Reklamní sdělení
Dobrokrok z. s., správným směremhttps://www.dobrokrok.czDali jsme si za cíl pomáhat zvířatům a seniorům. Pomáhat můžete i vy, třeba nákupem Dobromisky.
english1to1 - výuka angličtinyhttps://www.english1to1.czSPEAKING IS EASY - obecná a obchodní angličtina, konverzace, děti, maturanti, Cambridge zkoušky.
HRNECKY.CZhttps://www.hrnecky.czKeramika do kuchyně i do zahrady. Kvašáky, hrnečky, sošky vodníků. Majolika. Keramické kurzy.

Letos naposledy doma! Pokřtí Kralupy proti Hvězdě nové dresy vítězstvím?

V rámci 14. kola středočeské krajské ligy přivítají v sobotu Kralupy v odvetném utkání pražskou Hvězdu, která bude útočit na třetí vítězství po sobě. Kralupští oproti tomu budou hájit domácí neporazitelnost, která od minulé sezóny trvá už 11 zápasů v řadě. Který tým svou sérii prodlouží?

Poslední domácí zápas roku 2022 a zároveň přitom začátek něčeho velkého. Kralupy proti Hvězdě totiž vůbec poprvé nastoupí ve zbrusu nových dresech s nedávno představeným novým logem, které bude kralupský hokej reprezentovat několik dalších let. A své poprvé si odbude i pražská Hvězda, která zase odehraje svou historickou ligovou premiéru na kralupském zimním stadionu. Hned ve svém prvním představení v Kralupech přitom bude čelit nesnadnému úkolu, tedy vyhrát na ledě, kde už 11 zápasů žádný soupeř neuspěl.

I přestože však domácí statistika mluví jasně, nečeká ani kralupské hokejisty proti Pražanům nic snadného. Hvězda se coby poslední pražský mistr po přesunu do kvalitnější středočeské krajské ligy nějakou dobu s kvalitou soutěže seznamovala. Dlouho tak i čekala na první body, které přišly až v 8. kole po vítězství nad Vlašimí, kterou ovšem na svém ledě roznesla jednoznačně 5:1. A jak se říká, s jídlem roste chuť. A ta po další výhře byla opravdu silná. Od té doby tak Hvězda prohrála už pouze dva zápasy, a to velice těsně 2:3 se Slaným a následně 3:4 na východě proti Kolínu. Jinak uspěla v důležitém utkání o únik z posledního místa severní skupiny 3:2 v Benátkách, porazila Žebrák vysoko 8:0 a nejvyšší váhu má poslední skalp, který přišel proti úřadujícímu mistrovi z Mělníka v poměru 5:1. V posledních 6 kolech tak Pražané vybojovali 12 bodů za 4 plnohodnotné výhry s celkovým skóre 26:11. Tuhle rozjetou mašinu, která, zdá se, ve středočeské krajské lize konečně našla své místo a v Kralupech bude útočit na třetí výhru v řadě, bude hodně těžké zastavit.

Kralupští ovšem budou chtít v sobotu vyhrát více než kdy jindy. Nejenže se sobotní výsledek navždy zapíše jako historicky první v nových dresech, ale zároveň, po zaváhání v posledním kole v nájezdech proti druholigovými hráči posíleným Benátkám, potřebují Kralupané proti Hvězdě zvítězit, aby měli jistotu udržení se do dalšího kola v nejlepší ligové čtyřce postupující po konci základní části napřímo do čtvrtfinále. Ligová tabulka má totiž po posledním prohře Rakovníka nového lídra z Černošic, který má se suverénně nejlepším ligovým útokem neuvěřitelnou fazónu, přičemž hned v závětří ho v tabulce stíhá druhý tým jižní skupiny Velké Popovice, jež ztrácí na Kralupy už jen jediný bod. V případě nezvládnutého sobotního utkání tak mohou Kralupští přijít o svou pozici nejlepšího ze druhých týmů všech tří skupin, jenž má společně se skupinovými lídry po základní části právo napřímo do čtvrtfinále postoupit. Rozhodně nás tedy v sobotu čeká v mnoha ohledech velice zajímavý zápas.

