Reklamní sdělení
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Za reprízou posledního čtvrtfinále do města automobilů! Prodlouží Kralupy v Boleslavi bodovou sérii?

2122_MladaBoleslav_Kralupy_preview

V sobotu čeká Kralupy jediné listopadové venkovní utkání, který sehrají v Mladé Boleslavi s rezervním týmem místního Bruslařského klubu. Kralupané se tak po více než roce a půl vrátí do hlavního dějiště vypjatého čtvrtfinále 2020, v němž tenkrát díky dvěma vítězství v prodloužení a po samostatných nájezdech vybojovali historický postup do semifinále. Zatímco veškerá klání tehdejší sezóny hostili Boleslavští na hlavním extraligovém ledě, sobotní zápas 10. ligového kola se protentokrát odehraje na vedlejší tréninkové ledové ploše.

Pro obě mužstva byla ona sezóna 2019/2020 jednou z nejúspěšnějších v posledních letech. Zatímco Kralupy však navazují na tehdejší výkony i letos a v sobotu budou hrát o protažení aktuální série pěti zápasů, ve kterých dokázaly vždy bodovat, výsledky rezervy Mladé Boleslavi prozatím zůstávají za očekáváním. Boleslavští začali letošní sezónu čtyřmi venkovními utkáními, v nichž paradoxně vybojovali i všechna dosavadní vítězství. Ve vlastním prostředí oproti tomu dosud nevytěžili jediný bod a celkové domácí skóre drží po porážkách od Velkých Popovic, Poděbrad a Žabonos na nelichotivém poměru 10:25. Po nadějném vstupu do sezóny tedy od prvního domácího zápasu jen klesají tabulkou a aktuálně jsou dokonce mimo postupové pozice do předkola play-off, z nichž vypadli po poslední páté porážce v řadě 5:1 s Mělníkem. Právě s mělnickým Juniorem poté hostí Kralupy následující sobotu okresní derby, do něhož se budou chtít svému hlavnímu rivalovi a aktuálnímu ligovému lídrovi v tabulce co nejvíce přiblížit.

KOHO SLEDOVAT

Boleslavský útok již tradičně táhne proslulá trojice stálic Michal Mareš, Lukáš Rovný a Dominik Tregl, kteří dosud posbírali každý po 10 bodech. Za letitými lídry však se sedmi body příliš nezaostává ani letošní devětatřicetiletá akvizice soupeře, odchovanec mladoboleslavského hokeje Tomáš Kadeřábek, který se do Bruslařského klubu vrátil po dlouhých 17 letech, když si naposledy v roce 2004 zahrál v dresu A-týmu dokonce prvoligové play-off. Většinu nejúspěšnějších let kariéry však strávil v dresu Benátek nad Jizerou či Jablonce nad Nisou. Poslední čtyři odehrané sezóny pak odehrál v ústecké krajské lize v barvách Nové Paky, kde v ročníku 2018/2019 nasbíral ve 28 zápasech 45 bodů za 15 branek a 30 asistencí a úspěšnou sezónu zakončil postupem Novopackých do druhé ligy. S hokejem poté na dvě sezóny skončil, načež se letos na podzim rozhodl okusit sílu kvalitnějšího středočeského krajského hokeje, kde s dosavadními sedmi body (3+4) aktuálně drží 4. příčku v tabulce mladoboleslavského bodování.

Čelo kralupské produktivity dlouhodobě okupují desetigólový nejlepší ligový střelec Martin Příhoda a čtrnáctibodový druhý nejlepší ligový nahrávač Pavel Husarik, kteří se na samotném vrcholu vzájemně střídají. Mimořádnou fazónu však v kralupském dresu momentálně prožívá novopečený otec Ota Řehák, který zaznamenal v posledních dvou utkáních 7 asistencí, díky nimž se vyšvihl až na třetí místo kralupského bodování a příchod syna Dominika na svět tak na ledě oslavil opravdu náležitě. Kromě prvního zápasu sezóny navíc vytáhlého milovníka cyklistiky provází pověst muže vítězství, když všech šest posledních zápasů, do kterých nastoupil, Kralupy dotáhly do vítězného konce. Přenese si Řehák vítěznou auru i do utkání v Mladé Boleslavi?

