Reklamní sdělení
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Lídr skupiny proti úřadujícímu mistrovi v bitvě o okres, Kralupy hostí derby s Mělníkem! 

Na vítězství nad Hvězdou v pražských Vokovicích budou chtít Kralupy tuto sobotu navázat v utkání nejposvátnějším, derby s Mělníkem! Bitvu o okres letošní los krajské ligy nalajnoval již na říjen a shodou okolností se kříží s termínem utkání NHL v Praze. Věříme ale, že spousta z vás viděla hned na startu letošní sezóny, že i ty nejzábavnější hokejisty na světě umí takový kralupský Tomáš Soukup strčit hravě do kapsy a nejočekávanější zápas sezóny nejkvalitnějšího kraje v republice s maximálním nasazením a ryzí touhou pro tohle město zvítězit pro vás bude jasná volba!

V sázce je totiž hodně, Mělníku máme co vracet a rozhodně se nebude hrát v rukavičkách. Jak je všem jistě známo, sobotní zápas 5. kola bude reprízou březnového semifinále, které Mělník s výhodou domácího prostředí vyhrál 2:1 na zápasy, aby následně bez zaváhání přejel ve finále Černošice. Tím si poté vybojoval účast v kvalifikaci o druhou ligu, kde už ovšem tolik úspěšný nebyl a čtyřkolovou skupinu s chomutovskými Piráty a pražskou Hvězdou zakončil na posledním místě se ziskem 3 bodů a skórem 9:25.

Letošní ligový ročník Mělník započal úspěšnou odvetou s pražskou Hvězdou, které vítězstvím 6:2 vrátil vysokou porážku z jarní kvalifikace a po dalším vítězství 7:4 nad Vlašimí se jako úřadující mistr vyhříval znovu na čele tabulky. Následovalo ovšem fiasko na ledě Kolína, kde Mělničtí, ač omezeni marodkou, s domácími kozly padli jednoznačně 7:1 a v dalším kole dokonce prohráli v důležitém domácím souboji v rámci severní skupiny 2:4 se slánskými Lvy. Třetí porážku a další navýšení již šestibodové ztráty na kralupského lídra skupiny už si náš rival nebude moct dovolit a v sobotním derby bude chtít obětovat maximum svých sil, aby si z Kralup za soutok odvezl maximální počet bodů.

Kralupští budou oproti tomu útočit na pátou výhru v řadě, která proti Mělníku nebude důležitá jen z pohledu vlády nad okresem, ale i s ohledem na zúžení počtu týmů v rámci jedné skupiny na šest a s tím spojenou vyšší důležitost bodů získaných právě se soupeři sdílejícími stejnou skupinu, bude sobotní výsledek velice podstatný i z důvodu upevnění pozice na čele naší severní skupiny. Pátá výhra v řadě, a ideálně devítibodový náskok na úřadujícího mistra před zápasem v Čáslavi, by byla s ohledem na letošní kralupský cíl postoupit do čtvrtfinále napřímo a zajistit si ideálně v celém play-off výhodu domácího prostředí, která koneckonců Kralupům dost možná i chyběla k poslední finálové účasti, výchozí pozicí, kterou Kralupští budou pro poklidnější plnění ambiciózních sezónních plánů potřebovat. 

KOHO SLEDOVAT

Kromě někdejšího extraligového brankáře Jana Chábery, který byl ústřední postavou prvních dvou vítězných kol, během nichž inkasoval pouhé dva góly (poslední třetinu s Vlašimí odchytal Šimáček, stejně jako celý zápas v Kolíně) a který i přes 4 góly od Slaného bude znovu patřit mezi největší kralupské překážky, bude třeba se mimo jiné zaměřit hlavně na třicetiletého kapitána týmu Davida Šubrta, jenž se bodově zapsal u poloviny z dosud 16 nastřílených mělnických branek a hraje ve velké formě. Zkušený útočník je zároveň součástí úderné přesilovkové formace, která se postarala o 4 z 5 mělnických přesilovkových gólů, při nichž Šubrt na 3 branky přihrál a jednu sám vsítil. Přesilová hra obecně tak bude tradičně jednou z velkých zbraní kralupského rivala.

Na kralupské straně v sobě letos postupně objevuje čich na rozehrání gólových akcí služebně nejstarší útočník Ota Řehák. Šubrtův vrstevník se vyšvihl tabulkou týmového bodování po posledním kole na Hvězdě, kde asistoval u důležitých tří posledních kralupských branek, které rozhodly o vítězství. Naváže v derby Ota Řehák na formu nahrávače i proti druhému účastníkovi jarní kvalifikace o druhou ligu? 


AKTUÁLNÍ TABULKA KLM:

    PŘÍMÝ POSTUP DO ČF Z V VP PP P skóre B
1. J Benešov 4 4 0 0 0 28:9 12
2. S Kralupy nad Vltavou 4 4 0 0 0 21:10 12
3. S Rakovník 4 4 0 0 0 22:12 12
4. V Kutná Hora 4 3 1 0 0 14:9 11
    O PŘEDKOLO              
1. V Mladá Boleslav 4 3 0 1 0 18:11 10
2. J Černošice 4 3 0 0 1 27:16 9
3. V Kolín 4 2 1 0 1 24:11 8
4. V Poděbrady 4 2 0 0 2 26:16 6
5. J Vlašim 4 2 0 0 2 27:22 6
6. S Mělník 4 2 0 0 2 16:17 6
7. V Čáslav 4 1 0 1 2 11:24 4
8. S Slaný 3 1 0 0 2 9:12 3
9. J Velké Popovice 3 1 0 0 2 7:10 3
10. J Králův Dvůr 4 1 0 0 3 13:24 3
11. S Benátky nad Jizerou 4 0 0 0 4 10:17 0
    O UDRŽENÍ              
1. S Hvězda Praha 4 0 0 0 4 9:20 0
2. J Žebrák 4 0 0 0 4 8:28 0
3. V Žabonosy 4 0 0 0 4 10:32 0

S Mělníkem nás čeká další nervydrásající utkání, ve kterém ani jeden ze soupeřů nehodlá tomu druhému nechat jediný centimetr volného ledu. Že se jedná o specifický zápas, ví moc dobře i současný asistent trenéra Martin Příhoda, který se v historii jako hráč objevil v dresu obou klubů. "Derby s Mělníkem je lákadlo samo o sobě, navíc s tím stylem, jak bojujem, jak se snažíme, jak makáme, tak doufám, že si lidi cestu do ochozů najdou a my pro ně vyhrajem."

Jak moc je pro hráče podpora z tribun při takovém zápase důležitá, nastínil autor vítězného gólu z posledního kola na Hvězdě Štěpán Binko. "Podpora fanoušků při derby je vždy neskutečná, na ledě to vnímáme, ten tým to žene dopředu. Hrozně si cením každého, kdo přijde."

Derby s odvěkým rivalem, bitva o okres, souboj lídra skupiny s úřadujícím mistrem, je třeba dodávat více? Hraje se o hodně, tak určitě nezůstávejte doma a přijďte do ochozů kralupské hokejisty podpořit! Společně jsme silnější!

   

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

  • Tomgren (100% / 1)
    1 0
    Perličkou bude, pokud nastoupí v barvách Mělníka Matyáš Šimon, letos za áčko pravidelně hrající, neboť má střídavý start v kralupské juniorce
    • David (92% / 39)
      0 0
      Díky za zajímavou vsuvku 👍 těch příběhů je tam víc, pro spoustu hráčů to bude zápas pikantnější než pro jiné, věřím ve spoustu emocí a derby se vším, co k němu patří!