Reklamní sdělení
Kávovary Nový Jičínhttps://kavovary-nj.websnadno.czServis kávovarů, prodej kávovarů, prodej kávy
Jóga Brno a Tišnovhttps://www.jogaeva.czJóga Brno/Tišnov pro začátečníky, pokročilé, těhotné, po porodu, hormonální; videokurzy, pobyty.
Sportovní sběratelské kartyhttps://www.collectorie.compro milovníky i investory sportovních karet. Nabídka se zaměřuje na hokejové a fotbalové karty.

Za pátým kolem do Kolína! Budou Kralupy první, kdo kolínské béčko porazí?

2122_Kolin_Kralupy_preview

5. kolo středočeské krajské ligy zavede Kralupany až na led prvoligového Kolína, kde se proti zdejšímu rezervnímu týmu budou snažit odčinit nepovedené domácí utkání s dalším zástupcem východní skupiny z Poděbrad. Podaří se Kralupům jako vůbec prvnímu soupeři v Kolíně bodovat? 

Můj dům, můj hrad. Jestli si něco kolínské béčko letos opravdu jako oko v hlavě střeží, je to rozhodně neporazitelnost v domácím prostředí. Kolínští měli to štěstí, že jim los krajské ligy nadělil na začátek sezóny hned tři domácí utkání po sobě a tuto příležitost využili bez zaváhání. 24:7 je celkové skóre z těchto tří zápasů ve prospěch kozlů, když to vůbec ze všech nejvíce odskákali vlašimští Rytíři, kteří si z Kolína odvezli poctivých 13 fíků. A formu si s sebou Kolínští v předchozím odehraném kole i přes nekompletní sestavu přenesli i do Černošic, kde porazili finalisty posledního dohraného ročníku 4:3 v prodloužení. 

Kralupané mají z venkovních utkání rozdíl ve skóre rovněž pozitivní, když porážku 4:2 v Rakovníku odčinili historickým vítězstvím 5:2 na ledě Velkých Popovic a do Kolína pojedou s nadějí odčinění porážky 1:5 na vlastním ledě od Poděbrad. "Pokud chceme uspět, musíme hlavně proměňovat vyložené šance," reaguje hlavní kralupský trenér Dušan Sikela na dvě horní tyčky a několik neproměněných příležitostí v zápase proti Poděbradům, ve kterém nechal domácí útok brankáře soupeře vyniknout. Sílu oponenta bere jinak Sikela pozitivně jako výzvu. "Čeká nás těžký soupeř, ale to je jedině dobře. To nás může jedině posílit."  

KOHO SLEDOVAT

Působí na ledě jako otec a syn, kteří se znají odjakživa, a přesto se ani jeden z nich nejmenuje Kadlec. Jako uragán vlétla do ligy dvougenerační kolínská dvojice Josef Malý s Robinem Martínkem, který když přišel na svět, prožíval už Malý v dresu Kolína svou první druholigovou sezónu. Čtyřicetiletý veterán strávil v Kolíně až na drobné výjimky nakonec celou svou hokejovou kariéru a až do získání licence pro Chance ligu působil v jeho prvním týmu. Celkově odehrál ve 2. lize 687 utkání, v nichž zaznamenal 291 gólů a rovných 300 asistencí a i díky spolupráci s jednadvacetiletým Martínkem nenechává svým letošním vstupem do krajské ligy na své druholigové výkony zapomenout, když drží po třech odehraných utkáních dvanáctibodový zápis 5 branek a 7 asistencí.

Robin Martínek se před třemi lety vrátil z dvouleté norské štace, kde kromě mládežnických týmů Lillehammeru vyzkoušel v dresu Gjøviku i druhou nejvyšší norskou soutěž dospělých, načež započal ve své dospělé kariéře epizodu kolínskou. Ve dvou druholigových sezónách poté nasbíral v 77 zápasech celkem 39 bodů (18+21) a svou šanci jako mladá naděje dostal i loni v Chance lize, kde odehrál celkem 20 utkání, než se přesunul do kraje. V krajské lize letos zatím po boku Malého nastřádal celkem 11 bodů, ovšem bodovat dokázal i bez zkušeného parťáka, když si připsal při jeho absenci v Černošicích další dva body navíc a momentálně tak vede se čtyřmi góly a devíti gólovými nahrávkami suverénně celé týmové bodování. Dokáží Kralupy touto dvojicí tažený rozjetý kolínský útok zastavit?

