Reklamní sdělení
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
Vavito - dřevěné hračkyhttps://www.vavito.czDřevěné a ručně vyráběné hračky rozvíjející jemnou motoriku, kreativitu, inspirováno Montessori.

V sobotu dorazí čáslavský obhájce titulu, Kralupy proti němu zaútočí na šestou výhru v řadě!

1920_Kralupy_Caslav_preview

Letošní ročník krajské ligy spěje ke svému závěru, vyřazovací boje se pomalu blíží a Kralupy čeká nelehká zkouška. V rámci 19. ligového kola dorazí do Kralup obhájce středočeského ligového titulu z Čáslavi, jehož cílem bude přerušit domácí pětizápasovou vítěznou sérii a znepříjemnit Kralupanům cestu do kýženého čtvrtfinále.

Výsledky posledního hracího kola přinesly Kralupanům konečně vytoužený posun na 2. místo ve skupině, o které se již delší dobu přetahovali se Slavojem z Velkých Popovic, a nutno říct, že posun byl zasloužený. Velké Popovice byly vskutku vytrvalým soupeřem, ovšem Kralupští nejenže dokázali bodovat v posledních osmi utkáních po sobě, ale zároveň drží sérii pěti vítězstvích v řadě, kterou se bude snažit Čáslav v Kralupech přerušit.

Čáslavští, jakožto čerstvý ligový mistr, který obral o korunku předchozího vítěze z Černošic, začali letošní sezónu s drobnou mistrovskou kocovinou a v prvních dvou ligových kolech nedokázali vůbec bodovat. Následně se chytili doma proti Benešovu a na špatný start navázali třízápasovou vítěznou sérií, ovšem již po devíti odehraných utkáních měli na kontě stejný počet porážek, jako za celou loňskou základní část, jíž však prošli téměř doslova jako nůž máslem. Dvakrát v ní zaznamenali sérii 8 vítězných zápasů v řadě, o čemž už si letos mohou nechat jen zdát. Maximální délka letošní čáslavské vítězné "šňůry" čítala totiž 4 zápasy po sobě a momentálně jsou naopak blízko třetí porážce v řadě. Hned po oné sérii výher totiž Čáslav padla na ledě Mladé Boleslavi, načež nedokázala uspět v domácím utkání proti nevyzpytatelné Vlašimi, což bylo zatím jejich posledním vstoupením. Čáslavi momentálně na druhé místo východní skupiny, díky němuž by se vyhnula předkolu play-off, schází pouhé 3 body a stejně jako Kralupy nemá v případném předkole stále jistou ani výhodu domácího prostředí. O motivaci tedy bude mít v Kralupech rozhodně postaráno. 

Jedním z nejnebezpečnějších článků čáslavských Gripenů bude jistě útočná posila z druholigových Řisut Ondřej Krpata. Osmadvacetiletý útočník se k mužstvu z Kutnohorska připojil v průběhu sezóny, když po 5 představeních v řisutském dresu nedokázal zaznamenat jediný bod, ovšem v tom čáslavském se uvedl se ve více než skvělém světle. Po 10 odehraných utkáních si připsal slušných 13 bodů za 7 branek a 6 asistencí a s průměrem 1,3 bodu na zápas vévodí v této statistice celému týmu. Nejproduktivnějším mužem Čáslavi je však s 20 body stále Michal Kraučuk, na něhož ztrácí jen jediný bod Jan Sladký. Oba dva útočníci se zároveň se 13 asistencemi dělí o pozici nejlepšího nahrávače mužstva. No a hříchem by jistě bylo po nejlepších asistentech opomenout nejúspěšnějšího čáslavského střelce, jímž je s 10 brankami Filip Navrátil, jemuž zároveň patří se 17 body třetí příčka týmového bodování. Zajímavostí je, že žádný ze tří uvedených nejproduktivnějších borců nezaznamenal v letošní sezóně jedinou zápasovou absenci.

