Reklamní sdělení
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

DERBY JE TU! Porazí Kralupy "Cháberův" Mělník?

2122_Kralupy_Melnik_preview

Po rekordním vítězství v Mladé Boleslavi čeká Kralupy završení první poloviny sezóny v podobě domácího okresního derby s aktuálním lídrem celé krajské ligy z Mělníka! Na první příčku drženou Juniorem ztrácí Kralupané aktuálně čtyři body a v sobotním zápase tedy budou usilovat o dotažení se na nejtěsnější kontakt.

Pro někoho šlágr kola, pro jiné i kulturní událost celé sezóny, utkání s největším ligovým rivalem je v každém případě tím, na kterém nemůže správný fanoušek za žádných okolností chybět a které každoročně výrazně navyšuje průměrnou sezónní návštěvnost. I přes veškerá vládní omezení věříme, že ani letošní derby v Kralupech nebude výjimkou, tím spíše, že na druhé straně bude tým, který aktuálně vede celou krajskou ligu. 

"Derby je vždy speciální utkání, na které se osobně těším od začátku sezóny," potvrzuje význam sobotního střetnutí i stálice prvního kralupského útoku Jakub Kaprál, který už jich v dresu Kralup několik absolvoval. "Letos je to celé ještě umocněno tím, že oba týmy hrají nahoře a podle mého názoru bude v utkání k vidění to nejlepší, co letošní liga může nabídnout. Věřím, že diváků dorazí hodně," doplňuje pětadvacetiletý střední útočník, který své bodové konto jen v posledních čtyřech zápasech obohatil o dalších 5 bodů za 4 góly a 1 asistenci. 

Sobotní zápas bude o to peprnější, že případná tříbodová výhra může Kralupy za předpokladu rakovnického zaváhání ve Velkých Popovicích vyšvihnout na druhé místo západní skupiny se ztrátou jediného bodu právě na Mělník, jehož vedoucí pozice tak může výrazně ztratit na pohodlí.

NA KOHO SI DÁT POZOR

Nezpochybnitelný podíl na dosavadních mělnických úspěších má před sezónou s velkou pompou oznámená brankářská posila Jan Chábera, který měl nahradit před loňským pandemií přerušeným ročníkem domluveného Lukáše Cikánka. Ten nakonec zakotvil o pár kilometrů po proudu Labe dál mezi prvoligovými Ústeckými Lvy, avšak mělnický fanda v žádném případě smutnit nemusí. Chábera totiž od prvního zápasu spolehlivě plní vše, co se od něj očekává. Mělník od angažování někdejšího extraligového gólmana Kladna, Českých Budějovic, Mladé Boleslavi či pražské Sparty inkasuje v průměru 2,7 gólu na zápas a prohrál jediné dva duely. V těch však Chábera vůbec nebyl na soupisce a jeho čísla jsou tak ještě mnohem zajímavější. Aktuálně má za sebou sedmatřicetiletý brankář v letošní sezóně 6,5 odchytaného zápasu, v nichž nepoznal ani jednou hořkost porážky a průměr inkasovaných branek drží na fascinujících 2 gólech na 60 minut, což je číslo, na kterém byl celý mělnický tým naposledy v základní části sezóny 2005/2006, kterou zakončil postupem do 2. ligy. Pro zajímavost onen půlzápas, co Cháberovi chybí k odchytané sedmičce, zaznamenal rodák z Jindřichova Hradce hned v prvním kole proti Žebráku, kde začal utkání na jednička, ovšem kvůli nevytíženosti ho nakonec mělnická střídačka v polovině zápasu za stavu 4:0 stáhla a dala šanci si zachytat i druhému brankáři Davidu Šimáčkovi. Ten následně od Žebráku během 15 minut inkasoval čtyři góly.

S jistotou v zádech pak hraje ve větší pohodě i obrana, která si může s klidem dovolit podpořit útok. Vůbec nejvíce bodů na utkání z mělnických beků sbírá nám všem velmi dobře známý obránce Miloslav Cafourek, který přijal před dvěma lety mělnický dres právě namísto toho kralupského, v němž předtím strávil jednu sezónu. Kromě spolehlivé defenzivy tak "Cáfa" sbírá stále ve větším tempu i body, když jich má aktuálně na kontě po šesti odehraných zápasech celkem 9, z nichž 6 pobral jen v posledních třech kolech. 4 body navíc zapsal za vstřelené góly a patří mu tedy i momentální pozice nejlepšího střelce mezi mělnickými obránci, čemuž se při vzpomínce na jeho dělové rány od modré rozhodně nelze divit. S 1,5 zapisovaného bodu na utkání drží Cafourek v této statistice dělené druhé místo mezi obránci celé ligy. V samotném bodování přitom přesto o jeden bod zaostává za spoluhráčem Kryštofem Kapounem, který však odehrál o 4 utkání navíc.

