Reklamní sdělení
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Jsme výhradním dovozcem pomůcek https://www.guamani.czJsme výhradním dovozcem pomůcek pro výcvik psů "Z Polytanu SK" pro Českou republiku. Z
english1to1 - výuka angličtinyhttps://www.english1to1.czSPEAKING IS EASY - obecná a obchodní angličtina, konverzace, děti, maturanti, Cambridge zkoušky.

Boj o čtvrtfinálové příčky pokračuje, Kralupy zajíždí na led trápícího se Benešova.

1920_Benesov_Kralupy_preview

Po domácí výhře nad Žabonosy čeká Kralupy poslední listopadové venkovní utkání, v němž zabojují o třetí výhru venku v letošní sezóně. Utkání sehrají na ledě trápícího se Benešova, který má za sebou čtyři porážky v řadě.

Při pohledu na aktuální výsledky těžko věřit, že sobotním kralupským soupeřem je semifinalista posledního ročníku, jenž měl k dispozici mečbol k postupu do finále, které si o rok dříve dokonce zahrál. Momentálně se Benešov díky lepšímu skóre krčí na šestém místě východní skupiny krajské ligy a na poslední místo má náskok jediného bodu. Hlavní opory loňské sezóny však nikam neutekli a hokej hrát nezapomněli, to je potřeba si uvědomit. Na benešovském mužstvu leží cosi jako "psychická deka" podpořená nesetřesitelnou smůlou z posledních utkání, která ztratilo až v jejich samotném závěru. 

Ještě v 7. kole proti favorizované Mladé Boleslavi sehráli benešovští Lvi velmi dobré utkání. Letos velice silným bruslařům, kteří byli navíc prvním mužstvem, co dokázalo zvítězit na ledě Slaného a ještě celkem přesvědčivě 7:2, nakonec díky jejich dvěma trefám ve třetí třetině podlehli v poměru 4:1. Skvěle rozehrané utkání pak měli Benešovští hned v dalším kole v domácím zápase proti Poděbradům, když vedli už 4:1 po první třetině. Zápas však nechali soupeře trestuhodně během pouhých 7 minut v následující dvacetiminutovce zcela otočit na jeho stranu a nebýt vyrovnávacího gólu ve třetím dějství, nebrali by ani bod. Utkání nakonec ztratili v prodloužení. Poslední zápas pak sehrál Benešov na ledě Mělníka. V tomto boji dokonce třikrát vedl a domácí soupeř musel vždy dotahovat. Až téměř sedm minut před koncem třetí třetiny se dostal Mělník díky využité přesilovce poprvé v utkání do vedení, které už nepustil a Benešov si připsal čtvrtou porážku v řadě.

Stačilo tedy udržet vedení v posledních dvou zápasech a Benešov se mohl prát o třetí místo ve východní skupině s čtrnáctibodovou Čáslaví. Vše je ale jinak a benešovský tým se krčí na chvostu skupinové tabulky, což z něj dělá jedno z nejnevyzpytatelnějších mužstev soutěže. Svou sílu totiž tenhle tým neztratil, nepříznivé výsledky z posledních ligových kol ho budou naopak velmi silně motivovat tuto neuspokojivou bilanci zlomit a vrátit se zpět na příčky, na které byl zvyklý.

Mezi hlavní bodové strůjce patří v Benešově zdejší stálice David Starec a posila z týmu největšího rivala z Vlašimi Marek Kočí. Oba dva sbírají v průměru bod na zápas, Starec si připsal v 9 odehraných utkáních 5 branek a 4 asistence,  Kočí má na kontě po 7 zápasech 4 góly a 3 "áčka". Nejvýraznější útočnou osobností je však v týmu Michal Kaňka, 45ti-letý veterán s bohatými zkušenostmi nejen ze všech českých ligových úrovní, ale i z některých zahraničních. Na přelomu tisíciletí si to zamířil Kaňka z extraligového Kladna přes 1. ligu do norské nejvyšší soutěže, po níž si na jednu sezónu zahrál v nejvyšší dánské lize a anglické EPIHL. Poté až začala jeho benešovská štace ve 2. lize, v níž odehrál po sestupu Benešova do kraje ještě pět sezóny v dresu Žďáru nad Sázavou. Ve svých 43ti letech se pak vrátil do Benešova, kde brázdí už třetí sezónu krajskou ligu a momentálně dokonce vede klubové bodování. Na kontě má Michal Kaňka aktuálně 13 bodů za 5 branek a 8 asistencí a v tabulce ligového bodování mu patří úctyhodné 14. místo. 