KOHO SLEDOVAT

Nejvýraznějšími osobnostmi v sestavě pražské Hvězdy jsou letos zatím útočníci Ondřej Veverka a Lukáš Procházka. Možná by měly hokejové kluby při výchově útočníků vážně uvažovat o startu hokejové cesty každého z nich na pozici obránce, i útočník Veverka si totiž na postu beka kdysi zahrál a snad i na beku nasbírané zkušenosti ho v útoku letos vynesly na první místo produktivity vokovického týmu. O vlivu umění obránce na jeho výkon na pozici útočníka by mohl koneckonců vyprávět i kralupský tvrďák Tomáš Prášek, který proti Benešovu po přesunu z obrany do útoku hned nastřílel hattrick. Čtyřiadvacetiletý Veverka nejenže momentálně s 11 body (4+7) vede celé bodování svého týmu, ale s pětadvacetiletým Lukášem Procházkou si zároveň oba drží jako jediní dva v týmu průměr více než bodu na utkání. Veverka aktuálně zapisuje 1,1 bodu na zápas, s osmi asistencemi nejlepší nahrávač Procházka pak téměř 1,3 bodu na utkání (9 bodů v 7 odehraných kolech). Oba dva jsou odchovanci pražské Hvězdy, přičemž Procházka má k dobru kromě zkušeností z pražského přeboru také ty ze druhé ligy, v níž odehrál na pomezí juniorského a seniorského věku celkem 33 zápasů v dresu Sokolova a letňanských Letců. Veverka kromě velice krátkého hostování v Berouně za jiný klub než pražskou Hvězdu nehrál, čímž si však v sobě vybudoval ke klubu silný vztah, který dává najevo v každém osobním souboji. Také má z celé kabiny suverénně nejvíce nasbíraných trestných minut, když jich ve svých 11 odehraných zápasech nastřádal už celkem 37. Na mladé útočníky s jedenáctkou a patnáctkou na zádech bude rozhodně potřeba dát si pozor, koneckonců že se Veverka proti Kralupům umí trefit, už letos jednou dokázal. 

V kralupských barvách o sobě dal v posledním zápase po delší době vědět nejlepší střelec mezi obránci David Chládek. Po několikazápasové odmlce vstřelil pětadvacetiletý bek v Benátkách výstavní gól z pravého křídla pod víko domácí brány, čímž poslal náročné utkání do prodloužení. Kromě tohoto už letos jeden ze svých čtyř gólů vstřelil i právě v prvním vzájemném utkání na Hvězdě. Potvrdí Chládek pozici nejlepšího střelce mezi kralupskými beky i v sobotu?

AKTUÁLNÍ TABULKA KLM:

    PŘÍMÝ POSTUP DO ČF Z V VP PP P skóre B
1. J Černošice 13 10 0 0 3 97:52 30
2. S Rakovník 13 10 0 0 3 64:37 30
3. S Kralupy nad Vltavou 13 8 2 1 2 54:35 29
4. V Poděbrady 13 7 1 1 4 69:40 24
    O PŘEDKOLO              
1. J Velké Popovice 13 8 2 0 3 57:38 28
2. J Benešov 13 8 0 1 4 67:47 25
3. V Mladá Boleslav 13 7 0 1 5 55:46 22
4. S Slaný 12 6 1 1 4 44:42 21
5. V Čáslav 13 5 1 3 4 56:57 20
6. V Kutná Hora 13 6 1 0 6 31:44 20
7. V Kolín 13 4 3 1 5 49:45 19
8. J Králův Dvůr 13 6 0 1 6 51:50 19
9. S Mělník 13 5 1 0 7 44:52 17
10. J Vlašim 13 5 0 1 7 58:73 16
11. S Hvězda Praha 13 4 0 0 9 41:45 12
    O UDRŽENÍ              
1. S Benátky nad Jizerou 13 2 1 0 10 34:65 8
2. V Žabonosy 12 2 0 2 8 36:74 8
3. J Žebrák 13 0 0 0 13 21:86 0

 

Sobotním utkáním završí Kralupané los letošních domácích zápasů a zároveň započnou novou éru v nových kralupských barvách. Zápasu tak bude předcházet i ceremoniál se slavnostním představením nových dresů, jímž A-tým brány do nové éry kralupského hokeje otevře. Utkání s na vítězné vlně se vezoucí pražskou Hvězdou navíc slibuje kvalitního hokejovou podívanou. "Hvězda teď hraje dobře," je si vědom i trenér Dušan Sikela. "Myslím si, že po tom začátku, kdy se trochu rozkoukávali, už se zvedli a bude to pro nás těžké utkání. Ale čím těžší utkání, tím jde náš výkon nahoru, takže věřím, že vyhrajeme," dodal kralupský lodivod odhodlaně věříc v podporu domácího publika, která jeho svěřence požene za dvanáctou domácí výhrou v řadě.

Nenechte si ujít poslední domácí zápas tohoto roku a buďte součástí slavnostního zahájení nové kralupské éry, do které budou chtít kralupští hokejisté vstoupit prvním domácím vítězstvím nad pražskou Hvězdou v historii existence obou celků. Přijďte kluky v těžkém zápase podpořit! Společně jsme silnější! 

 

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

  • Komentáře jsou prázdné.