Reklamní sdělení
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
Vavito - dřevěné hračkyhttps://www.vavito.czDřevěné a ručně vyráběné hračky rozvíjející jemnou motoriku, kreativitu, inspirováno Montessori.

Souboj premiantů! Kralupy čeká v Rakovníku přímá bitva o první ligovou příčku!

Šlágr kola? Šlágr první poloviny sezóny čeká kralupské hokejisty v nedělní bitvě v Rakovníku, kde se s domácím celkem utkají napřímo nejen o první místo severní skupiny, ale celé ligy!

Poslední neporažený tým v celé lize. S tímto statusem vstoupí kralupští hokejisté do nedělního devátého kola, kde je čeká opravdová prověrka coby ligového lídra. Představí se totiž na ledě mužstva, který stav neporaženosti držel až do minulého víkendu s nimi a jehož následně po 8. výhře v řadě na čele tabulky vystřídali. Tím mužstvem je Rakovník, proti němuž budou muset první příčku v přímé bitvě o ní obhájit.

Až do minulé neděle svěřenci trenéra Tatíčka soutěží procházeli jako nůž máslem, když neztratili jediný bod. Pak však přišlo utkání v Čáslavi, které celou sérii nekompromisně zpřetrhalo. Rakovničtí po náročném nedělním tripu prohráli jednoznačně 4:1 a ztratili tak své první body sezóny. Můžeme jen spekulovat, na kolik výsledek ovlivnila náročná cesta mezi dvěma nejvzdálenějšími stadiony v lize, která je stejně dlouhá jako cesta z Kralup do Chebu. Nespekulativní je ovšem fakt, že v domácím prostředí je Rakovník téměř neporazitelný.

4. listopadu 2018 je totiž datum, kdy Rakovník doma v rámci základní části naposledy ztratil všechny tři body. V ten den dostal od tehdy úřadujícího mistra z Černošic doslova naloženo 1:7. Od té doby ovšem doma v základní části sehrál dalších 33 zápasů, ve kterých pokaždé dokázal bodovat a pouze čtyřikrát prohrál v prodloužení. Aktuálně Rakovničtí drží sérii devíti tříbodových zápasů, když se naposledy o domácí body do tabulky museli podělit na konci října loňského roku, což shodou okolností nebylo s nikým jiným, než opět s Černošicemi. Letošní domácí bilance Rakovníka prozatím činí 4 utkání, 4 tříbodové výhry a skóre 25:12.

Kdo jiný by však měl rakovnickou nedobytnou tvrz dobýt, než nejlepší obrana celé ligy, kterou se právě Kralupy po 8. kole pyšní. Od prvního kola kralupské hokejisty zdobí bojovnost, která ofenzivním esům soupeřů bere klid na útočnou kreativitu a efektivitu v zakončení a v kombinaci s jistotou v bráně v osobě Luboše Novotného tvoří barikádu, která za 8 dosud odehraných utkání dovolila soupeřům jen šestnáctkrát skórovat. Kralupy se tak mohou jako jediné mužstvo v lize chlubit průměrem, co není vyšší než 2 inkasované góly na zápas. Druhá nejlepší obrana je situovaná ve Velkých Popovicích, které dostaly o 4 branky více.

Rakovník oproti tomu bude sázet na nesmírně vyrovnané první tři útoky. Osmého hráče kanadského bodování Rakovníka dělí od prvního místa neuvěřitelně těsné dva body a právě rovnoměrně rozložené síly budou v neděli největší zbraní rakovnického týmu. Tou další pak bude fungující systém trenéra Tatíčka, který u týmu zužitkovává zkušenosti z extraligového prvního či juniorského kladenského týmu a jeho rukopis je znát od prvního zápasu.

KOHO SLEDOVAT

Jako vycházející hvězda rakovnického prvního týmu jeví se čerstvě devatenáctiletý útočník Filip Bulva, který do Rakovníka přišel z juniorského PZ Kladno a ačkoliv sám v klubovém rozhovoru prozradil, že vnímá přechod do seniorského hokeje jako velký skok, velice rychle se zařadil mezi hlavní ofenzivní tahouny týmu. Po 8 kolech mu se šesti góly patří dokonce vedoucí příčka tabulky rakovnických střelců, když vsítil o branku víc než devítibodový lídr bodování Matěj Kos (5+4), na něhož jinak ztrácí jeden jediný kanadský bod.

