Reklamní sdělení
Česká národní asociace kempingu https://www.cnacc.euRádi cestujete, kempujete? S karavanem nebo bez, na tom nezáleží. My jsme otevření všem.
Sportovní sběratelské kartyhttps://www.collectorie.compro milovníky i investory sportovních karet. Nabídka se zaměřuje na hokejové a fotbalové karty.
Kávovary Nový Jičínhttps://kavovary-nj.websnadno.czServis kávovarů, prodej kávovarů, prodej kávy

V neděli pro šestou výhru v řadě! Dorazte Kralupy podpořit do Čáslavi

Sezóna plná kralupských rekordů pokračuje nedělním utkáním v Čáslavi, kde se Kralupané v rámci 6. kola představí po více než pěti a půl letech a pokusí se historicky prvním vítězstvím v čáslavské hale získat celkově šestou výhru v řadě.  

Historie vzájemného soupeření Kralup s Čáslaví nesahá daleko. Samotný čáslavský klub byl při příležitosti otevření zimního stadionu založen teprve před šesti lety, kdy se hned ve své první soutěžní sezóně s Kralupany potkal v rámci nižší středočeské krajské soutěže. Zatímco ambiciózní klub z Kutnohorska si ještě ten stejný rok vybojoval postup výše do současného působiště, Kralupy musely ještě sezónu strávit o patro níže. Když se poté v roce 2018 vrátila krajská liga i do Kralup a naši hokejisté bojovali o to, aby se na jaře nevrátily zpátky dolů, Čáslav ve stejné sezóně slavila svůj první mistrovský titul poté, co vrátila Černošicím semifinálové vyřazení v předchozím premiérovém ročníku.

Trochu vody už ovšem Vltavou od té doby proteklo a dnes je situace diametrálně odlišná. Zatímco Čáslav začala sezónu ve stejné duchu jako loni, kdy základní část zakončila i přes velice povedený závěr ve spodní polovině ligové tabulky, Kralupy patří společně s Rakovníkem k posledním dvěma celkům, které dosud neztratily jediný bod. Čáslavští si své první body připsali až ve 3. kole, když nejprve dostali na vlastním ledě facku od nabitých Poděbrad v poměru 1:12 a následně prohráli na ledě posledního finalisty Černošic 2:6. První vítězství po výsledku 5:2 poté mohli konečně oslavit až proti Slanému následný víkend a po dvou následujících prohrách v prodloužení v derby se Sršni a s rezervou Kolína momentálně útočí na poslední postupovou příčku do předkola.

Není přesto pochyb o tom, že Čáslav stále sílu má, jen jí v sobě v poslední době probouzí velice pomalu. Dokazuje to koneckonců loňský závěr sezóny, kdy po silném konci základní části, v němž Čáslav bodovala ve všech pěti posledních kolech a ve čtyřech z nich dokázala vyhrát, vyřadila v předkole 2:1 na zápasy favorizovaný Benešov a následně byla blízko senzaci, když vedla ještě ve třetí třetině třetího rozhodujícího čtvrtfinálového utkání na ledě Mělníka, kde nakonec pozdější mistr postoupil díky brance v prodloužení. Čáslav mu však byla více než důstojným soupeřem a v některých fázích série byla i lepším týmem na ledě. 

KOHO SLEDOVAT

Kdo momentálně drží akcie čáslavské ofenzivy nad vodou, je hlavně Filip Navrátil. Osmadvacetiletý útočník v Čáslavi již několikátou sezónu zužitkovává druholigové zkušenosti z dob působení v dresu Kolína či Havlíčkova Brodu, s nímž si dokonce zahrál i kvalifikaci o Chance ligu, a se čtyřmi góly na kontě táhne čáslavský útok. Forvard s neobvyklým číslem 64 na zádech si zároveň drží průměr jednoho získaného bodu na zápas, což nemá kromě obránce Meloviče (3 zápasy, 3 asistence) nikdo další z týmu a v nedělním utkání bude na jeho bodové příspěvky Čáslav jistě spoléhat.

