klubového bodování se aktuálně vyhřívá dvojice Mareček - Bícha, kteří mají po dvou utkáních na kontě oba dva shodný počet 5 bodů za 3 góly a 2 asistence. Druhý jmenovaný dokonce vše stihl nasbírat během jediného utkání proti slánským Lvům a podílel se tak rovným polovičním dílem na desetibrankové demolici posledního popovického soupeře. Zatímco čtyřiadvacetiletý Aleš Mareček přišel do Popovic s mezizastávkou v českobudějovickém David Servisu z pražské Slavie a od prvního utkání na podzim roku 2019 je stabilním velkopopovickým tahounem, Mikuláš Bícha je zatím jméno dnešními středočeskými ledy příliš nepoznané. Osmadvacetiletý velkopopovický odchovanec se do středočeské krajské ligy vrací po pěti letech, které strávil ve francouzském HC Mont-Blanc a během nichž se stihl nesmazatelně zapsat do tamní klubové historie. Hned v první sezóně mužstvu zpod střechy Alp výrazně dopomohl k postupu do druhé nejvyšší francouzské soutěže, když v 9 utkáních play-off na cestě za postupem zaznamenal neuvěřitelných 20 branek a 30 bodů celkově! V základní části odehrál Bícha za mužstvo z lyžařského letoviska v jihovýchodní Francii celkově 111 zápasů, během nichž si připsal 197 bodů za 103 branek a 94 asistencí. Ve Velkých Popovicích si tak od navrátilce mnohé slibují a očekávání zatím pětibodový Bícha plní spolehlivě.

Na kralupské straně oproti tomu velkopopovické dvojici zdatně sekundují hrající asistent Martin Příhoda s rychlonohým Pavlem Husarikem, který Kralupy posílil před loňskou sezónou z tehdejších druholigových China Golden Dragons. Oba dva si zatím v každém z dosud odehraných utkáních připsali po dvou bodech, přičemž týmové bodování vede díky třem přesným zásahům zkušený Příhoda, jenž tak úspěšně obhajuje svou pověst ostrostřelce. Po 3 asistencích v domácím utkání proti Černošicím uzavírá kanadskou bednu centr prvního útoku Jakub Kaprál, který se hlavně v předsezónním období výrazně projevil devíti body ve čtyřech přípravných zápasech.

Kdo však Kralupy táhl v posledních utkáních právě proti Velkým Popovicím, je osmadvacetiletý útočník Ondřej Hampl, který se podílel dvěma body na rychlém dvoubrankovém vedení v prvním domácím utkání loňského nedohraného ročníku a podobně otevíral skóre i v poslední konfrontaci právě na hřišti sobotního soupeře. Celkově tak byl u tří ze čtyř vstřelených branek v oněch posledních dvou kláních. Přesto se ani jeden z těchto zápasů nakonec nepodařilo dotáhnout do vítězného konce, na což už Kralupané konkrétně na velkopopovickém ledě čekají dlouhých téměř jedenáct let. Přepíší historii letos? 

ZAJÍMAVOST O SOUPEŘI

Velké Popovice si kdysi na jednu sezónu zahrály dokonce tuzemskou nejvyšší soutěž! Stalo se tak v sezóně 1940/1941, v níž se probojovaly mezi nejlepší šestici bojující o titul mistra českomoravské ligy, soutěže hrané za existence protektorátu Čechy a Morava. V této skupině měly možnost změřit síly se silnými soupeři, jako byly Vítkovice, pražská Sparta či tehdy téměř neporazitelné LTC Praha. V boji o titul skončily Popovice po 5 zápasech na posledním místě tabulky bez zisku jediného bodu a s negativním skórem 3:38, ovšem zkušenost pro mužstvo z dnes třítisícového města, které tehdy své zápasy hrálo na Kovářském rybníku vzdáleném jen pár metrů od dnešního zimního stadionu, to byla jistě nedocenitelná. Od roku 1993 působí velkopopovický klub nepřetržitě v krajské lize, kde patří dlouhodobě mezi adepty na nejvyšší příčky v tabulce.


AKTUÁLNÍ TABULKA KLM:

    SKUPINA ZÁPAD Z V VP PP P skóre B
1. Z Rakovník 2 2 0 0 0 11:2 6
2. Z Králův Dvůr 2 2 0 0 0 8:5 6
    SKUPINA VÝCHOD
1. V Kolín 2 2 0 0 0 18:5 6
2. V Žabonosy 2 1 1 0 0 8:4 5
    O PŘEDKOLO              
1. Z Velké Popovice 2 1 0 0 1 13:7 3
2. Z Mělník 2 1 0 0 1 11:8 3
3. Z Kralupy nad Vltavou 2 1 0 0 1 8:7 3
4. Z Černošice 2 1 0 0 1 7:9 3
5. V Mladá Boleslav 2 1 0 0 1 5:9 3
6. V Vlašim 2 1 0 0 1 9:14 3
7. V Poděbrady 2 0 1 0 1 10:10 2
8. V Benešov 2 0 0 2 0 8:10 2
9. V Čáslav 1 0 0 0 1 1:4 0
10. Z Slaný 2 0 0 0 2 5:14 0
    O UDRŽENÍ              
1. V Kutná Hora 1 0 0 0 1 1:4 0
2. Z Žebrák 2 0 0 0 2 4:15 0

 

"Čeká nás jedno z dalších kvalitních mužstev." je si vědom trenér Sikela před zápasem ve Velkých Popovicích, po kterém by Kralupy do dalšího měsíce rády udržely pozici v horní polovině tabulky zajišťující po sezóně výhodu domácího prostředí pro předkolo play-off. "Věřím, že to bude dobré utkání a že se poperem o body," dodává závěrem vstříc další těžké misi, ve které budou jeho svěřenci potřebovat maximální podporu. Pokud tedy ještě nemáte sobotní program, vyrazte na výlet do Velkých Popovic, města piva, kde si přijde na své nejen každý milovník velkopopovického Kozla, ale i kvalitního hokeje, který tam Kralupy dovezou!

Pokud na utkání zrovna nemůžete osobně, sledujte na naší facebookové stránce live stream! Technické nedostatky z Rakovníka vzaly za své a tentokrát by tedy živému přenosu přímo z místa dění nemělo nic bránit. Tak nás určitě sledujte. 

Společně jsme silnější!

 

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                

  

  • Komentáře jsou prázdné.