Reklamní sdělení
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Zpátky doma! Natáhnou Kralupy slánské čekání na první tříbodovou výhru?

2122_Kralupy_Slany_preview

Po dvoukolové konfrontaci s mužstvy východní skupiny zakončenou velkolepou výhrou nad silným Kolínem se soustředění kralupských hokejistů přesouvá zpátky na západ a už tuto sobotu započne v Kralupech série dvou domácích utkání. Jako první vyrazí dobývat Kralupy Lvi ze Slaného, kteří se v Lobečku pokusí vybojovat vůbec první tříbodové vítězství.

Osmička ve Vlašimi, desítka v Popovicích, dvanáct gólů v Mladé Boleslavi. Slánští letos vozí ze stadionů soupeřů příděly, které by se snad očekávaly u nováčka z nižší soutěže. To však dříve či později pravděpodobně skončí. Lvi začali sezónu prakticky bez domova, když měli až do tohoto týdne kvůli stále nedokončené rekonstrukci zavřený stadion. Veškerá utkání musela být přesunuta na hřiště soupeřů, případně si kluby pořadatelství vzájemně prohodily. Stejný případ se týká i sobotního klání v Kralupech, které se mělo původně hrát ve Slaném, namísto toho se tedy předehrává 17. kolo s pořadatelstvím v Kralupech nad Vltavou. Po Kralupech čeká Lvy ještě jeden výjezd na led Rakovníka, už nyní však mohou trénovat konečně pod vlastní střechou. 

Slánští mají tedy aktuálně za sebou sérii pěti venkovních zápasů, ze kterých vydolovaly pouhé dva body. Právě tyto dva body by však měly být zdviženým prstem pro Kralupany, když je Lvi vybojovali na ledě aktuálně čtvrtého nejlepšího mužstva celé ligy Mělníku. I z důvodu nepříznivými podmínkami pro tréninky demotivovaných hráčů se Slaný potýká od začátku ligy s problémy poskládat na venkovní zápasy konkurenceschopný tým doplňovaný často ze slánských mládežnických kategorií a v pěti kolech se tak v dresu Slaného vystřídalo postupně celkem 29 hráčů. Pouze šest z nich jsou obránci, přičemž ve všech pěti zápasech nastoupil ze všech obránců jeden jediný, jen tři z nich pak ve více než třech zápasech. U soupeřů z nejbližšího okolí se však situace kolem síly a šíře kádru trochu mění a právě to by mělo být pro Kralupany varováním. Nejtěsnější výsledky přivezli Slánští po prohře 4:2 v letos nebývale úspěšném Králově Dvoře a po již zmiňovaném vítězství 5:4 po prodloužení v Mělníce, tedy ze stadionů s relativně krátkou dojezdovou vzdáleností, kam Slánští vyrazili uspět. Právě do Mělníka vypravilo Slaný dosud vůbec nejsilnější sestavu a vzhledem k umístění Kralup na půli cesty se dá od Slaného podobná účast očekávat i v sobotu.

KOHO SLEDOVAT

Jestli někdo letos Slaný drží nad vodou, je to osmadvacetiletý kapitán Martin Sekerka. Někdejší druholigový útočník či reprezentant pražských Engineers v univerzitní lize byl u téměř poloviny z 19 dosud vstřelených gólů Slaného, drží si tedy výkonnost téměř 2 bodů na zápas díky 9 bodům za 5 branek a 4 asistence a s tímto zápisem vede s velkým přehledem týmové kanadské bodování. Druhý Lukáš Flieger, který je se 4 brankovými přihrávkami zároveň nejlepším nahrávačem Slaného, ztrácí celkem 5 bodů. 

Rozdílových hráčů má však Slaný k dispozici více. Pětadvacetiletý Slovák Lukáš Kasala, který hokejově dorostl po přestupu z Trenčína v extraligovém Třinci, byl jedním z těch, kdo nastoupil pouze v utkání na ledě Mělníku. Představit se však stihl dvěma brankami, když vsítil nejprve čtvrtý gól Slaného, aby následně v prodloužení rozhodl celý zápas. Skórovat v jediném zápase, do kterého dosud nastoupili, stihli jako žolíci i veterán Tomáš Kubinčák či sedmnáctiletý Pavel Pišinger, který přidal ke gólu i jednu asistenci. 

V kralupském dresu chytil pořádnou hokejovou slinu útočník Pavel Husarik, který se po dvou asistencích z Kolína vyšvihl až na samotné čelo týmového kanadského bodování. Dvaadvacetiletý tvůrce hry nasbíral v pěti dosud odehraných utkáních celkem 7 bodů za 2 branky a 5 gólových přihrávek. Bodovat se mu nepodařilo jen v utkání s Poděbrady, jinak pro něj není problém sbírat pravidelně kolem dvou bodů na utkání. Přenese si formu i do sobotního zápasu se Slaným?

AKTUÁLNÍ TABULKA KLM:

    SKUPINA ZÁPAD Z V VP PP P skóre B
1. Z Rakovník 5 4 1 0 0 26:10 14
2. Z Králův Dvůr 5 4 0 0 1 18:13 12
    SKUPINA VÝCHOD
1. V Kolín 5 3 1 1 0 31:14 12
2. V Mladá Boleslav 5 3 0 0 2 26:27 9
    O PŘEDKOLO              
1. Z Mělník 5 3 0 1 1 26:17 10
2. Z Velké Popovice 5 3 0 0 2 34:17 9
3. V Vlašim 5 3 0 0 2 23:29 9
4. V Benešov 5 2 0 2 1 24:20 8
5. V Poděbrady 5 2 1 0 2 23:19 8
6. Z Kralupy nad Vltavou 5 2 1 0 2 18:17 8
7. Z Černošice 5 2 0 1 2 20:21 7
8. V Žabonosy 5 1 1 2 1 17:19 7
9. V Čáslav 5 1 0 0 4 10:21 3
10. Z Slaný 5 0 1 0 4 19:38 2
    O UDRŽENÍ              
1. Z Žebrák 5 0 1 0 4 13:33 2
2. V Kutná Hora 5 0 0 0 5 8:21 0

 

Není to tak dávno, kdy se Kralupané potýkali s podobnou situací naposledy. Do Kralup zamířily Poděbrady, kterým se do té doby výsledkově vůbec nedařilo a nutně potřebovaly bodovat. Na výjezd tak vyslaly nejsilnější sestavu, jakou mohly, což nakonec přineslo kýžené ovoce a v Kralupech zvítězily 5:1. Ani utkání se Slaným tak i přes dosavadní výsledky soupeře nemusí znamenat procházku růžovým sadem. Lvi budou v Kralupech rozhodně nepříjemným soupeřem a domácí hokejisté budou potřebovat silnou podporu v zádech, tak je v tom nenechme a dorazme kralupské tribuny v tomto důležitém zápase zaplnit! Začínáme v tradičních 18:15 kralupského času.

Společně jsme silnější! 

 

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                

  

  • Komentáře jsou prázdné.