V Kralupském mužstvu se situace po přesunu Robina Studenta do první formace vyrovnala. Klubové bodování vede s 10 body (7+3) stále hračička Ondřej Hampl, krok s ním však srovnal jak centr prvního útoku Jakub Kaprál (6+4), tak i jeho křídlo Student (3+7). Hlavně Kaprál prožívá bodové obrození, když 9 bodů zaznamenal jen v posledních čtyřech utkáních. Všem třem pak na paty dýchá třetí člen elitního útoku Ota Řehák s 9 body za 4 góly a 5 asistencí. O konkurenční prostředí v kralupské šatně tak rozhodně není nouze. Skvělou formu si drží i brankář Jiří Exner, který po jediné obdržené brance v posledním zápase vyšponoval průměr inkasovaných gólů na 2,9, což je po loňských téměř 4 obdržených brankách na zápas fantastické číslo. Jediné, co mu ve sbírce zatím v letošním ročníku chybí, je vychytané čisté konto. Udrží svou svatyň neprůstřelnou v sobotním utkání?

Kralupy budou chtít v Benešově každopádně navázat na domácí vítězství 3:1 nad Žabonosy, jímž potvrdily stále trvající domácí neporazitelnost. Z pěti venkovních zápasů však uspěli Kralupští jen dvakrát, čehož jsou si moc dobře vědomi a budou chtít za každou cenu tuto nelichotivou bilanci vylepšit. Zároveň si je trenér Sikela vědom síly soupeře a tuší, že jednoduchá mise to rozhodně nebude. "Po Rakovníku a Slaném nás čeká venku další těžký soupeř, proti němuž věřím, že konečně předvedeme takovou hru, jakou od sebe očekáváme," říká Sikela. "Poslední dvě venkovní utkání jsme prohráli a hlavně ve Slaném nebyl náš výkon moc dobrý, takže máme určitě co napravovat a uděláme všechno pro to, abychom v Benešově uspěli."

V Benešově budou hrát Kralupští poprvé od roku 2014, kdy si odtud odvezli porážku 5:3. Dokáží na tuto prohru po pěti letech odpovědět třetí venkovní výhrou v tomto ročníku? Udrží Jiří Exner své první čisté konto sezóny? Přijde Ondřej Hampl poprvé v letošním ročníku o prvenství v klubovém bodování, či si vedení naopak pojistí a vstřelí svou osmou branku sezóny? Vybojují Kralupy v Benešově druhé místo v západní skupině? O tom všem se můžete přesvědčit osobně na benešovském zimní stadionu, nebo můžete stav zápasu sledovat online na serveru onlajny.com.

Utkání začíná v 17:00 místního času.

TABULKA KLM PO 9. KOLE:

    SKUPINA ZÁPAD Z V VP PP P skóre B
1. Z Černošice 9 8 1 0 0 48:27 26
2. Z Rakovník 9 6 0 0 3 38:26 18
    SKUPINA VÝCHOD              
1. V Mladá Boleslav 9 8 0 0 1 47:26 24
2. V Kolín 9 5 1 0 3 39:32 17
    O PŘEDKOLO              
1. Z Velké Popovice 9 5 0 2 2 45:25 17
2. Z Kralupy nad Vltavou 9 5 1 0 3 40:31 17
3. Z Slaný 9 5 0 0 4 43:41 15
4. V Čáslav 9 4 1 0 4 36:34 14
5. V Poděbrady 9 3 2 0 4 54:50 13
6. Z Mělník 9 4 0 1 4 35:40 13
7. V Kutná Hora 9 2 2 0 5 21:32 10
8. V Benešov 9 2 0 1 6 30:41 7
9. V Žabonosy 9 2 0 1 6 26:45 7
10. Z Příbram 9 2 0 0 7 28:40 6
    O UDRŽENÍ              
1. V Vlašim 9 1 0 3 5 19:38 6
2. Z Králův Dvůr 9 1 1 1 6 19:40 6

 

facebook twitter                                                
  • Komentáře jsou prázdné.