Reklamní sdělení
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Do Berouna pro čtvrtou výhru v řadě? Kralupy vyzve na svém ledě Králův Dvůr

2122_KraluvDvur_Kralupy_preview

Po domácím devítigólovém představení se Žebrákem čeká Kralupy výjezd do Berouna, kde proti Královu Dvoru sehrají poslední říjnové utkání. Kralupané v něm budou bojovat o čtvrtou výhru v řadě, která je může posunout na nejvyšší příčky tabulky západní skupiny. 

Mise však kralupské hokejisty rozhodně nečeká jednoduchá. Králův Dvůr před posledním pandemií přerušeným ligovým ročníkem posílil své řady a do obou posledních sezón vstoupil nebývale úspěšně. V loňském ročníku stihl odehrát čtyři utkání, z nichž nebodoval pouze v jediném zápase, jinak stihl obrat o bod Mělník, silné ofenzivní Poděbrady znemožnit v poměru 6:2 a vlašimské Rytíře na jejich vlastím ledě deklasovat vysoko 11:3. Co však Kralupanům hraje do karet, je to, že jediným loňským případem, kdy Králův Dvůr nebodoval, bylo právě utkání v Kralupech, odkud si odvezl tradiční porážku 6:3. Pro Kralupy to znamenalo čtvrté vítězství nad tradičním soupeřem v řadě a že se jim proti mužstvu od Berounky dlouhodobě daří, svědčí i fakt, že s ním naposledy nebodovali před dlouhými devíti lety.

V podobném duchu jako do té loňské vstoupili Králodvorští i do sezóny letošní, když z dosud sedmi odehraných zápasů prohráli jen tři. Venku to bylo na ledě silných Velkých Popovic či Rakovníku a na domácím ledě je dokázaly obrat o body pouze Černošice, které v Berouně zvítězily těsně 4:3. Jinak zde ztroskotal mimo jiné i současný lídr západní skupiny Mělník, pro něhož bylo utkání u Berounky dosud vůbec jediným, ve kterém nedokázal získat ani bod. Co jiného by tedy mělo o domácí síle kralupského sobotního soupeře vypovídat více.

KOHO SLEDOVAT

Hlavní postavou králodvorských úspěchů je dvacetiletý Aleš Petrus, který si kroutí v dresu Easy Flyers první sezónu a díky 9 bodům za 3 branky a 6 asistencí si drží průměr více než bodu na utkání. Petrus se na Berounsko vrátil po štacích v kladenských mládežnických výběrech a několika zápasech v krajské lize v dresu Slaného, přičemž s hokejem začínal v klubu Berounských medvědů. Ve své první sezóně za Králův Dvůr si zatím Petrus vede nad očekávání dobře. 

Prakticky první ročník odehrává v králodvorských barvách i Petrusův parťák z útoku Tomáš Březina, který byl členem sestavy Easy Flyers sice již loni, ale odehrát stihl jediný zápas na ledě vlašimských Rytířů. Upozornit na sebe však stihl vstřeleným hattrickem a jedním bodem za asistenci k tomu. V letošní sezóně má Březina na svém kontě prozatím po šesti odehraných utkáních celkem 5 bodů za 3 branky a 2 asistence. Před angažmá v Králově Dvoře působil Březina dvě sezóny v zámořské USPHL Premiere, kde se v celkem 84 zápasech včetně play-off předvedl 44 body za 29 gólů a 15 asistencí. Mimo krajské ligy ladí Březina formu rovněž v univerzitní lize za Engineers Prague.

Na kralupské straně se do střelecké formy v posledních dvou utkáních vrátil první centr Jakub Kaprál, který po produktivním devítibodovém přípravném období smolně zlomil svou spolehlivou střeleckou zbraň. S novou hokejkou se poté celých pět dlouhých kol marně snažil střeleckou smůlu prolomit, až mu došla trpělivost a náčiní znovu vyměnil. Hned v následném zápase vsítil dvě branky, načež přidal další v posledním utkání proti Žebráku. Potvrdí návrat mezi střelce i v sobotním zápase s Královým Dvorem, proti němuž nasbíral ve čtyřech posledních vzájemných střetnutích celkem 7 bodů (4+3)?

