Reklamní sdělení
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Zpátky do boje! V prvním utkání nového roku prověří Kralupy rezerva Příbrami.

1920_Kralupy_Pribram_preview

16. kolo krajské ligy přivane do Kralup momentálně poslední mužstvo západní skupiny - příbramskou rezervu. Pro Kralupy se nebude jednat o první střetnutí s týmem z hornického města, s nevyzpytatelným soupeřem se utkaly už koncem září ve 3. ligovém kole na příbramském ledě, kde díky trefám Oty Řeháka a Martina Davida vybojovaly své vůbec první tříbodové vítězství sezóny a na to se již tuto sobotu budou snažit navázat.

Osud příbramského účastníka letošního ročníku krajské ligy se dal předpovědět ještě před začátkem sezóny, kdy klub odkoupil od letňanských Letců druholigovou licenci a přesunul své hlavní působiště o soutěž výš, kam si s sebou A-tým stáhl i několik klíčových hráčů v čele se suverénním ligovým lídrem Ladislavem Gengelem. Nově vzniklý B-tým se poté bez hlavních opor dlouho nemohl vzpamatovat a kromě zápasu s Kralupy prohrál ještě s pěti dalšími soupeři, než si připsal svou vůbec první ligovou výhru, ta ovšem stála za to. Příbramští si totiž vyšlápli hned na ambiciózní Slaný, které po obratu doslova přejeli v poměru 5:1. Pátou branku dával David Beneš dokonce ve vlastním oslabení a stylově tak završil jedno ze čtyř domácích vítězství, které si Příbram v letošním ročníku krajské ligy připsala. 

Na domácím ledě Příbramští celkově nehrají vůbec špatně. Poměr vstřelených a inkasovaných branek z nich mají 28:21 a čtyři zápasy z osmi, které prohráli, byly nejvýše rozdílem dvou branek. Statistiku jim však kazí venkovní utkání, což by mělo hrát domácím Kralupanům do karet. Z venkovního prostředí totiž příbramská rezerva stále čeká nejen na první vítězství, ale vůbec na první získaný bod. Nejblíže k němu byla na ledě Mělníka a Benešova, kde prohrála o jedinou branku, naopak největší "nálož" obdrželi příbramští na ledě Rakovníka, jemuž podlehli 11:1. Celkové skóre ze soupeřových stadionů drží Příbram před kralupskou štací na mizerném poměru 17:45.

Důvodem mizerných venkovních výsledků může být i častější absence posil z příbramského A-týmu, jehož hráči spoluhráčům z "béčka" hlavně v domácích kláních občas vypomáhají. Předposlední Králův Dvůr však příbramskému celku díky zlepšeným výkonům v posledních kolech odskočil už na rozdíl 6 bodů a jelikož účast v baráži není pro žádný tým žádoucí, nedá se předvídat, v jaké sestavě příbramské mužstvo do Kralup 7 kol před koncem základní části dorazí, což z něj dělá velice nevyzpytatelného soupeře. Jak je vidět na domácích výsledcích, v plné síle dokáže potrápit nejednoho favorita (kromě Slaného dokázalo na domácí půdě porazit v poměru 5:2 například Rakovník, na jehož ledě zaznamenalo onu rekordní porážku sezóny) a není tedy radno bodově nejhorší celek západní skupiny podceňovat. 

Nejúspěšnějším příbramským střelcem je Petr Svoboda, který do brankového konta svého týmu přispěl 7 přesnými zásahy a na druhého nejlepšího střelce má třígólový náskok. Stejný a zároveň nejvyšší počet gólových přihrávek má lídr celého příbramského bodování David Beneš, jenž se svými 11 body zároveň okupuje 71. příčku bodování celé krajské ligy. Hned za ním následuje Martin Hrala s 10 body (4+6), ovšem nejefektivnějším bodovým sběračem je 38-letý Ondřej Mácha, který jako jediný člen mužstva dokázal dlouhodobě sbírat více než 1 bod na zápas. V letošní sezóně však odehrál pouhých 8 klání a jeho bodové konto se tak po třech gólech a šesti asistencích zastavilo na číslovce 9. 