Pozor bude třeba dát si i na Jiřího Nekvindu, který se v minulém kole vrátil po čtyřzápasové pauze do rakovnické sestavy. Čtyřiadvacetiletý útočník v průběhu prvních třech kol týmové ofenzivě více než pomohl celkem 9 body za 4 góly a 5 asistencí a než byl nucen následující 4 kola vynechat, držel si neuvěřitelný průměr 3 bodů na zápas. Domácí od něj budou v důležitém zápase hodně očekávat.

Na straně Kralup se trenér Sikela bude více než kdy jindy spoléhat na zatím velice dobře fungující obranu, v jejichž řadách prožívá v kralupských barvách dosud nejproduktivnější sezónu Jakub Verbík. Zkušený obránce má po 8 kolech na kontě už 10 bodů za 2 branky a 8 asistencí a krátce po odehrané třetině základní části mu chybí jen 3 body k dotažení dosavadního bodového maxima z obou předešlých covidem nepřerušených ročnících, v nichž zapsal shodně 13 bodů. V klubovém bodování pak patří nejproduktivnějšímu kralupskému obránci třetí místo a za Jakubem Kaprálem je druhým nejlepším nahrávačem týmu. Bude jedno z dvojčat v kralupské sestavě pokračovat ve sbírání bodů i v Rakovníku?

ZAJÍMAVOST

V historii vzájemných zápasů se Kralupům podařilo Rakovník porazit pouze jedinkrát na jeho vlastním ledě. Stalo se tak v říjnu 2018 v premiérové sezóně Kralup v krajské lize po postupu z nižší krajské soutěže, kdy se tehdy v šestém kole jednalo o euforickou vůbec první kralupskou výhru v sezóny. Tu svým heroickým výkonem vychytal Jiří Exner, který tehdy v kralupském brankovišti absolutně vymazal všechny rakovnické střelce a po vítězství 0:1 si hlavně díky němu Kralupy odvezly první tříbodové vítězství. Na další pak čekaly dalších 6 kol a šlo o nesmírně důležité body k dosažení tehdejšího cíle udržet se v lize, což se, jak můžeme pozorovat, úspěšně podařiilo. 


AKTUÁLNÍ TABULKA KLM:

    PŘÍMÝ POSTUP DO ČF Z V VP PP P skóre B
1. S Kralupy nad Vltavou 8 7 1 0 0 40:16 23
2. S Rakovník 8 7 0 0 1 39:25 21
3. J Benešov 8 6 0 1 1 47:25 19
4. V Kutná Hora 8 5 1 0 2 21:23 17
    O PŘEDKOLO              
1. J Černošice 8 6 0 0 2 57:31 18
2. V Poděbrady 8 5 0 0 3 51:27 15
3. J Velké Popovice 8 5 0 0 3 29:20 15
4. V Mladá Boleslav 8 4 0 1 3 32:27 13
5. V Kolín 8 2 3 0 3 34:30 12
6. S Mělník 8 3 1 0 4 31:32 11
7. V Čáslav 8 2 1 3 2 28:39 11
8. J Vlašim 8 3 0 1 4 43:45 10
9. S Slaný 7 2 1 1 3 25:26 9
10. J Králův Dvůr 8 3 0 0 5 27:38 9
11. S Benátky nad Jizerou 7 2 0 0 5 20:29 6
    O UDRŽENÍ              
1. S Hvězda Praha 8 1 0 0 7 20:35 3
2. V Žabonosy 8 0 0 1 7 24:61 1
3. J Žebrák 8 0 0 0 8 15:54 0


Velká bitva o první místo v ligové tabulce startuje v Rakovníku v neděli v 17:30. Takový venkovní zápas se hraje jednou za sezónu. "Bude to bomba, určitě doporučuji všem, ať se přijedou podívat," říká brankář Luboš Novotný, pro něhož půjde o první představení v kralupském dresu před rakovnickým publikem a na velkou bitvu hodně těší. Nenechte si šlágr první poloviny základní části ujít a dorazte do Rakovníka kluky podpořit! Společně jsme silnější!

 

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

  • Komentáře jsou prázdné.