ZAJÍMAVOST O SOUPEŘI

Až na výjimku ze sezóny 2014/2015 je Králův Dvůr ve středočeské krajské lize už dlouhá léta jejím stabilním účastníkem. Kdo však tito dnešní Easy Flyers vlastně jsou? Klub od roku 2001, kdy byl založen, působil několik let o úroveň níž v krajské soutěži, kde se pohyboval spíše ve spodních patrech tabulky, než že by měl nějaké postupové ambice. V krajské lize v té době hrál klub z malé obce Felbabka, kde žije aktuálně necelých 290 obyvatel. Tento malý klub byl založen již v roce 1937 a dlouho působil dokonce v soutěžích na 2. československé ligové úrovni. Své zápasy odehrávala Felbabka rovněž na zimním stadionu v Berouně, stejně jako králodvorští Easy Flyers. V roce 2006, tedy po téměř 70 letech své existence, na felbabský celek dolehla finanční náročnost soutěže a nadále již nebyli schopni v lize samostatně působit. Přišla tak dohoda s králodvorským klubem, následná fúze a s ní tak i právo Králova Dvora na účast ve 4. české nejvyšší soutěži, kde od té doby až na zmiňovanou sezónu 2014/15 působí dodnes, jak ho nyní známe.

AKTUÁLNÍ TABULKA KLM:

    SKUPINA ZÁPAD Z V VP PP P skóre B
1. Z Mělník 7 5 0 1 1 36:20 16
2. Z Rakovník 7 4 2 0 1 31:18 16
    SKUPINA VÝCHOD
1. V Kolín 7 5 1 1 0 41:20 18
2. V Poděbrady 7 4 1 0 2 40:24 14
    O PŘEDKOLO              
1. Z Velké Popovice 7 5 0 0 2 45:22 15
2. Z Kralupy nad Vltavou 7 4 1 0 2 32:21 14
3. V Benešov 7 4 0 2 1 33:23 14
4. Z Králův Dvůr 7 4 0 0 3 23:23 12
5. V Vlašim 7 4 0 0 3 31:34 12
6. Z Černošice 7 3 0 1 3 26:29 10
7. V Mladá Boleslav 7 3 0 0 4 28:36 9
8. V Žabonosy 7 1 1 2 3 23:39 7
9. V Kutná Hora 7 1 0 0 6 14:27 3
10. Z Slaný 7 0 1 1 5 24:47 3
    O UDRŽENÍ              
1. V Čáslav 7 1 0 0 6 15:30 3
2. Z Žebrák 7 0 1 0 6 18:47 2


Kralupy budou v Berouně útočit na čtvrtou výhru v řadě, která jim při určité souhře okolností může vynést umístění na prvních dvou příčkách skupiny zajišťující po základní části přímý postup do čtvrtfinále play-off. Porážka je však zároveň může ve vyrovnané tabulce sesadit až na 5. místo boje o předkolo. Králův Dvůr bude oproti tomu bojovat v přímém souboji právě o aktuální kralupskou pozici, očekávat se dá tedy od obou stran souboj na ostří nože. "Bude to pro nás důležitý zápas," ví útočník Ondřej Hampl. "Potřebujeme teď udělat nějakou sérii, urvat tam vítězství a posouvat se tabulkou dál nahoru." 

V těžkém souboji nebude chtít ani jedno z mužstev nechat soupeři zadarmo jediný centimetr ledu a Kralupané tak budou na téměř nedobytném berounském ledě potřebovat vaší plnou podporu. Pokud tedy můžete, neváhejte vyrazit kralupské hokejisty podpořit přímo na tribuny, případně fanděte na dálku skrze live stream na naší facebookové stránce! Společně jsme silnější! 

 

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                

  

  • Komentáře jsou prázdné.