Reklamní sdělení
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Po pěti letech do Benátek, poradí si Kralupy proti houževnatému soupeři s rolí favorita?

Prosinec nám otevřel své brány k posledním třem předvánočním utkáním tohoto roku a už v neděli sehrají kralupští hokejisté první z nich, když se v rámci 13. kola představí v odvetném utkání na ledě nováčka z Benátek.    

Po měsíci nabitém těžkými zápasy s ligovými favority čeká Kralupy krátký oddych, alespoň tedy z pohledu postavení obou nedělních soupeřů v tabulce. Coby aktuálně druhý tým celé krajské ligy totiž kralupští hokejisté zavítají na led posledního celku severní skupiny do Benátek, kde se představí po více než pěti letech, když naposledy v listopadu roku 2017 porazili ještě v rámci nižší krajské soutěže místní mužstvo 3:2 po nájezdech. Branky ať už ze hry či samostatného nájezdu si tedy připsali stále aktivní členové dnešní sestavy Jakub Kaprál a Ota Řehák. Kromě obou útočníků utkání pamatuje ještě autor hattricku z posledního kola proti Benešovu Tomáš Prášek.

Nedělní zápas bude odvetným utkáním po vzájemném prvním kole, v němž Kralupané Benátky porazili přesvědčivě 5:2. Na nepovedenou premiéru v krajské lize, ve které benátecké béčko hraje vůbec první sezónu ve své historii, pak navázalo i ve druhém kole proti Benešovu, třetím v Kutné Hoře i čtvrtém proti Rakovníku. Na první body tak Benátečtí čekali až do pátého zápasu, v němž si v lize připsali historicky první tříbodové vítězství proti Královu Dvoru. Následovala ještě jedna výhra na ledě Mladé Boleslavi a s celkem šesti získanými body v tabulce Benátky momentálně okupují poslední místo severní skupiny s tříbodovým mankem na dalšího ligového nováčka, předposlední pražskou Hvězdu.

Bylo by však bláhové si myslet, že i přes pouhé dvě výhry Benátek ze 12 odehraných kol čeká Kralupy jednoduchý zápas. Pokud vynecháme domácí debakl s nejofenzivnějším týmem ligy Černošicemi, od nichž Benátečtí inkasovali 13 gólů, utrpěl kralupský nedělní soupeř všechny jasné porážky ve venkovním prostředí. Kromě Černošic se letos zatím v Benátkách představil ještě Benešov, Rakovník, Králův Dvůr a v důležitém souboji také Hvězda Praha. A se všemi většími či menšími favority Benátky doma uhrály vyrovnaný výsledek. S aktuálně nejlepším týmem z Rakovníku prohrály "jen" 3:4, Králův Dvůr porazily 4:3, s Hvězdou padly 2:3 a pouze zápas s Benešovem dopadl výraznějším rozdílem 2:4 z pohledu Benátek nad Jizerou. I s ním však domácí na začátku vedli a ještě ve druhé třetině hráli vyrovnaně 2:2.

Vyrovnané souboje s favority jen potvrzují očekávaný tvrdý, bojovný a bruslivý hokej ze strany domácích, který soupeřům nedělá moc dobře. Vypovídající jsou i statistiky trestných minut, když hned čtyři hráči Benátek mají na kontě již více než 25 trestných minut. Nejhodnějším z nich je Erik Švach s 26 trestnými minutami, následuje Lukáš Kulvejt s 29 trestnými minutami, Petr Šíma s 31 trestnými minutami a samotným králem všech vylučovaných je David Horáček s celkem 39 nasbíranými trestnými minutami. Pro porovnání z kralupské sestavy má suverénně nejvíce trestných minut tvrďák Tomáš Prášek, který jich nasbíral už celkem 16. Sám Prášek má přitom na tvrdý hokej v Benátkách stále docela živé vzpomínky. "Když jsem tam hrál naposledy, tak mi přepůlili zub," vzpomíná dnes už s úsměvem na zápas pět let zpátky. "Ty zápasy tam byly vždycky takový tvrdší, bojovnější, hrálo se hodně do těla, měli tam vždycky hodně mladých kluků, kteří to utkání nevypustí."