Stejně jako Čáslav, i Kralupy získaly v průběhu sezóny do svých řad svého žolíka do závěrečných bojů. Je jím Jiří Brandejský, který sezónu začal v poděbradském dresu, ovšem výrazně dařit se mu začalo až v tom kralupském. Do prvního ostrého zápasu za Kralupy naskočil akorát na začátku druhé poloviny sezóny a jediným utkáním, v němž nedokázal bodovat, bylo právě premiérové představení proti Černošicím, kdy Kralupané zvítězili 1:0 po prodloužení. V následujícím boji na ledě Velkých Popovic zaznamenal svou první asistenci a od třetího utkání za Kralupy, symbolicky proti jeho nedávným spoluhráčům z Poděbrad, se ho drží střelecká slina. Proti Čáslavi bude totiž útočit na 6. zápas v řadě, v němž dokázal skórovat. Celkově má po 7 absolvovaných bojích v kralupských barvách na kontě slušných 10 bodů za 5 branek a 5 asistencí, na nejlepší průměr nasbíraného bodu na zápas to však zatím nestačí. Jen o necelé dvě setiny ho stále drží suverénně nejproduktivnější Kralupan Ondřej Hampl (1,44), jenž má na kontě 26 bodů (12+14), s nimiž reprezentuje Kralupy v elitní desítce bodování celé krajské ligy. Hampl je také jedním z pětice kralupských hráčů, kteří se aktivně zúčastnili každého z 18 dosud odehraných utkání letošního ligového ročníku a snad i díky tomu drží kromě pozice nejproduktivnějšího hráče suverénně také titul nejlepšího nahrávače a stále ještě i nejúspěšnějšího střelce. Tam už mu ovšem na krk dýchá s 11 brankami Robin Student, jenž dokázal vstřelit 5 branek jen za poslední 4 ligová kola a s 18 body mu patří i 2. pozice celého kralupského bodování. V podobné formě hraje v poslední době také tabulkou týmového bodování nenápadně nahoru se posouvající devatenáctiletý benjamínek mužstva Tomáš Soukup, který stále ještě nastupuje i v dresu kralupské juniorky, ovšem formu chytil v posledních kolech hlavně v hlavním týmu mezi muži. V posledních 4 zápasech nasbíral velice slušných 7 bodů a jediný bod mu chybí na 5. příčku kralupského bodování momentálně okupující nejproduktivnějším obráncem Jakubem Verbíkem (3+9). Ten za poslední 4 ligová kola nasbíral, stejně jako Student, 5 bodů, 3 z nich však zaznamenal za vstřelené branky, což je na obránce vynikající počin a do blížících se vyřazovacích bojů jistě velký příslib. Stejně tak u stabilně vynikající výkony podávajícího prvního kralupského brankáře Jiřího Exnera, který drží "šňůru" pěti výher v řadě, k nimž dopomohl několika nadpozemskými zákroky a fantastickým průměrem 2,4 inkasované branky na utkání. 

Kralupy doma v letošní sezóně stále ještě neodehrály utkání, v němž by nezískaly alespoň jeden bod. Tuto skutečnost budou tedy obhajovat i v zápase proti úřadujícímu mistrovi z Čáslavi, kde se budou snažit navázat na úspěch z posledního víkendu na ledě Easy Flyers z Králova Dvora. Toho, že se nebude jednat o jednoduchou misi, si je vědom i hlavní kralupský trenér Dušan Sikela, který si přesto klade jen ty nejvyšší cíle. "S Čáslaví to bude úplně o něčem jiným, než proti Královu Dvoru. Je to loňský vítěz soutěže a hráčská kvalita je tam velká," ví Sikela. "Náš výkon to určitě ovlivní, ale já doufám, že zase jen k lepšímu. S lepšími soupeři se nám hraje o něco líp, takže určitě budeme hrát dobře a věřím tomu, že Čáslav potrápíme." 

Pokud tedy ještě nemáte program na sobotní večer, určitě vezměte v potaz předposlední domácí utkání v základní části letošního ročníku hokejové krajské ligy, v němž budou Kralupy obhajovat těžce vydřenou druhou pozici v tabulce západní skupiny. Už to je samo o sobě obrovské lákadlo. Když k tomu navíc připočtete, že proti bude stát obhájce posledního středočeského mistrovského titulu, vyjde vám výsledek, že na tomto zápase rozhodně nemůžete chybět! Tak dorazte, bude se rozhodně na co dívat! 

TABULKA KLM PO 18. KOLE:

    SKUPINA ZÁPAD Z V VP PP P skóre B
1. Z Černošice 18 13 1 1 3 82:56 42
2. Z Kralupy nad Vltavou 18 9 3 2 4 76:57 35
    SKUPINA VÝCHOD
1. V Poděbrady 18 11 2 0 5 112:76 37
2. V Mladá Boleslav 18 11 0 1 6 80:63 34
    O PŘEDKOLO              
1. Z Rakovník 18 10 1 2 5 76:61 34
2. Z Velké Popovice 18 7 4 3 4 77:56 32
3. V Čáslav 18 9 2 0 7 79:66 31
4. Z Mělník 18 8 1 2 7 78:81 28
5. Z Slaný 18 8 0 2 8 79:79 26
6. V Benešov 18 7 0 2 9 74:74 23
7. V Vlašim 18 6 1 3 8 58:77 23
8. V Kolín 18 6 1 0 11 62:84 20
9. V Kutná Hora 18 4 3 1 10 45:64 19
10. Z Příbram 18 5 1 0 12 61:78 17
    O UDRŽENÍ              
1. Z Králův Dvůr 18 4 2 1 11 47:74 17
2. V Žabonosy 18 4 0 2 12 47:87 14


Pokud si přeci jen budete muset předposlední domácí zápas základní části v naší téměř nedobytné tvrzi ujít, zůstaňte s našimi bojovníky alespoň na dálku a sledujte náš live stream! Společně jsme silnější!

 

facebook twitter                                               
  • Komentáře jsou prázdné.