ZAJÍMAVOST O SOUPEŘI

Díky extraligové působnosti hlavního boleslavského týmu zívá aktuálně mezi B-týmem a A-týmem Mladé Boleslavi propastný tříúrovňový rozdíl. Je tak téměř nemyslitelné využívat rezervní celek pro doplňování prvního mužstva a naopak. Nebylo tak tomu ale vždy a mezi lety 1969 a 1974 oba celky dělil dokonce jediný stupeň, když mělo tehdejší prvoligové hlavní mužstvo svou rezervu v o úroveň nižší druhé lize. V roce 1973 poté došlo ke kuriozitě, kdy mohly oba celky teoreticky působit ve stejné soutěži, pokud by to samozřejmě ligové regule umožňovaly. Mladoboleslavskému áčku se tehdy totiž prvoligovou příslušnost nepodařilo obhájit a spadlo o úroveň níž, ze které muselo být béčko tedy zákonitě odsunuto do krajské ligy, aby nemohlo dojít ke střetu zájmů a znehodnocení soutěže. Od té doby už B-tým Bruslařského klubu na jiné než 4. nejvyšší ligové úrovni nepůsobil a hraje v ní až dodnes.
 

 AKTUÁLNÍ TABULKA KLM:

    SKUPINA ZÁPAD Z V VP PP P skóre B
1. Z Mělník 9 7 0 1 1 48:24 22
2. Z Rakovník 9 5 2 1 1 38:24 20
    SKUPINA VÝCHOD
1. V Kolín 9 6 1 1 1 55:28 21
2. V Benešov 9 6 0 2 1 45:27 20
    O PŘEDKOLO              
1. Z Velké Popovice 9 6 0 0 3 53:29 18
2. Z Kralupy nad Vltavou 9 5 1 1 2 43:28 18
3. V Poděbrady 9 5 1 0 3 46:31 17
4. Z Černošice 9 4 1 1 3 35:34 15
5. Z Králův Dvůr 9 4 1 0 4 30:32 14
6. V Vlašim 9 4 0 0 5 37:46 12
7. V Žabonosy 9 2 1 2 4 35:49 10
8. V Čáslav 9 3 0 0 6 26:36 9
9. V Mladá Boleslav 9 3 0 0 6 34:51 9
10. Z Slaný 9 1 1 1 6 31:55 6
    O UDRŽENÍ              
1. V Kutná Hora 9 1 0 0 8 18:37 3
2. Z Žebrák 9 0 1 0 8 21:64 2

 

Většina současných hlavních influencerů boleslavských výsledků včetně obou brankářů byla součástí poražené sestavy ze zmiňované čtvrtfinálové série předminulé sezóny a Kralupům má tedy rozhodně co vracet. Nehledě na cíl vrátit se zpět do postupových pozic v tabulce tak bude o motivaci domácích v sobotním utkání rozhodně postaráno, nejinak tomu však bude i na druhé straně. "Těch zápasů už do konce sezóny zas tolik není, je potřeba ke každému přistoupit na sto procent a každý zápas chtít vyhrát," má jasno kralupský lodivod Dušan Sikela, který v sobotu se svými svěřenci při určité souhře okolností může zaútočit na druhou pozici západní skupiny, k čemuž bude zajisté potřebovat i vaší plnou podporu. Určitě tedy neváhejte a pokud máte volný sobotní večer, udělejte si výlet do automobilového města a s rouškou a potvrzením o bezinfekčnosti či očkování dorazte kralupské hokejisty přímo na tribuny podpořit! Pro ty ostatní se budeme snažit zajistit na naší facebookové stránce přímo z místa dění tradiční live stream! Úvodní buly je naplánováno na 17:00! Společně jsme silnější! 

 

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                

  

  • Komentáře jsou prázdné.