Proti rezervě Kolína prožil jako svou vůbec první zkušenost s vyřazovacími boji v dospělém hokeji v roce 2020 mladý kralupský talent David Bradáček, který Kralupům tehdy pomohl dvěma góly k postupu z předkola proti kozlům do čtvrtfinále krajské ligy. Dvacetiletý útočník tak proti tomuto soupeři drží stoprocentní střeleckou bilanci, když dokázal skórovat v obou utkáních, ve kterých proti Kolínu nastoupil. Udrží Bradáček trend i v nedělním zápase? 

ZAJÍMAVOST

Rezervní tým SC Kolín letos rozehrál svou čtvrtou sezónu od svého obnovení po jednorázové působnosti v ročníku 2005/2006. Tehdy nedokázal vyhrát ani jediné ze všech 22 ligových utkání, současný obrázek tohoto mužstva je však diametrálně odlišný. Důvodem obnovy kolínského béčka v roce 2018 bylo zrušení juniorské kategorie a tedy vytvoření pole působnosti pro osmnáctileté hráče, kteří najednou neměli kde hrát. Původním plánem bylo začít hned v krajské lize, z toho však po neúspěšných jednáních se svazem či přímo některými kluby nakonec sešlo a mladý tým doplněný zkušenými mazáky si tak musel své působení na čtvrté české nejvyšší ligové úrovni vybojovat přes nižší krajskou soutěž sportovní cestou. To zvládl bravurně hned na první pokus suverénní základní částí odehranou bez ztráty kytičky a konečným skóre 174:41, když zaváhal v celé sezóně pouze dvakrát při překvapivé remíze 3:3 v prvním utkání čtvrtfinále na ledě Solopisk a porážce 2:1 v barážovém utkání v Kutné Hoře, která už však jeho postup neohrozila. Hned v prvním ročníku v krajské lize poté "béčkaři" vybojovali postup do předkola play-off, kde následně ztroskotali na Kralupech - tento příběh už všichni dobře známe. Když pak získal kolínský A-tým po zakončení loňské nedohrané sezóně na špici druholigové tabulky licenci na působení v Chance lize, posílila rezerva Kolína o další kvalitní druholigové hráče, kteří už na druhou českou nejvyšší soutěž nestačili, což z nich nakonec momentálně dělá jednoho z aspirantů na krajský titul. 

 

 AKTUÁLNÍ TABULKA KLM:

    SKUPINA ZÁPAD Z V VP PP P skóre B
1. Z Rakovník 4 4 0 0 0 21:6 12
2. Z Králův Dvůr 4 3 0 0 1 14:12 9
    SKUPINA VÝCHOD
1. V Kolín 4 3 1 0 0 28:10 11
2. V Mladá Boleslav 4 3 0 0 1 23:18 9
    O PŘEDKOLO              
1. Z Mělník 4 2 0 1 1 21:14 7
2. Z Černošice 4 2 0 1 1 16:14 7
3. Z Velké Popovice 4 2 0 0 2 25:14 6
4. Z Kralupy nad Vltavou 4 2 0 0 2 14:14 6
5. V Žabonosy 4 1 1 1 1 13:14 6
6. V Vlašim 4 2 0 0 2 15:25 6
7. V Poděbrady 4 1 1 0 2 16:15 5
8. V Benešov 4 1 0 2 1 15:16 5
9. V Čáslav 4 1 0 0 3 9:17 3
10. Z Slaný 4 0 1 0 3 15:30 2
    O UDRŽENÍ              
1. Z Žebrák 4 0 1 0 3 9:24 2
2. V Kutná Hora 4 0 0 0 4 5:16 0

 

Přestože v celkové historii kolínské rezervy ještě Kolínští nikdy Kralupany nedokázali porazit, budou v tomto zápase vzhledem k dosavadním výsledkům drobnými favority. Dokáží Kralupy kozlům uzmout jejich věneček a na dobro sprovodit ze světa jejich letošní nejen domácí neporaženost? Sledujte souboj živě na naší facebookové stránce, nebo lépe naše bojovníky dorazte osobně podpořit přímo na tribunu! Začínáme v nedělních 17:15!

Společně jsme silnější!

 

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                

  

  • Komentáře jsou prázdné.