Fazónu v kralupském dresu momentálně zažívá hlavně Ondřej Hampl. 26-letý střední útočník zaznamenal jen v posledních 6 zápasech celých 13 bodů za 5 branek a 8 asistencí, což ho s celkovými 23 body (12+11) vyneslo jako nejproduktivnějšího kralupského hráče až na 8. místo ligového bodování. Velmi dobře se zatím jeví i nová akvizice v Sikelově mužstvu Jiří Brandejský, který má za sebou po přesunu z Poděbrad 4 první utkání za Kralupy a zápas co zápas sbírá čím dál tím více bodů. Po bezbodovém zahřívacím boji s Černošicemi zaznamenal proti Velkým Popovicím svou první asistenci, načež přišel v zápase proti jeho bývalým spoluhráčům z Poděbrad s další asistencí i první gól a v posledním kole na ledě Kolína zaznamenal do své statistiky 1+2. Opomenout nesmíme ani stále se zlepšující obranu v čele s Jiřím Exnerem, jistotou v kralupském brankovišti, která pouštěla v posledních čtyřech utkáních v průměru slušných 1,75 gólu na zápas.

To všechno drží Kralupy nad Vltavou dlouhodobě v horní polovině tabulky západní skupiny, v níž bude v sobotním 16. ligovém kole proti rezervě Příbrami usilovat o 2. místo zajišťující po konci základní části přímý postup do čtvrtfinále play-off. V cestě stojí momentálně hlavně velkopopovický Slavoj, který pozici zatím hájí díky lepšímu poměru vstřelených a inkasovaných branek, v němž má o 6 gólů kladnější bilanci. Třetím do party zaostávajícím za druhým místem jen díky horšímu skóre je Rakovník, jemuž k dorovnání Velkých Popovic chybí branek 10.

Pokud chtějí Kralupy na přímý postup do čtvrtfinále v bodově velmi těsné tabulce vážně pomýšlet, bude pro ně utkání s příbramským outsiderem velmi důležité. O tom, že se nebude jednat o tak jednoduchou misi, jak by pohled na tabulku mohl napovídat, si je vědom i hlavní trenér Dušan Sikela, který se na zápas s týmem už 2 týdny usilovně připravuje. "Příbram určitě nesmíme podcenit! Měl jsem možnost jí vidět na Mělníku, kde prohráli 5:4 a Mělník to s nimi vůbec neměl jednoduché," vypráví Sikela. "Bude hodně záležet na našem přístupu k tomu utkání, pokud na ně vlítnem a budeme hrát svoji hru, tak bychom to měli zvládnout a já věřím tomu, že to tak bude."

Zápas proti příbramské rezervě bude vůbec prvním utkáním tohoto roku po přestávce, která trvala dlouhé 2 víkendy. Pokud jste stejně tak natěšení, jako my, tak určitě neváhejte a vyrazte s námi na stadion kralupské bojovníky podpořit. Společně jsme silnější! 

TABULKA KLM PO 15. KOLE:

    SKUPINA ZÁPAD Z V VP PP P skóre B
1. Z Černošice 15 11 1 1 2 65:45 36
2. Z Velké Popovice 15 6 3 3 3 65:45 27
    SKUPINA VÝCHOD              
1. V Čáslav 15 9 1 0 5 67:50 29
2. V Poděbrady 15 8 2 0 5 94:72 28
    O PŘEDKOLO              
1. V Mladá Boleslav 15 9 0 1 5 67:52 28
2. Z Kralupy nad Vltavou 15 7 2 2 4 64:50 27
3. Z Rakovník 15 8 1 1 5 62:52 27
4. Z Slaný 15 8 0 1 6 72:63 25
5. Z Mělník 15 7 1 2 5 65:66 25
6. V Kolín 15 6 1 0 8 57:69 20
7. V Benešov 15 6 0 1 8 60:60 19
8. Z Králův Dvůr 15 4 2 1 8 40:57 17
9. V Vlašim 15 4 1 3 7 43:62 17
10. V Kutná Hora 15 3 2 1 9 36:54 14
    O UDRŽENÍ              
1. Z Příbram 15 3 1 0 11 45:66 11
2. V Žabonosy 15 3 0 1 11 41:80 10

 
Úvodní vhazování je naplánováno v tradičním kralupském čase 18:15! Pokud přeci jen dorazit nemůžete, zůstaňte přesto s námi a sledujte utkání buď na onlajnech či skrz náš live stream!

 

facebook twitter                                               
  • Komentáře jsou prázdné.