A když to lepí vzadu, přenáší se pohoda i na útočníky, kteří letos prozatím střílí přesně 5,4 gólu na utkání. Lepší průměr měl Mělník naposledy ve výše již zmiňované sezóně 2005/2006, kdy následně postoupil o ligovou úroveň výš. O nejvýraznější zápis se stará Tomáš Havel, který spoluhráčům odskočil hlavně díky čtyřbodovému 8. kolu s Velkými Popovicemi a třem dalším bodům v 10. kole v Benešově. Havel tak momentálně hraje ve velké fazóně a s celkově 17 body za 10 branek a 7 asistencí nejenže vede se čtyřbodovým náskokem týmové bodování, ale zároveň se po posledním kole dostal do top 10 bodování celé krajské ligy.

Zapomínat nesmíme ani na mladou útočnou naději Mělníka Jakuba Šípka, který si v 21 letech kroutí čtvrtou sezónu mezi dospělými, přičemž hned tu druhou zakončil s 15 góly jako devátý nejlepší střelec celé ligy a loňský nedohraný ročník uzavřel se 7 body za 5 gólů a 2 asistence zapsaných v pouhých 3 zápasech, což ho vyneslo kromě čela mělnického bodování i na 10. místo celé krajské ligy.

ZAJÍMAVOST

Kralupy se s Mělníkem utkají po dlouhých 21 měsících, když poslední vzájemný souboj sehrála obě mužstva na mělnickém ledě v rámci posledního kola základní části sezóny 2019/2020. Než však byla tehdejší sezóna v průběhu vyřazovacích bojů příchodem covidu přerušena, chystaly se oba tábory na událost, kterou tento region do té doby nepamatoval a bohužel stále ještě nepamatuje. Po úspěšném čtvrtfinále s rezervním týmem Mladé Boleslavi čekal Kralupy v semifinále právě rival z Mělníka, se kterým se tak měly napřímo utkat o účast ve finále. Série slibovala rekordní návštěvnost, mezi fanoušky prosakovaly i obavy, zda bude kapacita zimního stadionu v Lobečku vůbec dostačující. V nepravou chvíli však zaúřadovala pandemie covidu-19 a s ní rozsáhlá omezení hromadných akcí, která nakonec nedovolila krajskou ligu dohrát. V sobotu si tak celý region tuto krádež vyšší moci může konečně alespoň v malém provedení vynahradit, a shodou okolností to bude opět po vítězném zápase v Mladé Boleslavi, kterou Kralupští minulý víkend roznesli rozdílem třídy 6:1.


AKTUÁLNÍ TABULKA KLM:

    SKUPINA ZÁPAD Z V VP PP P skóre B
1. Z Mělník 10 8 0 1 1 54:27 25
2. Z Rakovník 10 6 2 1 1 42:26 23
    SKUPINA VÝCHOD
1. V Kolín 10 7 1 1 1 63:29 24
2. V Poděbrady 10 6 1 0 3 55:36 20
    O PŘEDKOLO              
1. Z Kralupy nad Vltavou 10 6 1 1 2 49:29 21
2. V Benešov 10 6 0 2 2 48:33 20
3. Z Velké Popovice 10 6 0 0 4 58:35 18
4. Z Černošice 10 5 1 1 3 41:36 18
5. V Vlašim 10 5 0 0 5 44:49 15
6. Z Králův Dvůr 10 4 1 0 5 31:40 14
7. V Žabonosy 10 3 1 2 4 41:54 13
8. V Čáslav 10 3 0 0 7 28:40 9
9. V Mladá Boleslav 10 3 0 0 7 35:57 9
10. Z Slaný 10 1 1 1 7 36:64 6
    O UDRŽENÍ              
1. V Kutná Hora 10 1 0 0 9 20:43 3
2. Z Žebrák 10 0 1 0 9 24:71 2


Utkání 11. ligového kola završující první polovinu sezóny slibuje nemilosrdný souboj dvou nesmiřitelných rivalů, kteří si navzájem nehodlají nechat zdarma jediný milimetr ledu.  "Mělník jsme navíc v posledních letech mockrát neporazili, takže motivace do utkání máme určitě dostatek," potvrzuje příslib maximálního nasazení i Jakub Kaprál, který bude mít v zápase tu čest rozehrát zápas na úvodním vhazování. To proběhne v tradičních 18:15 kralupského času, tak si termín určitě nezapomeňte ve svých diářích označit a s potvrzením o bezinfekčnosti dle aktuálního vládního nařízení dorazte kralupské hokejisty v domácím utkání sezóny podpořit!

Společně jsme silnější!  

 

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                

  

  • Komentáře jsou prázdné.