V Kralupech se na bodové vlně veze od prvního utkání sezóny centr Jakub Kaprál. Aktuálně nejlepší kralupský nahrávač má na kontě už 8 asistencí, z nichž tři zaznamenal jen v derby proti Mělníku minulou sobotu a v průměru momentálně sbírá dva body na utkání. Šestadvacetiletý útočník tak zažívá rekordní sezónu, když od září zatím pouze jednou zaregistroval jeden jediný bod, a to v Kolíně proti Žabonosům, jimž vsítil jednu ze dvou svých letošních branek. Průměru dva body na zápas se Kaprál dosud v kralupském dresu přiblížil naposledy ještě v nižší krajské soutěži v sezóně 2016/2017, v níž Kralupští shodou okolností sehráli i ono první a dosud jediné utkání v Čáslavi. Naváže kralupský centr na dosavadní formu a pomůže vrátit Čáslavi porážku 4:1, kterou Kralupané tehdy na čáslavském zimním stadionu před zaplněnými tribunami utrpěli?

ZAJÍMAVOST

Máte rádi hokejově exotické destinace? Tak to byste si rozuměli s nejlepším čáslavským nahrávačem mezi obránci Petrem Melovičem. Třiadvacetiletý odchovanec pražské Slavie v závěru svých juniorských let nejprve vstoupil do dospělého hokeje v dresu druholigového Jablonce nad Nisou, načež se ve svých dvaceti letech rozhodl vydat sbírat zkušenosti na východ k Perskému zálivu do Kuvajtu. V tamní pětičlenné kuvajtské lize v dresu Camels jako obránce nastřílel ve 20 zápasech 25 gólů a na dalších 14 přihrál, jediný bod mu tak chyběl k završení sezóny s průměrem dvou bodů na utkání. Kuvajtského titulu se ovšem nedočkal. Jeho Kuwait Camels se museli společně s Kuwait Falcons, Kuwait Mooseheads a Kuwait Warriors sklonit před suverénními Kuwait Stars, kteří za celou sezónu prohráli jen dvakrát a ve 20 kolech nastříleli neuvěřitelných 146 branek. Po této zajímavé zkušenosti se Melovič vrátil nazpět do Prahy, kde strávil sezónu v barvách Smíchova. Po zrušení krajského přeboru se poté v létě přesunul do Čáslavi, kde zatím v dresu Gripenů sbírá bod na utkání.

TABULKA KLM PO 5. KOLE:

    PŘÍMÝ POSTUP DO ČF Z V VP PP P skóre B
1. S Kralupy nad Vltavou 5 5 0 0 0 27:11 15
2. S Rakovník 5 5 0 0 0 28:14 15
3. V Mladá Boleslav 5 4 0 1 0 24:12 13
4. J Benešov 5 4 0 0 1 30:13 12
    O PŘEDKOLO              
1. J Černošice 5 4 0 0 1 33:19 12
2. V Kutná Hora 5 3 1 0 1 15:18 11
3. V Kolín 5 2 2 0 1 28:14 10
4. V Poděbrady 5 3 0 0 2 35:17 9
5. J Velké Popovice 4 2 0 0 2 16:14 6
6. J Vlašim 5 2 0 0 3 31:31 6
7. S Mělník 5 2 0 0 3 17:23 6
8. J Králův Dvůr 5 2 0 0 3 17:26 6
9. V Čáslav 5 1 0 2 2 14:28 5
10. S Slaný 3 1 0 0 2 9:12 3
11. S Benátky nad Jizerou 4 0 0 0 4 10:17 0
    O UDRŽENÍ              
1. S Hvězda Praha 5 0 0 0 5 11:26 0
2. J Žebrák 5 0 0 0 5 11:34 0
3. V Žabonosy 5 0 0 0 5 11:38 0

 

Přestože se Kralupy aktuálně vezou na pětizápasové vítězné vlně a do zápasu s Čáslaví vstoupí jako lídr celé ligy, nečeká je na čáslavském zimním stadionu vůbec nic jednoduchého. Gripeny si velice dobře uvědomují vážnost situace a nutnost v nedělním utkání uspět a pro vítězství budou chtít do zápasu vložit maximum svých sil. "Potřebujeme bodovat, abychom se dostali do play-off," řekl pro regionální deník Svoboda.info čáslavský trenér Ladislav Rytnauer. "Čeká nás ale těžký soupeř, v neděli to nebude žádná sranda."

Pro ty z vás, kteří si nechcete nechat ujít jediný moment této nelehké bitvy, se z místa dění pokusíme dle místních možností zajistit tradiční live stream. Nemáte-li ale ještě plány na nedělní večer, určitě zvažte výlet do malebného Kutnohorska a dorazte kluky do Čáslavi v boji o šestou výhru v řadě podpořit! Společně jsme silnější!

 

Text: David Palán  
Foto: HC Čáslav

  • Komentáře jsou prázdné.