KOHO SLEDOVAT

Tradičnímu benáteckému lídrovi Martinu Hoškovi, který je zatím sice na čtvrtině bodového zisku oproti loňské sezóně v nižší krajské soutěži, ale se sedmi body stále vede týmové bodování, letos v produktivitě zdatně sekunduje obránce František Uřidil. Čtyřiadvacetiletý bek se do Benátek přesunul z Mladé Boleslavi a s Kralupami má kromě letošního prvního zápasu zkušenost právě z dresu béčka extraligového klubu. V paměti má tak jistě stále i ono historické čtvrtfinále, ze kterého Kralupané postoupili po nájezdech třetího rozhodujícího zápasu. Ofenzivně laděný Uřidil letos zatím odehrál celkem 9 zápasů, po kterých se dělí s Hoškem o pozici lídra týmového bodování, když mají oba shodně 7 bodů za 4 asistence a 3 góly. Jeden z nich Uřidil vstřelil dokonce v zářijovém zápase v Kralupech.

Výraznou vzájemnou chemii bylo v posledním kole zajímavé sledovat mezi útočníkem Otou Řehákem a všestranným tvrďákem Tomášem Práškem, který proti Benešovu rozhodl zápas po té, co ho trenér Dušan Sikela netradičně přesunul z obrany právě k vytáhlému forvardovi do útoku. A odvážný tah se vydařil. Za spolupráce s centrem Filipem Štibranem Tomáš Prášek vstřelil tři góly a připsal si tak svůj první hattrick v kariéře. Nechá trenér Sikela i s ohledem na to, že jak Ota Řehák, tak Tomáš Prášek poslední představení v Benátkách společně s Jakubem Kaprálem jako jediní ze sestavy pamatují, oba zkušené Kralupany pohromadě a dokážou případně Řehák s Práškem na povedené představení navázat? Sledujte v neděli.

AKTUÁLNÍ TABULKA KLM:

    PŘÍMÝ POSTUP DO ČF Z V VP PP P skóre B
1. S Rakovník 12 10 0 0 2 61:32 30
2. S Kralupy nad Vltavou 12 8 2 0 2 51:31 28
3. J Černošice 12 9 0 0 3 89:49 27
4. V Poděbrady 12 6 1 1 4 63:38 21
    O PŘEDKOLO              
1. J Velké Popovice 12 8 1 0 3 53:35 26
2. J Benešov 12 7 0 1 4 63:46 22
3. V Čáslav 12 5 1 3 3 54:51 20
4. V Kutná Hora 12 6 1 0 5 29:41 20
5. V Mladá Boleslav 12 6 0 1 5 52:45 19
6. V Kolín 12 4 3 1 4 48:42 19
7. J Králův Dvůr 12 6 0 0 6 48:46 18
8. S Slaný 11 5 1 1 4 39:39 18
9. S Mělník 12 5 1 0 6 43:47 17
10. J Vlašim 12 5 0 1 6 55:65 16
11. S Hvězda Praha 12 3 0 0 9 36:44 9
    O UDRŽENÍ              
1. S Benátky nad Jizerou 12 2 0 0 10 30:62 6
2. V Žabonosy 11 1 0 2 8 33:72 5
3. J Žebrák 12 0 0 0 12 20:82 0


Poslední představení v Benátkách před pěti lety nabídlo nespočet trestných minut a tvrdý a nemilosrdný hokej se, i přes spoustu vody, která už od té doby Vltavou i Jizerou protekla, očekává i tuto neděli. "Hrajeme venku, což si myslím, že už samo o sobě znamená, že to nebude jednoduché. Pokud v zápase trochu zvolníme nebo nechytneme jeho začátek, tak máme problém," je si vědom trenér Dušan Sikela. "Když ale hraje každý hráč na sto procent a mužstvo funguje, tak jsme schopni porazit každého. Nesmíme to podcenit, musíme hrát zodpovědně a pojedeme si pro tři body." 

Live stream z nedělního utkání zajišťuje přímo pořádající tým, a to skrze portál Czech Ice Hockey TV, kde je ale třeba si služby za 320 kč na měsíc předplatit. Přenos má pak ovšem veškeré parametry, které od něj očekáváte, včetně sestav před utkáním či časomíry se skórem.

Vyburcovat se k maximálním výkonům nicméně kralupští borci dokážou stejně nejlépe s vaší podporou v zádech, tak si určitě v kalendáři naplánujte nedělní hokejový program a dorazte kluky podpořit! Společně jsme silnější! 

 

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

  • Komentáře jsou prázdné.